Jump to content

Ново попълнение H6 2.0TCI


Recommended Posts

Компютъра съм го сложил на моментен разход. Колата е на 350км. За тези километри са наляти 40 литра гориво и всичките са изпити от двигателя като не съм я зорил изобщо, а и имам и 50км. Извънградско...

Предполагам, че като се разработи двигателя, нещата ще се пооправят малко ама да видим...

Редактирано от orionbg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази седмица навъртях около 1000 км извънградско като имаше магистрала и карах със 130 на круиз контрол а също и междуградски пътища по които карах с 90. Климатика несъм го спирал нито за момент.

Разхода ми по борд компютър е 6.7 литра на 100км. Зареждам само на Лукойл от обикновената нафта. Засичах и на колконката колко съм заредил и изхарчил и сметките показват че показанието на разхода от компютъра и бакалските сметки съвпадат.

Когато беше съвсем нова колата някъде до 5000 - 10000 км харчеше повече. После намаля разхода.

По стръмен баир ако не си я вкарал в обороти на първа и превключиш на втора скорост се задъхва. Тежка е джипката.

Редактирано от dr_ivo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че е тежка кола две мнения няма. Само че явно и нафтата в тая Газпромска бензиностанция за нищо не е ставала! Сега с с Петрол-ска нафта нещата са други! Около 10 - 11/100 градско, което си е нормално а и не се тормози толкова по баира за вкъщи... Ще пробвам и Лукоил-ската нафта защото един от колегите и той е много доволен от нея...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По борд компютър ли показва толкова или си го пресметнал ?

 

Смятам го. Борд компютъра съм го превключил на моментен разход.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, пробвай скъпата нафта на Шел - ще останеш приятно изненадан. Пробвал съм всички скъпи нафти в BG и наистина тази е най-добрата.

Моля да не се счита за реклама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Шел не бих заредил дори и да ми се налага да бутам колата до друга бензиностанция! Имам си лични причини за това...

А и не виждам причина да плащам повече пари на литър ако и със стандартния дизел (в случея от една Петролска бензиностанция) колата върви добре.

Може да пробвам Лукоил евентуално, но ще е след морето...

Редактирано от Ванката
правопис
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, и аз не бих заредил на Шел при никакви обстоятелства.....

Редактирано от Ванката
правопис
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера пътувах от Пловдив до Варна. До Бургас по магистралата карах със 100 - 120км/час, не повече. После по-бавно до Варна.

Според извинението за борд компютър, средният разход е 7,5 ( бях с климатик, но на много слабо) Според тези данни, човек ще си каже, че всичко е наред... само че са НАПЪЛНО НЕВЕРНИ!!!

На почти празен резервоар (средата на резервата), Налях 30 литра гориво. За 370км познайте колко гориво имам останало... Не познахте!

Нищо!!! На изпарения стигнах до Варна! Резервата светна на 40км преди Варна!

Е...и разхода... Представям си на връщане колко ще е...

Не че нещо ама къде е този комбиниран разход от 6.8л/100км? :huh: Или някой ще се опита да ме убеди, че климатика вдига разхода с 3л/100км?

Простата сметка показва, че съм изгорил около 35литра нафта за 370км извънградско и то без да зоря колата...  :angry:

А борд компютъра си ги смуче тези данни от въздуха!!! Разбирам да имаше половин до един литър разлика ама тук са почти три!

Много съм разочарован от представянето на този двигател и като мощност и като консумация на гориво! Ама Много!!!

Редактирано от Говедо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай, но преди да пишеш безсмислици, се постарай да свършиш нещо като хората...

Всеки втори пост ти е за разход на гориво, а даже не си правиш труда да го сметнеш коректно!

 

Разход не се мери на око и с Бакалски сметки, най-малкото защото резервата не означава празен резервоар.

