Jump to content

Данък МПС 2019г.

cvetoslav.mihov
 Share

Recommended Posts

Здравей те колеги, излезе ли ви данъка за 2019г. ,аз платих 122 лв. данък (третираха ме като обикновен автомобил, а не като товарен).

От началото на годината (2019) били приели закон - товарен автомобил под 3 500 кг. не разполага с облекчения от данъка ... макар че над 3 500 кг. товарен автомобил влизат вече в друга категория.

Време беше да се оправи това недоразумение. Човек с ниски доходи си купува малолитражка 105 к.с и плаща 300 лв данък. Шеф на фирма си купува лимузина 300 коня и плаща 7 лв. Някакси некоректно беше. Вече май са го оправили. Да видим докога!

За тази промяна за тонажа не съм чувал , но направиха промяна по данъка за автомобилите без вписан Евро стандарт в големия талон.

Ако не е записан Евро - 4 ,5 , 6 го приравняват към ЕВРО - 1 , а там плащанката е сериозна.

За да се избегне този момент - служебна бележка от официален представител на марката за Б-я с изходящ номер + КАТ с канал = 52лв.

Механизма важи за всички марки автомобили на територията на БГ без вписана еко норма в големия талон.

от началото на годината наистина е променен закона и N, каквато е регистрацията на ховърите ще плаща данъци като M - т.е. спрямо мощността като лек автомобил. Разликите са че половината от тези в България са Евро 4, а фейслифта след 2013 са Евро 5, от там ще дойдат известни разлики в парите. Евростандарта го пише в големия талон, поне при мен.

Ей, тая държава не се наяде. Все пак ховер не е равно на Q7, какво се заръчкаха в категория товарни. Можеше просто баровските коли да не се регистрират като товарни и готово. Сега пак ли трябва да съм 3+1 места или да изкъртя решетката и да се знае. За какво търсих толкова време товарен ховър,  поне от това се надявах да не им пълня гушите.... Защо не сметнат и гражданската като за лек автомобил тогава, или за едни може, за други не може...нямам думи. Миналата есен като платих данъка, на служителката и се изтри усмивчицата, като видя, че е товарен и евро 4. Заради евро 4 имах 40% намаление и от N1 =  18лв. Сега колко ли ще ме оскубят.

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава”.

П.П и моя данък от 6.80лв миналата година е 125лв тази, ма кат ни се карат жипове ше си плащаме като за такива. 

Поздрави

• Like 3

• 1 month later...

Моят не беше регистриран като товарен и до петата година плащах 268 лв. ,след това падна на 155лв. и изглежда съм по доволен от колегите,че въпреки набутването ,моят данък е по нисък сега.

Разликата, като товарен е за фирмите- признава се цялото ДДС на гориво, части и консумативи. Щом е писан в документите като Н1 нямат право да не го регистрират, като товарен. Това ,че промениха данъка е лобито на общините да вземат по голям данък и малко да запушат устите на хората- защо има Хамъри- товарни??? и даже ролс ройсове....