Jump to content

gss

Members
  • Мнения

    16
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    4

Всичко публикувано от gss

  1. gss

    Моят Волекс (учебен)

    http://fakti.bg/avto/168628-kakvo-se-sluchva-s-liteks-motors Колко ли истина има в тези противоположни твърдения? Кое е по-достоверно? Какво ,уважаеми дами и господа се случва след това с нас?? Мисля ,че всеки трябва да се развълнува от тези въпроси!
  2. gss

    Моят Волекс (учебен)

    Уважаеми колега Венцислав Кангов ,за мен повече празно "дрънкане" е това ,което ще напиша в следващото изречение ,а не моите и на доста колеги "оплаквания". Честито за новата покупка и дано да измине много безаварийни километри! Искрено Ви го желая ,но това не помага по никакъв начин на ползващите форума. Тук е място не само за честитки ,похвали и пожелания ,а да споделим проблемите и да се опитаме да си помогнем. Аз вярвам ,че форума се чете и от отговорни фактори в Литекс! Нека да се чуят и други реални мнения. Да не остават с впечатление ,че всичко е перфектно в поддръжката и колко "страшни" са автомобилите! А те наистина са страшни ,но в буквалния смисъл. За Вас ,Кангов е 2-ия автомобил ,а аз ги имам 6(шест). 4(четири) C10 и 2(два) C30. И тук всеки може да ме попита (админа го направи) ,защо след като има проблеми ,съм продължил да купувам!? Аз съм собственик на учебен център за обучение на шофьори. Това са работни автомобили. Политиката ни е материалната база да е НОВА! Мислех ,че колкото и зле да се окаже ,все ще изкара 100 000км.(гаранцията) без основни проблеми. Уви! Няма нито един от C10-те ,който да е преминал от една смяна на масло до следваща без да влезне в сервиз поне 2-3 пъти. В началото на 2015г купих стар (2001г.) Мерцедес C270cdi автоматик на неизброими км. Досега е минал 16 000км. и само една крушка на габарит съм сменил. Какво да им харесваме на "китайчетата". ОК били автомобилите!!! Да смениш кормилна рейка на 13 000км. ли е ОК?! Или през 25 000км да правиш ремонт на глави!? А може би разбирате за ОК смяна на дюзи и бензинови помпи през 15-20 000км.!!? Няма да говоря за изразходеното промишлено количество всевъзможни крушки! И сменени кипящи акумулатори! А за перманентното тропане в кормилната колона няма да кажа! Стига с дефектите. Много добре ми е ясно ,че няма автомобил ,който да не се разваля.Сменил съм през живота си досега (както в България ,така и в САЩ) над 30 различни автомобила. Образованието и професията ми са свързани с автомобили и мисля ,че горе - долу ми е ясно какво би трябвало да се разбира под ОК!. Въпроса тук е в това ,какво и колко често се поврежда и как се ремонтира? Не възприемам за нормално ,който и да е автомобил (още повече гаранционен) да влиза в сервиз 2-3 пъти в рамките на една седмица за един и същи проблем! Не е нормално след ремонт да тръгнеш и да стигнеш до бариерата(изхода) на сервиза и отново пак обратно! Не е ОК да чакаш доставка на част 4(четири) месеца. И колко ли ще е още!? Това са само част от нещата. Спирам ,защото Кангов пак ще каже ,че много и безпричинно се оплакваме в този форум! На този фон ,съвета "продайте си колите" изглежда много обоснован. Идеята Г-н Кангов е примамлива ,но въпроса е на кой и за колко?? Вярвайте ,че ще бъде доста трудно! Това за жалост ще важи и за Вашите ОК автомобили!! Така ,че май правилната дума няма да бъде "продай" а "подари". Лека и приятна нощ ,колеги!
  3. gss

    Моят Волекс (учебен)

