Jump to content

Алтернативни части


GWBecko

Recommended Posts

Здравейте!

Започвам тази тема с желание да се събере повече информация за частите от други марки, но със 100% съвместимост с Great Wall. Всеки се е сблъсквал с това да търси някаква част, но поради липса или висока цена се налага да ползва заместител. Все пак в тези автомобили има събрани технологии от различни марки, а и на фона на глобалното уеднаквяване на много неща, би трябвало да има съвместимост. Идеята ми е всеки, който има опит в това да сподели. Всякаква информация ще е от полза. Ангренажи, помпи, спирачни дискове, амортисьори... Кое става от Toyota? Кое от Mitsubishi, Honda или нещо друго? Някои модели са с окачване от Isuzu, други са с двигатели на Mitsubishi. Сигурен съм, че това би спестило много време и пари на много от нас.

Темата няма за цел да е в ущърб на официалните представителства и сервизи, където частите са оригинални и препоръчителни. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То има тема където се споделят такива неща, то там има и много други неща и е малко трудно да намериш това което ти трябва.

Редактирано от yaniatanasov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

GWВеско не ги мисли официалните представителства и сервизи те работят с кожа на клиента. А резервните части не са им толкова оригинални колите на Интер карс редовно им доставят части.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Приветствам темата ти,Но... голямото Но... тука идва и мястото на културата.

Не може да има тема с заглавие за ангренаж 9 страници и да знаеш че между 7ма и 8ма пише и за моторчето на раздатката...

Аз още в началото като станах член видях че всичко е доста хаотично,повдигнах въпроса веднъж,но Нищо.

Преди (и сега) чета и в Офроуд форума-е там всичко си е на мястото.

Модераторите явно нямат достатъчно време (и не ги виня),по скоро се обръщам към чичаците и всички останали дето ги мързи да четат и пишат...

Ми питайте в правилната тема бе хора...

Но, както се казва "коня е хванал гората вече"

-късно е...

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Написаното от мен е извън темата,но да споделя моето виждане до къде водят част от по-горните постове и защо информацията ще става все по-оскъдна!

Ще рискувам да Ви отговоря от името на повечето колеги и се надявам да няма обидени от тях за това ми действие.

В началото всеки е искал да сподели знание и да бъде полезен за настоящи и бъдещи колеги,нали все пак за това е създаден форума - предполагам.

В даден момент обаче спираш защото си отделил от личното си време и споделяш инфо на добра воля,а в повечето случаи винаги се намират колеги които да не им нещо на таман.

Форума не е библиотека с класифицирана информация по рафтовете и уредник,а и защо си мислите,че във форумите списани на руски и английски език нещата са много по-подредени!?

Ще дам пример с темата за 4Х4 - в руския сайт е над 40 страници постове и не всички са по темата,но в крайна сметка информацията вътре е полезна.

Разбира се информацията във форума е полезна за тези които са технически грамотни и им е хоби сами да си ремонтират колите.

Когато наистина искаш да научиш нещо ще търсиш,четеш,разглеждаш,цапаш си ръцете и т.н. за да стигнеш до познанието.

Щом някой е отделил от личното си време да подаде инфо ще Ви се налага и на вас да отделите малко от личното си време за да я намерите дори и хаотично да е предоставена.

Това от мен за "подводните камъни на форума",а иначе към модератора - по мое мнение в тази тема няма нищо градивно и е за коша щом вече я има.

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...