Jump to content

Неработещо парно при Волекс ц 10


preslav_naskov
 Share

Recommended Posts

Здравейте колеги аз съм притежател на Волекс Ц 10 от 2012 октомври месец,колата вече е на 122 000 км и ми създава поредният проблем ,онзи ден ми се наложи и да се кача към планината и там температурата се оказа доста по ниска от очакваното от мен (5-6 градуса) и реших да пусна парното за да се посгрея ...Но Уви през въздуховода духаше само студен въздух.Преди две години ми беше направил същият проблем и "ескпертите" от Грейт Уолл Пловдив  установиха че трябва да се смени радиатор парно колата все още беше гаранционна и аз се съгласих да се направи тази манипулация и така парното  тръгна за няколко месеца до като не дойде миналата зима и уви проблема пак беше на лице този път не ходих до тях понеже съм силно разочарован от опита си с тяхния гаранционен сервиз и реших да си правя колата другаде и така смениха ми антифриза ,продухаха радиатора с компресора,излезе доста мръсотия парното пак потръгна но ефекта беше временен,също така искам да кажа че силно се съмнявам  че в  сервиза в Пловдив са ми сменяли радиатор парно или пък каквото и да е.

Та така ако някой има идей или пък опит с този проблем,ще бъда благодарен да ги сподели в темата :)

IMG_1073.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Много труден за четене пост. 

Иначе - за да задръства радиатора трябва да има някаква причина - или антифриза не е качествен или е неподходящ за този мотор. Моята кола е на над 7 години и преди няколко месеца правих смяна на течности между които и антифриза. Това което източиха от колата си бе напълно в норма и нямаше никакви утайки, мръсотии и т.н. 

Най-добре върви пак в сервиз да ти промият системата и си смени пак радиатора на парното. Той се явява най-нниска точка в охладителната система и всичките боклуци се събират в него - от там и задръстването. Друг е въпроса че при подходящ вид антифриз за мотора не би трябвало да има боклуци на нова кола ама това е вече друга тема.

Edited by radowolf
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Провери, дали работи регулаторът на климатика - завърти го от едното краино положе ние до другото и слушай, дали се чува моторчето на клапата. Може да е заседнала и проблемът да не е в радиатора.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...