Jump to content
Sign in to follow this  
Весислав Кангов

Проблем с газова уредба на Haval h6

Recommended Posts

Posted (edited)

Здравейте, има ли някой проблем с газовата уредба на Ланди Ренцо при Хавал, моя проблем е следния сутрин само първия път при превключване на газ започва да се тресе мотора около 5 секунди, смениха ми веднъж инжекторите като дефектни ама и след това пак го прави, смятат че е от лоша газ и се зацапвали, странно ми е зареждам само на ЕКО. Може ли съвет на три месеца кола два пъти в сервиза на газаджиите влиза?

Edited by Весислав Кангов

Share this post


Link to post
Share on other sites

1во можеш да пишеш за къде става дума

2ро смени Газаджиите....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега не съм наясно с дали твоята е газов инжекцион с течна или газова фаза, но от две коли с газови инжекциони с въздушна фаза които съм карал - описаните симптоми ги прави когато прехвърля на ниска температура - под 35 градуса и неточна настройка. Когато колата е пренощувала част от тримовете (коефициенти на настройките на впръскването) са възстановени на заводски стойности и когато прехвърли на газ докато се променят настройките - тресе двигателя и след това се нормализира неговата работа. Възможно е и част от настройките на газовия компютър също се променят при по-дълъг престой. Това което описвам е за газови инжекциони поколение от преди десетина години. По-новите системи имат и корекции по "живи" данни от ОБД - възможно е и там да има проблем.

Но за нова кола може би при самата настройка на газта нещо е пропуснато, нещо не е "зачовчено" като трябва - нещо което е пропуснато по невнимание или незнание или е пусната самоадаптация и след това не е спряна. Мисля че се задаваше период през който се пуска самоадаптациаята.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Много мерси за коментара, газта е течна фаза няква модерна газова уредба, не разбирам от тези работи, вчера пак е в карах в сервиза и днес се обадиха че е ОК вече, съгласен съм че е проблем на настройка, лошото е че всички ги инсталират по стандарт а само при мен се появи този проблем. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дано са разрешили проблема и само положителни емоции да ти носи колата!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имах този проблем с виале,то все една система "течна фаза"само произвдителя различен. Та,беше се прецакал някакъв кислороден датчик и прегоряли кабели,лощото е че това е долу на бутилката.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Днес взех колата е и ок за сега, сменили са отново рейката с инжекторите като са сложили съвсем друг модел от одобрения за този модел кола, това не ме бърка само да работи, но смятам че всичко е до настройка на компа, едва ли е от прегорели кабели и прочие уредбата е на три месеца. Но остава ограничението за зареждане само Sheel и в критични ситуации другаде. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...