    Благодаря админ!! В теб ни е надеждата! Честита Нова Година с най-добри пожелания! Иначе от Литекс получаваме поздравителни картички за празниците. Ще трябва да прочета ,те дали заместват гаранционната поддръжка на недоразуменията GW ,или само я допълват!?
  4. Честита Нова Година! Аз лично ,колега те разбирам! Разбирам много повече от това ,което си написал. Проблеми колкото искаш не само при теб! Те не идват само от нескопосания автомобил ,но основно от качеството на сервизната поддръжка. Не е нормално за едно и също нещо да се ходи в сервиз по 3-4 пъти в рамките на седмица. Не би трябвало да се чака за доставка на част на гаранционен автомобил 4-5 месеца. Какво ли ни чака ,когато тези превозни средства излязат от гаранция? И не разбирам защо сме много активни ,когато трябва да се похвалим и да се скрием ,когато има проблем с нашия автомобил!? Май "гордите" собственици във форума ,вече не се гордеят толкова. А новите ще стават все по-малко. Нещата вървят на зле.....
  5. gss

    Моят Волекс (учебен)

    Ясно!! И форума е "умрял"!! А щом хората изгубят интерес ,какво ли бъдеще очаква фирмата!? И какво бъдеще очаква клиентите на фирмата!? Важни въпроси ,колеги!
  6. gss

    Моят Волекс (учебен)

    Здравейте колеги! От доста време не съм писал ,но редовно следя какво се публикува във форума. Поздравявам всички нови собственици на марката. Смели хора! Като се замисля ,и аз май съм от тях. Волексите лека -полека станаха 6 (шест). Четири са С10 ,а от 2-3 месеца има и 2(два) С30. Проблеми с С10-те не липсват. Всякакви и доста. А са още по на 70 - 80 хил.км. Чудно е че все моите показвали дефекти ,а на други колеги автомобилите са били на двойни км. ,"спуквали" ги от каране и само масло им сменят. Нашите ги пазим като рохки яйца ,не са вдигали повече от 60 -70 км/ч и пак в сервиза. Лош късмет ,а?! Надеждата е поне новите С30 да са малко по "късметлийски". Засега (вече са на 5000км.) наистина няма технически проблеми. Държат се като истински автомобил ,а не "реплика". Ще видим докога. Но там възникна друг проблем. Неразрешим в Пловдив и в цяла България!!! То това е и основната причина да пиша. ТЪРСЯ ПОМОЩ и СЪВЕТ! Счупи се едно от копчетата на мултимедията. Крайно неприятно ,дразнещо и грозно за нов автомобил. В сервиза в Пловдив се опитаха да го лепят ,но така не става. Сега стои една дупка на таблото. Най-неприятното е ,че днес (след 20 дни) ме информираха ,че нищо не може да се направи. Нямало в България резервно копче ,нито цяла мултимедия. Трябвало да се чака от Китай ,ама няма да е скоро (ако въобще стане някога). Никой нищо не знае и не казва! Така могат да минат месеци и години. Дразнещо е! Това е чисто нов автомобил! Все пак е и 6-ти по ред от тази марка ,който рекламира цялостната дейност на Литекс Моторс. Ако някой колега може да даде съвет ,идея ,информация или решение на проблема ,нека да пише.Ще съм Ви безкрайно признателен и задължен!
  7. Здравейте колеги и колежки! Нека се включа и аз въпреки,че имам собствена тема-"Моят Волекс-учебен".Заглавието може вече да премине в множествено число."Волексите" вече са 3(три).Първата ми създаваше доста проблеми, които съм описал.Засега обаче нещата се стабилизираха.Интересното е ,че другите две все още се държат "мъжки"и не създават големи грижи.Не казвам, че са супер.Просто разбрах,че притежавам китайски автомобили, закупени на относително ниска цена, изработени с ниско качество и нямам големи очаквания.Дами и господа, качество и цена не са много съвместими неща.При тази покупка всеки трябва да си изясни ,кое е по-важно за него.Ако отговора е цената- купувайте и не се сърдете.Нито на пловдивския, софийския или който и да е сервиз.Още по-малко ще Ви помогне КЗП , или който ида е друг.Изборът си е Ваш. Аз също поддържам моите автомобили в сервиза в Пловдив.Не споделям мнението на ядосаната колежка.Досега нямам един пропуснат работен ден по тяхна причина.Правят хората, каквото е по силите им.Доволен съм.Все пак да не забравяме ,каква "реплика" на автомобили притежаваме. Весели празници на всички свързани по един или друг начин с марката "Грейт Уолл".Пожелавам Ви много късмет ,здрави нерви и повече работещи сервизи като този в Пловдив!!!
  8. gss

