Jump to content

Проблеми със система ВИАЛЕ/LPI/


tanyo_ivanov

Recommended Posts

Здравейте колеги!

От Март до момента имам проблеми с Виале вградена заводски (Steed 5). Докато се боря със сервизите се оказа, че дефекта не е само при мен. Често запушва филтри, докато работи на газ прехвърля на бензин при пълна бутилка, изгаря помпа, ръжда в бутилката, не сработва защитен клапан при пробив на горивопровод, изгасва в движение докато е на газ без да прехвърли на бензин - при 4/5 индикация и т.н. Явно дадената система е неприложима за нашите условия (При мен за 10000 км 7 пъти в сервиз за газово). И след изтичане на гаранцията  после какво правим - ИМАМЕ ПАМЕТНИК НА ВИАЛЕ . ТОВА Е ЯВНО ПРИКРИВАНЕ НА ДЕФЕКТ. МОЛЯ КОЛЕГИ С ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ ДА СЕ СВЪРЖАТ С МЕН ЗА ДА ПОДАДЕМ ЗАЕДНО КОЛЕКТИВЕН ИСК.

ПОДЧЕРТАВАМ МАШИНАТА Е ДОБРА  НО ГАЗОВОТО Е ПЪЛЕН БОКЛУК. А НИЕ СМЕ ПЛАТИЛИ ДОСТАТЪЧНО ПАРИ ЗА НЕГО И В ПОСЛЕДСТВИЕ САМО ЯДОВЕ.

МОЛЯ ДА СЕ СВЪРЖЕТЕ С МЕН

ТЕЛ : 0988880408; 0988784888 ИЛИ eng.tanyo.ivanov@gmail.com  ​

Не мисля да ставаме за смях затова, че си плащаме за некачествена, недобре работеща, ненадеждна система - бомба в/или под автомобилите.

Редактирано от Говедо
Правопис и пунктуация
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това са продажни глупости- искарайте гаранционната карта дето пище ,кой я монтира и какво ви предлагат и в съда докажете, че имате по 3 оплаквания.....това е за гаранцията. И Ви я сменят.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

това са офицялните писма дето съм ги пуснал и чак на второто отговориха. Но това утре вечер....

 

 

да ако е до 2 години по ЗЗП а останалите 3 години са заводска гаранция

и просто е само в съд или да ремонтират докато е в гаранция и после го ду.....те. Пазя и поръчките за сервизиране и какво е правено и т.н. но само в съд.

 

А............. колеги тук има и служители на ЛИТЕКС МОТОРС из между нас. Това го знам със сигурност. Но това не ме притеснява. и утре ще си видят отговора от Терзиев /ИД на ЛИТЕКС МОТОРС АД/ с малка част във фирмата. Другият е....................... но това утре :). Скоро ще прикача и записи на телефонните разговори с ВАРНА МОТОРС-дилър на Литекс и центърът им за обслужване - за да е по весело за тях.

silkom-VARNA MOTORS_LITEX.pdf

Doc+1_2.pdf

Doc+2_2.pdf

Редактирано от Говедо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, имай предвид ,че вкараш ли съда документите ще искат вещо лице, там е номера с който играят големите играчи.....помисли си какво да е лицето. Задължително инженер по ДВГ със специализация по газови системи от списъка на съда....набележи си някое иначе, те ще изпратят техен човек някой доцент или професор и ще те съкрушат.Друго задържително проверявай документите постъпили в съда и от двете страни...някой ги крият или добавят други нелегитимни. Вервай ми имам доста опит в делата....Ако искаш поискай експертиза на автомобил от същият тип с обикновен газов инжекцион за справка- такъв тук във форума ще се намери.Дръж максимата, че не е заводска , а е монтирана в сервиза от техни работници. Сервиза е на франчайзинг и даже те не са работници на "Литекс моторс" и така много неща могат да се измислят....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и............ ето да се повеселите всички.

