Jump to content

Литекс Моторс ще произвежда още един бранд


valery

Recommended Posts

Българският автомобилен производител Литекс Моторс въвежда на пазара още един бранд - HAVAL. Премиерата на луксозните SUV автомобили ще се състои на Автомобилен Салон София 2015, който ще се проведе между 17 и 25 октомври.

Марката HAVAL е собственост на Great Wall Motors Company и е създадена като отговор на наложилата се през последните няколко години тенденция към растящо търсене на SUV автомобили в световен мащаб, сочи официалната информация от Литекс Моторс.

Съсредоточен изключително в производството на SUV и с амбицията да се превърне в най-голямата SUV марка в световен мащаб, брандът вече предлага пълна гама от малки, средни и големи, премиум клас SUV-та – общо 8 модела – с различни двигатели, задвижване и скоростни кутии, се казва още в съобщението.

Всъдеходите ще могат да бъдат снабдени с редица интелигентни системи и асистенти, сред които технология за мониторинг на мъртвата зона, радар за контрол на скоростта, системи за наблюдение на умора у водача, системи за автоматично паркиране и много други. Дизайнът на автомобилите е дело на белгиеца Пиер Льоклер, бивш дизайнер на BMW.

Моделите HAVAL ще започнат да се произвеждат в завода на Литекс Моторс край Ловеч от средата на следващата година, когато се очаква да бъдат пуснати и в продажба. Подробности за гамата, която ще се произвежда в Българияq ще бъдат изнесени през идните месеци. Тогава трябва да бъдат разкрити и пълните технически характеристики, както и цените.

Източник - http://www.investor.bg/novini/444/a/liteks-motors-shte-proizvejda-oshte-edin-brand-203824/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...