Jump to content

Газова уредба марка "TELEFLEX" на GW HOOVER CUV


Recommended Posts

ами нали ми е сложен нов датчик,все пак колата си палеше без проблем и не менеше обороти при положение че стария датчик който ми го дадоха е с блокирано цъкало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Колега Краси,утре ще ми слагат ламбда сондата и ако тогава всичко е наред,ще продалжа с газовата.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здравейте и от мен. Доколкото знам грешката  p1336се премахва, с обучение на на компютъра. Проблемът идва от датчика на коляновия вал, който трябва да се настрои по компютъра. Ето едно линкче, колегите който разбират руски, могат да го преведат, стига да искат. Когато я има тази грешка, колата работи в авариен режим по подразбиране. 

Колкото до газовата холандска уредба, която е най-вероятно AG SGI сервиз и софтуер в България няма Търсил съм навсякъде. Аз лично си я смених понеже имаше проблеми с нея. 

Редактирано от forteuropa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте, да ви се похваля, че ми изчистиха грешката p1336 чрез обучение на компютъра. Сега колата се освещава по-динамична, не придърпва и не глъхне. Разходът също падна. За изчистването на грешката ми взеха 40 лв в един сервиз на горнобански път. Успех на всички.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега forteuropa,на мен първо ми смениха датчика на коляновия вал, но подобрение не видях,а старият ми датчик който ми дадоха бе с блокирало цъкало.А след смяната с новия започнаха да ми играят оборотите на двигателя на празен ход.Сега ми смениха и ламбда сондата и вече няма никакви светещи чекове по двигателя.Но въпреки всичко все още не ми е паднал разхода на гориво и при първоначално палене на бензин все още губи мощност.Преди поне като го изфорсирам на място се оправяше и можеше да потегля веднага,докато сега си е мъка поне 1 км.Сега му давам газ до дупка,но двигателя глъхне и колата не се движи и стои на място.Така че след толкова много пари-резултат нулев(даже отрицателен).

Редактирано от sergi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно са запушени дюзите за бензин. Това става често при карането на газ...по мъничките отвори на инжекторите остава подобно на котлен камък вещество, което ги запушва. Обикновено така прави на студен двигател ,като позагрее и се пооправя. Сложи добавка за почистване на инжектори. Например Лики Моли. Струва 12 лева. Зареди бензин 98 от Лукойл и карай няколко дни на бензин. Ще се оправи. Това е болката на всички коли с газов инжекцион , които от икономия не караме на бензин....Пробвай и сподели опит!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само да добавя,че е хубаво ако се слага добавка да се покара колата примерно на околовръстното с по-висока скорост за да изчисти хубаво дюзите. Ако обаче е много въпросното вещество за което спомена колегата Kan4o добавката няма да помогне. Доколкото ми е известно дюзите ги чистят с ултразвук, може би трябва да проучиш къде го правят и да опиташ.

Успех !

Редактирано от forteuropa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Правилно допълваш, първият път като ми се случи и 2-3 майстори ме излъгаха с какви ли не диагнози и аз свалях дюзи и за 30-40 лева в ултразвукова вана ми ги чистиха, но после пак трябва да минеш 120-150 км на бензин за да се доочистят хубаво. И повече не съм свалял дюзи само така си ги чистя!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен няма логика да са бензиновите дюзи - един километър не върви после е пушка ......... как се "отпушват" после.

Ако въобще са дюзи по-скоро ще са газовите + клапан да не затварят добре и постоянно да влиза по малко газ в системата и да смесва двете горива - теория.

Тогава при студен двигател е нормално да се дави и да не върви защото и влиза течна газ , а после позагрява системата,газта вече не е течна или прехвърля на газ и "проблема е решен". 

На газ позапушени дюзи се хващат трудно докато в един момент не спре на цяло - по-малка динамика, завишен разход,по-трудно пали и т.н.

Трябва да си я карал когато е била ОК за да ги усетиш във времето,а в този случай той я купува с проблема ,няма база са сравнение и стреля на сляпо , да не говорим как са го одрали до тук за нищо. 