КАК ВИ КАЗВАТ ДА ГО ДУ.......ТЕ . ДАНО НЯМАТЕ СЪЩИТЕ ЯДОВЕ И ДА СИ КАРАТЕ КОЛИЦИТЕ СЪС ЗДРАВЕ.

НО АЗ СТАРТИРАМ ДЕЛОТО И ПОЧВАМ ДА ГИ ГОНЯ.

 

за връзка с мен :

ТЕЛ : 0988880408; 0988784888 ИЛИ eng.tanyo.ivanov@gmail.com  ​

не мисля да ставаме за смях затова , че си плащаме за некачествена, недобре работеща, ненадеждна система 

 

post-4174-0-74707200-1474268998_thumb.jpg

post-4174-0-07188600-1474269001_thumb.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да го разбера, защо се лютиш на съфорумците!!!!!И без това за да заведеш колективно дело трябва да си регистрирал някакъв вид колективен орган...сдружение или нещо подобно. Както виждаш подкрепям те и се мъча да помогна....давай и споделяй, аз имам опит с всякакви съдилища и ще помагам- обещавам. Насочих те и къде най-вече да биеш и да внимаваш....Не ни пращай при Чичовото щото не е етично!!!!!!

Това в тези листи са пълни глупости и противоречата на Закона за защита на потребителя: Законовата гаранция ми дава право да направя рекламация на стоката в срок от 2 години, като ако го сторя през първите 6 месеца, не е нужно аз да доказвам, че стоката е била с дефекти към момента на продажбата – това се предполага.

Няма да го цитирам повече ето ти го: http://lex.bg/laws/ldoc/2135513678...Чети и най-напред се убеди ,че си прав  и после действай...и давай без злоба, щото тя се връща.

Редактирано от Kan4o
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,


Днес отивам да взема вече сервизираният и ТО автомобил. и тъкмо тръгвам от сервиз МАЗДА и........


//www.vbox7.com/play:3dda521ff9


http://vbox7.com/play:8c40629ded


//www.vbox7.com/play:0de70123ad


третият клип е заедно с приемчика  - на магистралата.


 дано не изпадате и вие в подобна ситуация. И ефекта пак сервизна поръчка 40-50 минути след издаване на автомобила.


ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ.....................х им мммммммммам...та и колкото и спокоен да е човек след 8 пъти за 6 месеца и все тоя проблем и човек няма да е БЕСЕН и да ги осъди и разнася с добра реклама :huh:??


 ​Вие кажете къде бъркам и какво ще ги направите ако сте на мое място :huh:??


 Моля да ме извините за точките но спазвам условията на форума. Аа........... Българският език е достатъчно изразителен и цветущ :) :) :)


Редактирано от tanyo_ivanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз доколкото останах с впечатление от пост на представител на сервиз на Great Wall Виале са фалирали и вече няма и части за тях. Доколкото знам по закон не са ли длъжни Литекс Моторс да поддържат налични резервни части за даден автомобил определен период години, които със сигурност не е само в рамките на гаранционния срок на автомобила? В такъв случай какво става ако колата вече не е гаранционна и кажат, че вече няма резервни части за Виале?

Редактирано от nmnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по закон всеки производител е длъжен да предоставят/ продават оригинални части в продължение на 10 години. Виале не са фалирали .Просто гледаха да се оттърват от Литекс заради дефекти и/ или качествен монтаж. Да не забравяме , че имаха и "лек" спор с подходящ тон. Но Виале не са фалирали а само се преструктурираха.

http://www.vialle.nl/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля че Виале са фалирали представителя им в Пловдив си работи, предлага в момента по-нов модел газова уредба, повечето от проблемите ни идват от некадърен персонал както на мен в Митвас е бяха монтирали бутилката не под правилния ъгъл, колата попадна в Пловдив и всичко се оправи, сервизите не струват не техниката, пробвайте и в Тандер също смятам че са добри, имат и части за газовите и знаят какво правят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...