Jump to content
nikid

Цени на новите автомобили в България

Recommended Posts

Понеже цените ще са основен дразнител и повод за разгорещени коментари си позволих да отворя тази тема тук.

За да не остане впечатление ,че само Шевролет правят големи отстъпки ще допълня малко пейзажа и с други марки.

В момента КИА дава на половината си модели 17% отстъпка на и без това атрактивните си цени сийд 1,6 132кс. средно ниво(доста богато) около 23-24хил лв.

Някои от дилърите на Рено вадят един списък на " автомобили на склад" където Лагуна в топ ниво имат цени с над 20% отстъпки.

Почти всички дилъри са склонни веднага на 3-5% отстъпка дори и за конфигуриран от клиента автомобил. Според мен пишат ценовите листи като в Европа за да не създават напрежение между дилърите , но за нашите условия или трябва да свалят или да затварят . Впрочем и на запад за автомобили на склад се правят яки намаления . Като казвам "автомобил на склад" разбирам нова кола на нула или няколко км. по разни причини поръчани- отказани някъде итн. , но не тези, които се ползват за тест .

Примери може всеки да даде , ако е пообиколил дилърите.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега прегледах италианския грейт уол и се убедих, че нашите са много добре ценово позиционирани за Хувър Н5 и Стийд 5! Впечатлен съм.

При еднакви конфигурации и за SUV-а и за пикапа се получиха разлики от поне 3500 евро в наша полза! Поздравления! Интересното е, че там не се предлагат никакви автомобили, нито C10, нито C30! Ще почакаме до нова година за да видим на къде отиват нещата. Смятам, че на първо четене и сравняване на цени и оборудване, ХУвъра и Стийда нямат конкуренция, още повече, че почетох по чуждите форуми, където има на английски де :), и определено италианците са доволни от тях! Ще потърся данни за продажби за миналата или тази година и ако намеря ще пиша.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 2010г. в Италия, Steed е на трето място по продажби при пикапите, след Нисан и Мицубиши и преди Тойота.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Интересното е, че там не се предлагат никакви автомобили, нито C10, нито C30!

 

Там Great Wall се продават от няколко години, всичко внос извън ЕУ. Преди около година имаше новини, че Литекс са сключили договор за доставката на 25 000 пикапа за Италия за период от 5 години. Тоест според мен цялата гамата на Great Wall в Италия ще се обогати с производството край Баховица, пикапа и джипа ще са модели произведени там, а C10, C30, H6 и тн ще започнат да се предлагат там щом започнем да ги правим. Това разбира се е предположение на база чиста логика, искрено се надявам да стане факт и в другите европейски страни да се купува внос от нашата страна.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

×