Jump to content

проблем с включването на перката за охлаждане на мотора


Валентино

Recommended Posts

колеги голям зор видях с тази перка на радиатора.не се включва и мотора загрява .щом откача кабела на датчика за температура вентилатора тръгва .включвам я спира.

смених датчика заработи два три пъти изгасих колата и след 2 часа паля същата работа нещееее.взех от колега неговия датчик пак така.

помощ.чувам някъде едно реленце да прави щрак но не тръгва перката.не знам къде е това реле.не е в кутията с бушоните там не цъка.ако някой знае моля за съдействие

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря ВИ за активността и помощта .дано не ВИ се случи и на вас защото ще побелеете докато оправите проблема .Аз го оправих .активно ще помогна на всеки  който има нужда както помогнахте и на мен .:la::blob6:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как го оправи???Кажи и на нас това е и основното мото на форума!!!Не се сърди, явно е нямало друг с подобен проблем , а да се философффффства за повреда е меко казано- грешно. През соца масово на Лада 2007 и Москвич 21412 слагаха ел.ключета за ръчно включване на вентилатора. Видиш, че стрелката стигне 95 градуса и цък и тръгва...Но сега...не знам.Той винаги се върти като е включен климатика.

Редактирано от Kan4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Здравей, не се сърди, явно колите не се чупят толкова много и не влизаме често :P Кутията с бушона и с 2-те релета на перката на радиатора на H5 e една малка, самостоятелна, до акумулатора. Едното реле е за бавно въртене, другото за бързо. Ако има някаква драма, то явно е там. Бушона е четвъртит, 40А, т.е. ако е изгорял, значи той е най-малкият проблем... Иначе при мен перката се включва при 96 градуса температура на антифриза, по данни на OBDII. Спира като охлади до 86.

Редактирано от gwhover
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...