Jump to content

Данък МПС 2019г.


cvetoslav.mihov
 Share

Recommended Posts

Здравей те колеги, излезе ли ви данъка за 2019г. ,аз платих 122 лв. данък (третираха ме като обикновен автомобил, а не като товарен).

От началото на годината (2019) били приели закон - товарен автомобил под 3 500 кг. не разполага с облекчения от данъка ... макар че над 3 500 кг. товарен автомобил влизат вече в друга категория.

Link to comment
Share on other sites

Време беше да се оправи това недоразумение. Човек с ниски доходи си купува малолитражка 105 к.с и плаща 300 лв данък. Шеф на фирма си купува лимузина 300 коня и плаща 7 лв. Някакси некоректно беше. Вече май са го оправили. Да видим докога!

Link to comment
Share on other sites

За тази промяна за тонажа не съм чувал , но направиха промяна по данъка за автомобилите без вписан Евро стандарт в големия талон.

Ако не е записан Евро - 4 ,5 , 6 го приравняват към ЕВРО - 1 , а там плащанката е сериозна.

За да се избегне този момент - служебна бележка от официален представител на марката за Б-я с изходящ номер + КАТ с канал = 52лв.

Механизма важи за всички марки автомобили на територията на БГ без вписана еко норма в големия талон.

 

Link to comment
Share on other sites

от началото на годината наистина е променен закона и N, каквато е регистрацията на ховърите ще плаща данъци като M - т.е. спрямо мощността като лек автомобил. Разликите са че половината от тези в България са Евро 4, а фейслифта след 2013 са Евро 5, от там ще дойдат известни разлики в парите. Евростандарта го пише в големия талон, поне при мен.

Link to comment
Share on other sites

Ей, тая държава не се наяде. Все пак ховер не е равно на Q7, какво се заръчкаха в категория товарни. Можеше просто баровските коли да не се регистрират като товарни и готово. Сега пак ли трябва да съм 3+1 места или да изкъртя решетката и да се знае. За какво търсих толкова време товарен ховър,  поне от това се надявах да не им пълня гушите.... Защо не сметнат и гражданската като за лек автомобил тогава, или за едни може, за други не може...нямам думи. Миналата есен като платих данъка, на служителката и се изтри усмивчицата, като видя, че е товарен и евро 4. Заради евро 4 имах 40% намаление и от N1 =  18лв. Сега колко ли ще ме оскубят.

Link to comment
Share on other sites

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава”.

П.П и моя данък от 6.80лв миналата година е 125лв тази, ма кат ни се карат жипове ше си плащаме като за такива. 

Поздрави

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Моят не беше регистриран като товарен и до петата година плащах 268 лв. ,след това падна на 155лв. и изглежда съм по доволен от колегите,че въпреки набутването ,моят данък е по нисък сега.

Link to comment
Share on other sites

Разликата, като товарен е за фирмите- признава се цялото ДДС на гориво, части и консумативи. Щом е писан в документите като Н1 нямат право да не го регистрират, като товарен. Това ,че промениха данъка е лобито на общините да вземат по голям данък и малко да запушат устите на хората- защо има Хамъри- товарни??? и даже ролс ройсове....

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...