Напълни до горе, без да препълваш след изключване на пистолета;

Нулирай борд и трип;

Карай, колкото ще караш;

Зареди отново до изключване на пистолета;

Използвай формула, а не бакалската-литри/км*100

Тогава коментирай:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разхода е много относително понятие. По принцип всички производители публикуват данни, които са много далеч от реалните. Техния разход е засичан (или изчислен) на базата на някакви идеални условия. А реалния е обикновено с литър нагоре (за дизелите разликата е по-малка) от каталожния.

Моето сандеро го дават 5.4 извънградско а аз по-малко от 6.4 трудно постигам. Комбинирания го дават 7.0 а при мен е около 7.3 до 7.5 зимата.

На магистрала при движение със скорости над 140 е близо 10/100.

Не че не е възможно да се постигнат каталожните стойности, но е тегаво и предизвиква псувни у другите участници в движението!

 

Твоята кола е значително по-тежка от Дъстъра, а както всички знаем и той не е кой знае колко икономичен. С тази аеродинамика на тухла е нормално да има завишен разход. А и начина на шофиране също не е за пренебрегване. Често виждам хора, които ускоряват и натискат спирачка, пак ускоряват и натискат спирачка. Аз се опитвам да карам с минимално използване на спирачката, като предвиждам препятствията, завоите и местата които се преминават с по-ниска скорост. Натискането на спирачката превръща горивото в топлина и прах. А спускането на скорост при съвременните автомобили е с разход близък до нулата.

 

Ще свикнеш с колата и ще оптимизираш разхода, ама не очаквай чудеса. Все пак караш камионче.

 

ПП: Имам приятел с Ладроувър Фрийлендър2, с перманентно 4х4 или както там се казва. Кара много внимателно, бавно и полека за да вижда на дисплея 7.1-7.2 ... това за дизел, не като при мен за бензин. Веднъж го беше сложил на моментен разход и се наложи да изпревари два камиона на къса права ... няма да казвам колко беше показанието ... само ще уточня че той вече не пуска на моментен за да не го боли главата ... кара си колата и се кефи.

Редактирано от radowolf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Orionbg.

Да не би нафтата която слагаш да е некачествена ?

Питам защото моята джипка само веднъж ми е давала разход 10 но заредих от лоша бензиностанция лоша нафта.

Но това е било само веднъж и се усещаше че джипката не върви. След като я изразходих тази лоша нафта и сипах добра всичко си дойде на мястото.

Редактирано от Говедо
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Boyko23, не ми допада много тонът но ще го отдам на горещото време...

1. Това си е моята тема и ще си пиша каквото си поискам за моят автомобил и впечатленията ми от него. Разбирам, че като представител на марката ще я защитавате но е хубаво и да се вслушвате в клиентите а не да ни изкарване виновни, некадърни, с грешни виждания за живота и тн.

 

2. Това е осмият ми автомобил и втори чисто нов. Карал съм два Опел Калибра, Фолксваген Корадо с компресор, Опел Фронтера, Рено Еспас, Форд Мондео, Дачия Дъстър и сега Н6.

Все си мисля, че след като "бакалските" ми сметки са били ВИНАГИ верни, няма причина сега да не са. Шофьор съм вече повече от 15 години и съм карал и други автомобили леки и товарни.

 

3. Факта си е факт. Колата беше на половината от резервата си (която ужким е горе-долу за около 50км.). Аз налях нафта от препоръчаната ми от дилъра в Литекс Моторс бензиностанция (и да колата си върви нормална с тази нафта) за 61.50лв. ( при 5ст. на литър отстъпка) на 1.99лв/литър, което е малко под 31литра гориво. До Варна по борд компютър (който естествено нулирах по всички параграфи) са 370км. Около 40 километра преди Варна, резервата светна и докато пристигна, стрелката на горивото си сочеше съвсем на нулата (последната видима чертичка.

Както и да го смятам фактите са си факти. Почети 10/100 извън-градско шофиране. Сега налях до горе и като си тръгвам от Варна, пак ще налея до горе и ще нулирам всичко по борд- компютъра. Само ако пак даде подобни резултати не знам какво "няма да съм направил както трябва"...

