Jump to content

Неработещо парно при Волекс ц 10


preslav_naskov

Recommended Posts

Здравейте колеги аз съм притежател на Волекс Ц 10 от 2012 октомври месец,колата вече е на 122 000 км и ми създава поредният проблем ,онзи ден ми се наложи и да се кача към планината и там температурата се оказа доста по ниска от очакваното от мен (5-6 градуса) и реших да пусна парното за да се посгрея ...Но Уви през въздуховода духаше само студен въздух.Преди две години ми беше направил същият проблем и "ескпертите" от Грейт Уолл Пловдив  установиха че трябва да се смени радиатор парно колата все още беше гаранционна и аз се съгласих да се направи тази манипулация и така парното  тръгна за няколко месеца до като не дойде миналата зима и уви проблема пак беше на лице този път не ходих до тях понеже съм силно разочарован от опита си с тяхния гаранционен сервиз и реших да си правя колата другаде и така смениха ми антифриза ,продухаха радиатора с компресора,излезе доста мръсотия парното пак потръгна но ефекта беше временен,също така искам да кажа че силно се съмнявам  че в  сервиза в Пловдив са ми сменяли радиатор парно или пък каквото и да е.

Та така ако някой има идей или пък опит с този проблем,ще бъда благодарен да ги сподели в темата :)

IMG_1073.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много труден за четене пост. 

Иначе - за да задръства радиатора трябва да има някаква причина - или антифриза не е качествен или е неподходящ за този мотор. Моята кола е на над 7 години и преди няколко месеца правих смяна на течности между които и антифриза. Това което източиха от колата си бе напълно в норма и нямаше никакви утайки, мръсотии и т.н. 

Най-добре върви пак в сервиз да ти промият системата и си смени пак радиатора на парното. Той се явява най-нниска точка в охладителната система и всичките боклуци се събират в него - от там и задръстването. Друг е въпроса че при подходящ вид антифриз за мотора не би трябвало да има боклуци на нова кола ама това е вече друга тема.

Редактирано от radowolf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Провери, дали работи регулаторът на климатика - завърти го от едното краино положе ние до другото и слушай, дали се чува моторчето на клапата. Може да е заседнала и проблемът да не е в радиатора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...