Jump to content

Въпрос за 4x4 на Hover H6


vasil

Recommended Posts

Здравейте само да вметна, че и на мен ми се случи да ми изгори бушона за чистачките. Пак проблема за мен е в софтуера - автоматичните чистачки не мисля, че трябва да са винаги включени. От време на време в сухо време при минаване през шарена сянка се включват, също и ако има сняг на предното стъкло. Брат ми има VW Bora и при нея за да тръгнат автоматичните чистачки трябва той да ги стартира, така че в частност и този проблем е решен. Та при мен ми изгоря бушона заради заледяване на чистачките и пред това да изгорят моторчета на чистачките или да се повреди механизъмът им си е направо супер.

Исках да ви питам за 4х4 системата. Попаднах в ситуация в която предните ми гуми бяха в заледена дупка, а задните на чист асфалт. Колата не успя да издрапа със задните гуми. Предните превъртаха и хвърляха сняг, задните не помръдваха. Нормално ли е? При подобна ситуация преди седмица след доста въртене на предните гуми ми светна 4wd индикатора, спрях и пуснах двигателя и спря да свети. Днес не светеше, но трябваше да я залюлея напред назад десетина пъти за да тръгне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей - отделил съм ти мнението в нова тема. Ако искаш можеш да добавиш това за бушона в миналата.

Колкото до "модерните" 4х4 системи, те често не работят както би се надявал, до някъде защото разчитат на софтуер и използват спирачките, за да накарат диференциалите да свършат останалото. Ето ти описаната от теб ситуация с CR-V:

Тук има тест на няколко други автомобила в различни ситуации, в които две от колелата се въртят свободно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...