 

4. Няма да споменавам колко ме чумосваха по пътя между Бургас и Варна (планинския участък... Аз и още един човек в колата, два куфара и това е. По завоите дори и с не много голяма денивелация колата се мъчеше толкова че съм стигал до втора за да издрапам! По едно време имаше голяма опашка зад мен. Същият път миналата година с Дъстъра съм го взимал на пета и в много редки случеи на четвърта! Да не споменавам, че ужким доста по-слабият двигател на Дъстър-а ме закара от Пловдив до Варна, там съм обикалял цяла седмица и после Варна - Пловдив, с един пълен резервоар нафта...

Не ме разбирайте погрешно! Не съм си представял, че Н6 ще е толкова икономичен, но според всичко което изчетох по форуми и сайтове, нещата изглеждаха доста по- добре от това което констатирам за момента...

 

5. Също така ми се появи повсеместният проблем с мултимедията... Вчера екрана и загасна и нищо освен RESET не го накара да светне отново. Да не говорим за факта че си сменя часа както и падне, въпреки че съм спрял тази опция за взимане на час от RDS-a...

 

Иначе що се отнася до стилът ми на каране, смея да твърдя че е спокоен и даже дилъра от Литекс Моторс беше учуден колко спокойно карам по време на тест драйва...

По магистралата до Бургас карах със 110 на Круз-Контрол. Да съм дигнал до 130 само три четири пъти и то колкото да изпреваря някого и после пак 110. От Бургас нататък между 90 и 30 в зависимост от условията и трафика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така описаната липса на мощност и високия разход бих отдал на много ама наистина много лошо гориво или проблем в двигателя. 

Аз не бих я карал повече - директно в най-близкия дилър.

А и като гледам другия колега със същия модел споделя съвсем различни наблюдения върху разхода и пътното поведение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Orionbg проблема с точния час на мултимедията се оправя от сетингите. Ще снимам какви бяха настройките че наизуст непомня.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега Orionbg проблема с точния час на мултимедията се оправя от сетингите. Ще снимам какви бяха настройките че наизуст непомня.

Знам в опцията, но и при включена и при изключена пак се умотва... Ще я сменям мултимедията с Андроидска с GPS ама поне се надявах до тогава да работи нормално (визирам другия проблем с изгасналия екран)... 

 

Така описаната липса на мощност и високия разход бих отдал на много ама наистина много лошо гориво или проблем в двигателя. 

Аз не бих я карал повече - директно в най-близкия дилър.

А и като гледам другия колега със същия модел споделя съвсем различни наблюдения върху разхода и пътното поведение!

 

На равно колата си върви нормално, но ще мина да го прегледат при първа възможност.

Карал съм различни коли с различни двигатели но такова чудо до сега не ми се е случвало...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет, колеги относно разхода на гориво, за година и половина и 21 хил.км. за 2,0TCI , градско 8 - 9.5,  извънградско 7 - 8 л/100км изчислено при зареждане докато пистолета изключи. Използвам само  от скъпата нафта. Борд компютъра показва разход около 0,4 - 0,6 по-ниско на извънградско и с около 1,0 по-ниско на градско, имам чувството, че на градско компютъра не отчита правилно когато автомобила е в покой и двигателя работи.. Това е при относително спокойно каране. Относно мощността при по-големи наклони, за съжаление трябва да се премине на по-ниска предавка и тогава си дърпа прилично. Малко дразнещо е по път  с остри завои и големи наклони, че трябва сменяш предавките постоянно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който не иска да гори гориво да си купи Магарцедес с камшично запалване и сенно  и зобно движение. Така е колеги, мой колега електроинженер си купи КИА на 6-7 години, два пъти ходи до София и се ужаси ,че на 140-150 км разхода стигнал до 16 нафта.......хахахахахаха магарешка каручка....

Който си има брада си има гребенче , моята гори и при градско и при 130, 13 л газ, а при нас е 70 ст литъра.....това е магарешката каручка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така описаната липса на мощност и високия разход бих отдал на много ама наистина много лошо гориво или проблем в двигателя. 

Аз не бих я карал повече - директно в най-близкия дилър.

