Jump to content

Voleex C10 запитване за обслужване


zipper

Recommended Posts

Здравейте,

От година управлявам въпросния модел Great Wall Voleex C10 с двигател 1.5 VVT 97 к.с. 2011г. Взех автомобила на 82 000 км и смених масла и филтри. На 95 000 км смених масла и филтри, спирачни дискове и накладки. Автомобилът никога не е имал газова уредба и съм доволен от работата на двигателя и от разхода - 7л/100км извънградско и 9л/100км градско в Сливен с климатик. Километражът вече показва над 100 000 км и започна да се чува едно потропване при завъртане на волана наляво, като шума е само в началото на завъртането и на място и в движение. Не се усеща промяна в управлението, изобщо няма луфт, при най-лекото завъртане на волана и гумите се движат. Забелязах теч на масло от кутията зад волана. В два сервиза заключиха, че трябва да сменя кормилната рейка, предложиха ми и рециклиране на рейката, което е под 1/4 от цената на новата рейка, но досега не са рециклирали рейка от Волеекс. От форума разбирам, че това е често срещан проблем, но въпроса ми е дали някой от вас е рециклирал успешно кормилната рейка или трябва да бъде сменена с нова?

Втория проблем е съвсем дребен - изтича антифриз от уплътнението на термостата, който лесно ще се отстрани с подмяна на термостата. Мисля да подменя и антифриза, но възниква едно друго чудене - в сервизната книжка в раздел Планова поддръжка е записано "смяна на ангренажен ремък на 90 000 км или 5 год." Двигателят обаче не е с ангренажен ремък, а с верига. На какъв интервал се сменя ангренажната верига?

 

Great Wall.jpg

Редактирано от zipper
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Ъпдейт за ситуацията към днешна дата:

Рейката е рециклирана и тропането по неравности изчезна (не го споменах първоначално, т.к. смятах за нормално този клас автомобили да си похлопват по родните пътища).

Но това, което се чува във волана остана. Свалиха ми и волана, но не откриха нищо нередно.

Вече нямам идея къде да търся проблема, но и не остана нищо непроверено освен електроусилвателя 🤔

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...