Jump to content

Диагностичен скенер за автомобил


Kan4o
 Share

Recommended Posts

Колеги вижте това: http://steinberger.bg/product/4138/diagnostichen-skener-za-avtomobil.html   до сега някой си го поръчваха по сайтове. В магазина в София " Хан Аспарух" 1 го имат и на 12 ще мина да го пробвам. Някой има ли опит с такива джаджи. Цената му е никаква 18 лева , а обещава много ползи. Споделете опит!!!!!

Edited by Kan4o
Link to comment
Share on other sites

Да не те отчайвам,но ползи е силно казано за възможностите на това "елмче".

Ако се свърже ще чете не повече от 3-4 с-ми и то много повърхностно.

Не ти дава достъп до компа на колата за да можеш да работиш по него.В най-добрия случай ще ти показва номер на грешка/и , но защо или от къде...….няма да се случи.Ще можеш да я изтриеш и до там.

Ако имаш проблем на петия метър ще ти светне чека пак и така - порочен кръг.

В общи линии ще си имаш джаджа за 18 лв. на ОБД буксата и ще мига за да имитира работа.

Ако са то обещали някакви икономии или софтуерни подобрения - търговска уловка!!

 

 

Link to comment
Share on other sites

Благодаря, никой нищо не ми е обещавал. Просто аз нахалствах , като си мислих за добри неща....Благодаря ти Краси може и да ида да им гледам сеира, какво показват...

Link to comment
Share on other sites

В допълнение на колегата Красимир.

Идеален заместител на борд компютър, в съчетание със смартфон и приложението torque pro . В зависимост от това какви датчици има в колата, може да покаже доста данни (много от тях са аналитични а не живи). Кратък списък: скорост, средна скорост за пъуването, време на пътуването, изминато разстояние, разход на гориво за пътуването и среден такъв, различни температури, на въздуха, на охладителната система, на маслото, налягане на турбината ако има или вакуум на дроселовата клапа, налягане на маслото, напрежение на алтернатора, положение на педала на газта и още много други. Може да чертае различни диаграми, и още няколко функции.

Взех си я основно заради показанието на разход на гориво понеже нямам борд компютър. Ама бързо ми мина мерака и сега се търкаля в жабката.

Link to comment
Share on other sites

Канчо, тези джаджи са по 4-5$ из китайските сайтове  ;)

Освен да я ползваш за борд компютър и да ти покаже номера на грешката друго не можеш да правиш с нея. Ето ти малко размисли по темата:

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ЕЕЕ хубаво... мислих , а кажи какво да правя- да ида на 12 в магазина и да поискам пълен експеримент върху колата ми и ако става да я взема....или ,   категорично -НЕ. Да има я в китайски сайтове по 5 долара , ама до като дойде и някой ти я покаже и ще стане повече от 18 лева. Вчера примерно в магазива в Пловдив -там първо се обадих- изключително нелюбезна леля ми каза, че да ми го пробват трябвало да си платя на човек...ебаси нахалството....Цитирах и БДС- в което се казва, че стоката трябва да се пробва пред клиента- хич не я заинтригува....та така в Магазина в София обещаха.... така, чакам мнение. Ше ми върши ли работа за 18 лева или за повече или за по малко....хахахахаххаах:la::la::blob6:

Link to comment
Share on other sites

Аз си взех едно за пет лева от олх с доставка десет лева, работи перфектно ако намериш точното приложение, това което ми дава да изтегля не струва, чете всички грешки и трие, ако ти решиш според грешката отиваш в сервиз. Аз веднъж съм го ползвал колата беше като задавена нещо от газовата взе да прекъсва и светна чека, изтрих грешката и заработи перфектно.

Link to comment
Share on other sites

Програма за ОБД. Влизаш в play store и търсиш Torque или Torque Pro. Първото е нещо като пробна версия, не всички функции са налични, другото си е пълната версия, мисля към 5лв беше. Иконката е на Check Engine.

 

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

Колеги, има Black Market - подобно на Google Play .Иконата е буква В сива на цвят на черен квадратен фон

От там си изтеглих Torque Pro и  много други безплатно 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 1 year later...

колега stm,

след като си го дръпнал от блякмаркета, може ли да го архивираш и да го качиш в инсталационен вариант...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

И аз си взех от синьото устройство, 7.50 в OLX, пристигна с диск, не знам още какво има на него. Пробвах го с 3 програми, Torque и другите ги избрах да са с най висок рейтинг и най много положителни мнения. Obd Mary и Car Scanner. Obd Mary не можах да я свържа, а нея исках най много понеже е преведена на български. Другите две се вързаха. Като цяло не знам как се работи с това и натисках призволно, в резултат от това чека спря да свети. И да не давам надежди, по скоро е случайност но колата ми беше много задръстена нямаше никаква мощност 1,2,3 скорост за 4та няма да говоря, нищо. На баирите умаляваше. Сега нещо се случи и колата се оправи!!! Нядавам се да е постоянно но силно ме съмнява. 😊

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...