А и като гледам другия колега със същия модел споделя съвсем различни наблюдения върху разхода и пътното поведение!

Това с най-близкия дилър не винаги е добра идея... Примерно на мен кракът ми повече няма да стъпи в най-близкият до мен дилър. След като февруари месец я карах заради проблеми с двигателя - неравномерна работа, губене на обороти, изгасване при изключване от скорост, загряване на дригателя ми казаха, че двигателя е за смяна на глава и че ще ми се обадят след като я поръчат и частта пристигне. От тогава минаха 6 месеца и се наложи директно да се свържа с Литекс моторс, които ме пратиха в друг сервиз. За капак точно преди да се обадя на този сервиз протече и бензин и се наложи да закарам колата по спешност, за да не реши някой да пробва как гори автомобил. След като седя 1 седмица ми я върнаха с регулиран двигател, оправен теч и т.н. Старият сервиз за 1 седмица нищо такова не беше направил. Дори се съмнявам изобщо да са поръчвали глава. По-скоро само са гледали как да ме отпратят. И това е вторият случай да ги чакам по 6 месеца за отстраняването на гаранционен проблем и в крайна сметка да се налага да се свързвам с Литекс Моторс. Явно предпочитат само да се занимават с техническо обслужване...

Редактирано от nmnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаааа....

След напълнен във Варна резорвоар до горе (на VM Petroleum) и средна скорост Варна - Бургас около 60км/ч (каде заради баири, каде заради катастрофи, каде заради много трафик) и Бургас - Пловдив 110 на темпомат (или както там се казва), общите километри са 377км. По бордовия компютър средният разход на това пътуване е 7.4л/100км.

Днес заредих отново до-горе и се събраха 28л. дизел, което прави 7.43л/100км ... Можело значи... Явно наистина нафтата тук в Пловдив на много места е калпава.

Според мен 7.4л/100км за нов и все още неразработен двигател и всичките баири между Варна и Бургас плюс 110км/ч по магистралата след това, е нормална стойност.

При спокойно каране с около 90км/ч предполагам и още ще слезе.

За момента изтеглям обвиненията за кофти двигател и подавам нови за смотани бензиностанции! (няма да падна по гръб я) :D

Иначе след толкова дълго пътуване колата си показа и други малки недомислици но ще ги преживея за момента...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 7.43л/100км ... Можело значи...

 

Да ето това е точния разход на този двигател.

Като го поразработиш ще падне под 7 л. извънградско ако караш спокойно.

Намери си хубава нафта и карай със здраве :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Колеги, аз ли си въобразявам или тази кола няма предни халогени???

На лостчето има опция за пускане само на задни халогени, а предните са само дневни светлини, които изгасват когато светнат къси и/или дълги...

В лузър мануала лоста за лЪмбите е показан с превключвате и за предни и за задни халогени, но в реалност има само за задните...

Аз ли не съм добре или някой е спестил нещо по време на производството?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, аз ли си въобразявам или тази кола няма предни халогени :huh:

На лостчето има опция за пускане само на задни халогени, а предните са само дневни светлини, които изгасват когато светнат къси и/или дълги...

В лузър мануала лоста за лЪмбите е показан с превключвате и за предни и за задни халогени, но в реалност има само за задните...

Аз ли не съм добре или някой е спестил нещо по време на производството?

 

И при мен е така. Беше ми странно в началото, но свикнах без  халогени отпред . Иначе в каталога с аксесоари ги има за скромната сума от 950лв(с ДДС) :huh:  http://greatwall.bg/wp-content/uploads/2016/04/2015-04-Great-Wall-H6-Accessories-BG.pdf

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен е така. Беше ми странно в началото, но свикнах без  халогени отпред . Иначе в каталога с аксесоари ги има за скромната сума от 950лв(с ДДС) :huh:  http://greatwall.bg/wp-content/uploads/2016/04/2015-04-Great-Wall-H6-Accessories-BG.pdf

 

Умниците ги връзват към задните халогени...  :wacko:  :blink:  :wacko:

Редактирано от orionbg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...