Jump to content

шарнири за hover cuv 2.4 2008г.


valiokz

Recommended Posts

  • 8 months later...

...... за което съм ти безкрайно благодарен , Викторе!  От доста време не бях срещал толкова отзивчив , приятен и компетентен човек ! Ще се видим след малко повече от седмица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте колеги, и на мен шарнирите се обадиха. Звъннах в представителството, но малко ме стреснаха с цените. Доколкото разбрах по телефона става дума за: 

96лв. горни шарнири

94лв. долни шарнири

накрайници - външни и вътрешни - 4 бр. по 56лв. бройката. 

Отделно за смяна са тампони на надлъжен носач, но ми твърдят, че вървят комплект с щангата и за цената не посмях да питам. 

Четох във форума, че ставали от опел фронтера, но не намерих по-подробна информация като модел или каталожен номер. 

Благодаря предварително на отзовалите се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Шарнири и горни и долни от фронтера А - тествано, стават. Накрайници само от представителството, аз гледах заместители, взех и не станаха. Ако надлъжен носач е този на задния мост просто го свали - два болта са и иди да видиш в магазина кво има. Не знам как си успял да ги разбиеш тия тампони, при мен още са здрави, а бая пердах отнесоха. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Венци, ако идваш по Самоковско имаш почерпка - толкова пъти вече ми помагаш. Благодаря за отговора.  Значи, ще търся шарнири от фронтера. Година и модификация има ли значение или просто да търся за фронтера А. Погледнах в интернет цените, доста по-приемливи са. Относно тампоните на надлъжния носач - не съм ги разбил аз. Така взех колата преди почти година. Просто тогава майстора не му се занимаваше да ги търси. Симптома е, че при по-рязко отпускане на съединителя се усеща тропане - чукане все едно от към кардана. Но аз и без това карам изключително спокойно и свикнах, та не почти не тропа. Сега като дойде ред на шарнирите реших да се оправят и тампоните. Преди се обаждах на една пловдивска фирма, която ги изработва и то на много приятни цени, но от там ми казаха, че моделите от различните години имат малки разлики /в милиметри/ по тампоните и ме посъветваха да сваля старите и да ги измеря. Лошото е, че нямам никаква възможност да ги свалям и качвам, нито пък съм компетентен и се осланям на майстора. 

Ето линк към фирмата за тампоните, мисля че ще е полезно: 

http://www.dbk-dimitrov.com/dbk-dimitrov-тампон-задна-надлъжна-горна-щанга-opel-frontera-b-o-029i?filter_name= - интересното е, че става и за фронтера. 

Има ли разлики в цените от различните представителства?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На дбк нещата са читави, аз от там взех полиуретанови тампони за предните носачи. Задни не съм сменял, но наистина са само два болта и не е сложно. Избиване/набиване - там е зора и е хубаво преса или скоба да имаш. Шарнирите е важно просто да са от фронтера А - горния е с 3 дупки, долния с 4, като разликата при нас и фронтерата е че долния там се слага да легне на носача, докато при нас влиза в едно като джобче и е покрит и отгоре и отдолу. 

Другия вариант е да измериш тампона на задния носач с шублер,  ако не се лъжа е с втулка отвън и отвътре, така че сравнително точно ще измериш, няма много деформация на гумата. Вероятно е от фронтера, ама няма сигурно с тез китайски пустиняци

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Колеги, да благодаря на всички които ми помогнаха. Станаха разни недоразумения с накрайниците, без да изпадам с подробности всичко вече е наред. Да кажа за тампоните, стават на 100%, вижте линка в по-горния ми пост. Хората са много отзивчиви, даже провериха внимателно в каталог и ми казаха, че тампоните са по 4бр. на колело, 8 тампона общо. Цената беше някъде около 16-17лв. бройката. Вече няма лоп, няма троп, всичко е тип-топ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявам се за забавянето, при мен нещата се решиха с рециклиране на накрайниците. И аз на сляпо взех от Фронтера Б, но не станаха. Ако те интересува мога да намеря контакт на фирмата, която рециклира доста неща. В София е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, нямам интерес за момента, просто ако на някой му трябва да знае какво да търси. Някъде по темите имаше коментар че от някой голф ставаха, но не съм тествал.

Поздрави :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...