Jump to content

Проблем при включване на 4х4


Recommended Posts

Колеги някой може ли да помогне:Спирам на място натискам копчето на 4н и нищооо.Изгасям джипа-запалвам включвам 4н и се включва.На някой случвало ли му се е,защо трябва да го изгася и тогава включва а както съм си карал преди това и опитам не става.И на таблото ми не ми светва никаква лампа че е включило.Но когато включи въпреки че не свети го усещам че се е включило.Опитах го в сняг в кал и още какво ли не.Първо трябва да го загася и после включва.А нали уж може и в движение да се включи.Кое да погледна,кое не е наред за го рестартирам всеки път.Ако някой знае нещо ще съм му благодарен.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ако си го купувал от някой автоджамбазин не е изключено да е свалена лампата за 4ВД от таблото или да е прекъсната пътеката за да прикрият проблема с четворката.

Щом не ти светва 4ВД -  модул,окабеляване или контактите в моторчето на предния мост не са ОК т.е. не чете някой от модулите по с-мата 4х4 и няма синхрона с мотора на раздатка.

Когато рестартираш всико се връща в изходна позиция при липса на +12в и затова го включва,но после се усеща,че не е ОК и затова не вкл.

Това на първо четене ,пък и ако дадеш и малко инфо за колата ехеееее........!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колата е Hover5-2011,бензин газ 126кс.Първоначално си мислих че не включва от въпросната шейтан машинка както й казват,разглобихме я и всичко е ок като нова е и пробвах с запалване и гасене повторно и се оказа че така включва раздатката.То просто се чува самата раздатка като включи.а иначе ако не я направя тази опция с гасенето-нищо.Мога цял ден да си щракам копченцата и нищо.Та въпроса ми е в таблото ли да търся или от къде да почна да търся решението

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Таблото няма как да е решение защото това е само информация за водача т.е. на "екранчето" на таблото трябва да ти светва 4WD както и съответния бутон под климатроника за 4H или 4L,При 2Н свети само бутона под климата.

(11) 4WD CHECK - Ошибка полного привода. Простой ремонт мотора сервопривода - YouTube

Бутоните под климата светват ли когато сменяш режимите.

Редактирано от Krasimirr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Не още не съм стигнал до решение за 4L.Сега трябва и някакво реле да слагам за фаровете.Когато включиш дълги и късите изгасят,незнам защо така са го измислили,но ми казаха че се слагало някакво реле и реално винаги имаш къси.А за 4х4 не съм се пробвал.В нашия град моят е единственият такъв джип и няма и кого да питаш или да знае къде да ръчка.И за сега още не съм стигнал до резултат

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...