Газовите дюзи се почистват лесно с WD-40,компресор и разглобяване колкото позволява дюзата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато колата е студена бензина влиза в състояние на мъгла, капчици примесени с въздух и като има запушване не влиза добре, инжекциона се мъчи да коригира това състояние и подава повече бензин, като натиснеш газта- колата се дави. Малко като позагрее, бензина влиза в газообразно състояние във вид на пари и може да минава с налягането си през отлаганията на отворите на дюзите и за това след 40-50 градуса колата се пооправя, но минава на газ и дюзите на бензин си остават така и по тях пас се изпарява бензина и остават отлагания ,като котлен камък- малки но всеки ден се увеличават и запушват дюзите.. За това се изключва газта налива се добавка и 96 октана и до дупка, налягането да ги отпуши. От това по подробно обяснение не мога да дам...колега успех 20 години съм газаджия и имам в момента 3 различни коли с газови инжекции, това се случва и на трите като се карат малко на бензин...Ако искаш свали дюзите и във вана и пак , но не печелиш много. Това е действието, другото си е твоя работа....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старо правило при експлоатацията на автомобил с газова уредба е на всеки 1000 км на газ да се кара поне 100 км на бензин. Освен това бензина трябва да се сменя по-често, т.е. да не се залежава в резервоара. Да се кара с по-качествен бензин, в който евентуално може да има по-малко примеси и т.н.

 

Масово явление обаче е хората да си настройват инжекционите да обръщат на газ още на 30-40 градуса и почти не карат на бензин. От там и проблемите. Ама андрешковщина - к'во да прайш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Карам основно със 100 октановия на Марешки, а преди това 100 октановите на ОМВ и Еко, както и 96 на петрол.

На 75 000 съм и мотора пее. Не е имала и няма и да има газово. 
Предпочитам да имам безпроблемна работа на машината от колкото да спестя някоя и друга стотинка че да ги дам после за ремонти.

Редактирано от radowolf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с карането на бензин ще го направя,когато имам път до село по магистралата ще го изюркам с 140 км/ч.Разтоянието до там в двете посоки се събира около 110 км.,надявам се че са достатъчни.По лошото е че пак ми светна чека на двигателя.А съм минал едва около 300 км.Но сега смятам да не ходя в официалния сервиз а да си търся сервиз в квартала ми.Да видиме какво ще покаже.Жалко само,че не си направих веднага труда да отида до сервиза на "BRC" в Пловдив.

Редактирано от sergi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става въпрос за еднократно действие а за начин на експлоатация.

Ако искаш да си поддържаш автомобила в изправност - от време на време на бензин, ако не ти пука за машината и искаш да спестяваш от гориво (но да имаш проблеми след време) - караш на газ.

На предишната ми кола - рено19 с обикновено газово си бях изградил навици - като наближа крайната дестинация обръщам принудително на бензин и покарвам така последните 2-3 км.

До колкото си спомням от прочетенеото тук монтираните от Литекс моторс ГИ с течна фаза имаха впръскване на бензин на всеки двайсе и няколко впръсквания на газ. Ама при обикновените ГИ с газова фаза не знам може ли да се направи такава настройка. Това също би помогнало за поддръжката на бензиновата горивна система ама ще намали икономията. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Настройвани ли са пружините на буталцата. През определен пробег (8-10000 км) пружините се настройват на стенд. Всичките трябва да имат еднакви показатели на натиск (понякога ако са много изморени се сменят). При работа получават различно свиване и от там лоша работа на дюзите. Едни буталца подават по-малко газ,другите повече. Чистете буталцата от налеп през 10 Ккм.,ако са износени заменете ги. Това са детските болести на този вид инжекциони. Аз съм с течна фаза и няма никакъв проблем,пали на бензин и след определени обороти (или температура,незнам) превключва на газ, НО повече бензин не харчи.Заредих пълен резервуар по нова година изминал съм 30Ккм и сега е наполовина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ние в момента говорим за инжекторите за бензин и как се запушват. За газта е друг проблема...зрънцата графит, като не се отделят от филтъра.Ето защо той трябва да се преглежда и да се сменя...поне на 10-15 к км.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...