Jump to content

Обща поръчка на масла от ato24.de


Recommended Posts

Здравейте Kолеги,

правя общи поръчки от немският сайт за масла Ato24.de.

 

Цените са много добри, а произходът на маслата е до колкото може гарантиран, като Ato24 са единствен официален дистрибутор на маслата Amsoil  за Германия. 

Също така всички разфасовки от маслата RAVENOL идват с код на бутилката, който може да се провери в официалният сайт на RAVENOL за автентичността на маслото.

Ползвате 5% отстъпка от цената и безплатна доставка до България.

Курса на Еврото ще е 1.9675лв/EUR, за който е от София ще го предам лично, за желаещите от други градове, ще го изпратя с Еконт за Ваша сметка с отстъпка от куриерската услуга. 

Който има намерение да се включи да напише в темата какво иска, препоръчвам да добави и линк към съответното масло/добавка, за да няма обърквания.

Телефонът ми е: 0885 9O9 1O1

 

Ако има желаещи ще уточним в последствие как се събират парите.

 

Поздрави, 

Чавдар.

Редактирано от Чавдар К
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм експерт по маслата, нито търговец. 

Работата тръгна от маслото за моя автомобил.

Цените на сайта са добри, но не са изключително ниски, не могат да се конкурират с маслата "на промоция" в OLX и хилядите сайтове за масло.

Идеята е да се купуват масла, които гарантирано не са менте. Аз до преди последната смяна си купувах такива от Проспийд, за които знам че са официален дистрибутор на Мотул и Бардал (записани са на официалните сайтове, като такива.) Купувах най-евтината синтетика на Мотул 5-40, която ми излизаше близо 20лв литъра. Подсказаха ми, че в Ato24.de, мога за малко пари отгоре да си взема уж най-доброто масло на пазара с много по-добри характеристики и вискозитет от 0-20.

Това е маслото:

http://www.ato24.de/de/amsoil-signature-series-0w-20-synthetisches-motoroel.html

Ето какво са установили руснаците за това масло:

http://www.oil-club.ru/forum/topic/15068-amsoil-signature-series-100-synthetic-0w-20-svezhee/

 

Мненията за това с какво масло трябва да се налива са силно разнопосочни. 

Това, което се изкристализира след дълги дискусии в Хонда форума е, че тези 2 масла са най-доброто като съотношение цена/качество:

http://www.ato24.de/de/petro-canada-supreme-synthetic-0w-30-1-l.html

http://www.ato24.de/de/ravenol-vsi-sae-5w-40.html - тук цената за литър е по-висока, но 5L опаковка излиза малко над 50лв.

Редактирано от Чавдар К
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека и аз се включа в темата, като голям подстрекател и човекът който каза на Чавдар да пусне тема и тук :)

 

Познавам Чавдар от дълго време от Хонда форума, като всъщност успях да го навия да пробваме Amsoil 0W-20, като аз знам марката от преди. Този вискозитет е препоръчван от Honda за двигателите, които караме, но повечето хора имат предразсъдъци и карат K20 и K24 двигателите с 5W-40 или 5W-30 в най-добрия случай. Самата марка Amsoil в Щатите се слави като една от най-добрите - използват независими лаборатории за тестове и излизат най-напред в класациите, редом с Mobil1 и BelRay (които обаче ги няма много по нашите ширини). Ползват най-висок клас синтетика (заради което маслото има всика точка на горене, с други думи - не гори), с хубави присадки, но да се поръчват от Щатите излиза супер скъпо.  Този сайт - ato24, наскоро бе обявен от Amsoil като официален техен дистрибутор за европа, с добри цени, заради което колективно направихме една по-голяма поръчка, понеже над 250 евро е безплатна доставката.

 

Това беше преди повече от 6 месеца - тогава Чавдар реши да се заеме да поръчва за всеки, който иска да се включи от Хонда форума. Вече като гледам идват по 2 поръчки на месец, той се занимава или да ги предава лично (за хора от София) или да праща по Еконт. Освен това успя да измрънка някаква отстъпка от тях, та за това успява да даде част от отстъпката на който иска да се включи. Ето и последната тема (там nick-ът ми е Veseliq):

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=103015

 

Освен Amsoil, ato24 продават и ред други масла. Лично аз, освен Amsoil за моята Хонда, поръчах оригинални Mazda масла за Мазда6 на баща ми, наскоро купих и стар Мини Купър на жена ми и поръчах и оригинално масло за него (както се вижда от темата). За Great Wall бих посъветвал да видите какво препоръчват от Amsoil, Castrol, Mobil1. Като ако Great Wall като марка я няма, вижте какво препоръчват като спецификации в сервизната книжка или най-добре вижте какво масло препоръчват за Mitsubishi Outlander 2004 2.4, който е със същия бензинов двигател като Hover (Mitsubishi Serius 4G63 или негова модификация, която няма да изисква друго масло). За Amsoil ми излезе това:

http://www.amsoil.com/lookup/auto-and-light-truck/2004/mitsubishi/outlander/2-4l-4-cyl-engine-code-g-4g64-g/metric-volume/

 

 

За финал искам да кажа, че нямам абсолютно никаква финансова изгода от поръчките, освен това че и аз ползвам същата отстъпка като всички поръчващи и се възползвам от безплатна доставка при поръчка 2-3 пъти по-малка от нужните 250 евро от ато24. Аз самият на човек който не познавам (какъвто ще е случаят с хората в този форум), който не е и регламентиран търговец, не бих се доверил с пари, които не мога да преглътна при евентуален инцидент. Бих посъветвал да прегледате темите в Хонда форума. Ако прецените, че хубавото оригинално масло (независимо от марката) си струва да се "рискуват" 80-150лв за масло за една смяна, пробвайте - за сега аз продължавам да поръчвам при всяка нужда за някакви течности за колите (и мотоциклета) в домашния автопарк  :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Създадена е ФБ група, където можете да следите как се развива поръчкта, понеже не всички включили се са от този форум.
https://www.facebook.com/groups/1912934982268578/
Минималната сума за поръчка е събрана и който желае, може да се включи, поръчката ще бъде пусната на 15-01-2017г

Редактирано от Чавдар К
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...