Jump to content

Pepo

Members
  • Мнения

    47
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Pepo

  1. Колеги, темата за електромобилите е много дълга, не искам да я отклонявам, но искам да споделя с вас 2-3 неща:

     

    Батериите се скапват, имат си срок на годност. При правилна употреба изкарват 7 години, а при "бързо зареждане" само 3 и смяната е доста солена. (Nissan Leaf)

     

    Ако гледате нещата от екологична гледна точка, мога да ви дам данни за Приуса на Тойота. Там материалите за батерията са от мини в Канада, отплават за Англия, където се обработват и после още един курс до Япония. Поне така беше с някои от първите. Китай са много силни на полезни изкопаеми и там може да стоят нещата по друг начин.

     

    Ако гледате да спестите пари, трябва да карате милиони километри, защото първоначално електроколата е доста скъпа. Ще ви дам един пример от 1999 година с VW Lupo 3l. 3 литра смесен разход дизел. Направете си сметка.

     

    На мен лично, цялата идея малко ми се губи. И не на последно място, живеем в България, тука всичко е надолу с главата :D

  2. В оффроуд форума и даже мото форума усетих миналата седмица, че са станали малко алчни... Искат пари за публикация на тема в Купува/Продава на обикновените хорица, не само на тея с фирмите ... Лоша работа, така не усещат, че работят срещу себе си.

  3. Само да знаеш, че мен ме снабдяват с тъмно синя кожа (точно такава ми е и заводската). Цената наистина е много добра, почти нереална. Не вярвам да не могат намерят и подходящ за тебе цвят. Ако дойде време за такива крайни мерки, пиши ще проуча ;)

     

    Иначе днес си коментирахме с един приятел и каза, че боя за обувки помага по някога (или по скоро паста), но не знам дали в твоя случай със светлия салон ще свърши работа. Каза ми, че общо взето всички препарати докарват първите дни доста блясък (дори малко неприятно), но намалява в последствие. Чувал съм, че и хубав крем за ръце (нивеа или нещо подобно) помага против пукнатини, но ми се струва малко нереално, но знае ли се :) Може да си първия познат, който да пробва и да сподели :)

     

    Иначе ето ти две идеи: http://www.preparati-pochistvane.com/preparati-za-koga/267-preparat-za-poddragka-na-koja-1000-ml-leder-care.html

    и

    http://eshop.senax.bg/product/11/pyana-za-poddrazhka-na-kozha.html

     

    За Сонакс мога да кажа много добри работи, защото ние използвахме главно тях за почистване след нашите гафове.

     

    Поздрави ;)

  4. На мен ми претапицират салона колега, поради простата причина, че кръпки и тем-подобни не ми харесват изобщо. 100 лв. е цялото упражнение с изкуствена кожа (офертата ми е много добра, от приятели). Няма как иначе да се пазиш от подобни "рани" по салона, особено ако е светъл.

     

    Работил съм в сервиз преди време (в Германия) и няма да ти казвам колко мъка съм имал с изцапани салони и надрасквания на кожата, макар пазенето. Не знаеш кое завъртане ще е фаталното :D Аз съм на принципа: Не трябва да ставаш роб на колата, особено на ежедневната :) Не поощрявам никой да е мърльо и да не пази, но в крайна сметка само нерви. Имах един приятел, който не позволяваше да се сяда на кожения му салон с дънки :mellow:

     

    Моя съвет е: радвай се, без да му мислиш и ако някой ден ти остане излишен лев- си претапицирай салона, хем ще се радваш на нов салон :)

     

    Поздрави

  5. Аз миналата година се качвах в новото Camaro, но аз имам много голяма страст към тея американски колици (мускулите), и от цялото возене нищо не разбрах :D Просто ми беше толкова кеф, особено като го настъпи малко и като изръмжа едно дебело... Красота :)

  6. За много години колеги! Казвам се Петър Пешев, от Кюстендил, авто и мото ентусиаст съм :D Карам БМВ 3ка кабрио СуперСпорт!!! :D Имам някое друго АТВ, сега ще взимам Хонда ЦБР- пистов. Мераклия съм на Н6 :) Занимавам се с преводи на немски и мързел на много високо ниво! Обичам да си лежа на канапето вечер и да си разпускам пред компютъра, тъй като в момента съм в Германия и го карам по-делово :D

     

    Поздрави колеги и безаварийно каране, не само на Ховърите, а и на всички други машини ;)

  7. Аз се питам, защо ли Мерцедес 190 Е никога не е имал конденз във фаровете? И как така 20 години и повече след това, когато човечеството трябва да е светлинни години напред, се допускат такива грешки.

  8. leomm по-скоро началото на 2013. Един от по-запознатите членове във форума беше обяснил как става пускането в производство на нов автомобил. Изводите от неговото изказване са, че ако всичко върви по план, есента ще бъдат подготвени поточните линии за монтажа на Н6, което значи, че до края на година може да има някоя бройка, а още по-хубаво- може да има промоции за Коледа и нова година ;)

     

    Поздрави

  9. Може би удачен вариант е, да се изчака колата да се внесе в друга държава на ЕС и от там да се купи 2ра ръка. Гледах що годе евтини обяви в мобиле.де за подобни американски мускули ;)

  10. Благодаря колеги :icon_thumright: Да не ви подвеждам, че съм се засилил да си купувам такава машина, просто ми беше интересно какви всъщност са процедурите и цените :)

     

    П.П. Току що един приятел ми прати линк за подобни Online изчисления, http://www.motobidia.com/customscalculator.asp ето го, дано да е полезен на някой !

  11. От не малкия си опит и контакт със служба митници, мога да споделя, че последното нещо, което ще получа от тях, е информация :D Да не забравяме, че българската администрация е една от най-услужливите :D Точно затова пиша във форума, където може да има някой, минал през подобно нещо да сподели мъките и неволите като човек ;)

  12. Здравейте колеги,

    Вчера вечерта си се мотаех по сайтовете на разни производители и попаднах на http://www.dodge.com/en/2012/challenger/ , което ме накара да се замисля, какво всъщност трябва да се плати като ДДС, акциз, мито или др. за да дойде машината и да се регистрира в България. Така и не можах да намеря официален сайт на Додж за България, дано да не съм го пропуснал. Проверих все пак и другите мускулести американци, Chevy Camaro и Ford Mustang, които също вървят в този ценови диапазон. Ta въпросът ми е: има ли някой запознат тук, който да може да даде информация за вноса на нова кола от Хамерика?

     

    Поздрави

  13. беше се изразил по друг начин в горния си пост, цитирам: иначе на всеки две впръсквания на газ има две бензин - мисля, че е удачно решение това. :)

    и на колегата fellows5 му е направило впечатление. Иначе 2/10 звучи по-добре.

×
×
  • Създай нов...