Jump to content

kra_kamenov

Members
  • Мнения

    80
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Мнения публикувано от kra_kamenov

  1. Здравейте колеги, вкарах колата за смяна на лагер първичен вал но се оказа че този които съм взел е по малък .От официален магазин го купих но се оказа че между Н3 и Н5 имало разлика в размера та въпроса ми е от къде да си взема за моя Н3.

  2. Преди 2 часа, vencibull написа:

    Абе аз от съединители не разбирам много, ама за да замирисва като потегляш...с колко газ го правиш? :D Съединителя като тръгне да си ходи не започва ли да вибрира повече при самото отпускане и да изпуска от скорост като крайна фаза?

    Щом мирише значи има още феродо:D

  3. Преди 1 час, Krasimirr написа:

    Явно този агрегат е слабо звено или по-скоро капризно.

    На мен Стефко ми го направи без някакви предварителни симптоми на "Ришки проход",но като се прибрах го излекувахме с профилактика и 3л. ново масло.

    "Прашинка" в клапан на помпата или рейката и за момент губи налягане и сече , но работи - най-безболезнения вариант.

    Пробвай с промивка и смяна на масло или първо ако намериш някакви добавки които биха разложили и абсорбирали утайките в с-мата та да може да излязат с маслото при смяната.

    Първия вариант е най-скъп,но и най ефективен според мен и се прави поне с два пъти по-голямо количество от съдържимото.

    1.Първо източваш максимално маслото от казанчето и входящия маркуч.

    2.Напълваш системата на максимум с новото масло и когато започне да изхвърля от маркуча за обратното масло внимаваш в казана да има постоянно масло като или доливаш или го правиш на самотек да постъпва постоянно.

    3.Махаш маркуча за обратното масло от казанчето и го слагаш в туба/шише или каквото имаш под ръка за да събираш старото масло.

    4.Когато си готов палиш на ниски обороти и действаш докато маслата вход/изход се изравнят по цвят.

    Не лошо да сте двама единия в купето с готовност да гаси/пали , а другия на казанчето отпред да долива и гледа какво се случва. 

    Втори вариант - стандартен

    1.Разкачаш каквото можеш да разкачиш за да излезе старото масло на макс.Компресори,продухване и каквото ти дойде на ум като промивка и почистване.

    2.Наливаш новото масло.

    3.Палиш,изчакваш малко да поработи,пълно ляво,пълно дясно няколко пъти да се обезвъздуши.

    Вариант три - даваш я в сервиз и каквото те изкъпят това ще е.

    Успех,

     

    Мерси Адаш! Едно каре след ъгловия сектор го смених преди време и се оправи и най странното е че от време на време го прави това чудо! Сама се оправя ....кола с характер :)

  4. Здравей колега! При мен беше уж сондата а и при тези двигатели са май две.Колата не вървеше добре но всичко се оправи като изчистих Мафа! Чека спря да свети и колата и си оправи вървежа! Виж си твоя!

  5. Тази сутрин усетих включването на 4х4 системата. На едно кръстовище след като подадох по-рязко газ и предните гуми пробуксуваха, се усети като побутване от отзад  :) Не успях да забележа обаче дали светват някакви лампи по таблото , но по-важното е че сработва :D

    Вчера видях един Хюндай Санта Фе предните колела на лед а задните на твърдо,задните изобщо не боксуваха докато човека не ги блокира ръчно от бутона.И чак тогава успя да се качи към гаража си.Н6 няма тази опция и за това боксува моста на който му е най леко.

  6. Здравейте колеги за трети път имам проблем със датчика на раздатъчната кутия.Не мога да включвам бавните а само бързите,датчика отчита движение и не може да се включат бавните.Светят постоянно двете червени лампички на 4x4 някакви идеи да го оправя понеже два пъти го сменявам вече и е доста скъп.Благодаря

×
×
  • Създай нов...