    И аз като вас!

    Дано ти е на късмет! Пусни снимки на комбинацията черно със спортна решетка.
  9. gss

    Моят Волекс (учебен)

    Да, ще е като чисто нова
  10. gss

    Моят Волекс (учебен)

    Подробности по точки: 1.Смяна на кормилна рейка. Силно чукане в предницата,както по права,така и в завой.Оказа се разбити втулки на рейката. Краен резултат-смяна на цялата рейка с нова. Гаранционно. Краен ефект- тропането изчезна и повредата е отстранена. 2.Смяна на на компресор на климатика. Сериозен хъркащ шум,предизвикващ вибраций в целия автомобил при включване на компресора.В сервиза добавиха масло,но това не помогна.Последва смяна на компресора.Гаранционно. Сега клииматика е нормално тих. Повредата е отстранена. 3.Смяна на датчик,свързан с неизгорелите газове. Светна чек лампата.След компютърната диагностика последва смяна.Резултата- лампата вече не свети.Повредата е отстранена.Гаранционно. Последният проблем от петък (отказ да запали), завърши отново успешно със смяна на бензинова помпа.Гаранционно.Сега пали и върви добре. Очаква се с нетърпение следващия проблем Всичко за сега,е отстранено качествено и не мога да имам никакви претеций. В пловдивският сервиз работят внимателни и уважителни професионалисти. Благодаря Ви момчета! За всички сервизни интервенциѝ до сега не съм заплащал. Това ме кара да си мисля, че най-добрата страна на тези автомобили е не цената,външен вид или каквото ѝ да е друго ,а гаранцията. Не ми се мисли,какво ще е без нея.
  11. gss

    Моят Волекс (учебен)

    То количката наистина изглежда добре! Като за снимка .Особено,когато зад волана стоят и хубави хора .Това май ѝ е най-хубавото.Между другото моята "реплика" на истински автомобил е вече на 18000км. Има си газова уредба.Има си много проблеми! Не става въпрос за надрани пластмаси по врати и табла.Ясно е,че се надират само с поглед. Обади ми се преди може би месец една дама,която се представи като служител на Грейт уолл. Провеждаше анкета.Как съм бил оценявал няколко фактора -дилърско обслужване,сервизно обслужване и качеството на автомобила.Към първите две оценката трябва заслужено да ми е максимална.Трябва наистина да си най-добрият търговец,за да продадеш този автомобил и много високо квалифициран монтьор за да го сервизираш.Поне за Пловдив това важи на 100%. За третото-качеството ѝ изброих ,какво се е повредило за 13000км.(тогава беше на толкова).Тя не остана много очарована,но и аз май не съм.Какви всъщност са проблемите: 1.Смяна на кормилна рейка. 2.Смяна на компресор на климатика. 3.Смяна на датчик,свързан с неизгорелите газове. 4.Не винаги зареждаща се и неотчитаща нивото на зареденото гориво газова уредба. Последното е от петък вечерта.Гасиш двигателя и после няма палене.Поведението ѝ е като при липса на гориво.Дойде пътна помощ (по бързо от линейка) и утре пак ще се занимаваме с ремонти.Честно казано,вече започва да ми идва малко в повече.Та това е автомобил на 18000 км. За мен лично това е 19-я ми автомобил.Имам техническо образование,свързано с автомобили.Работя с автомобили.Та всичко това ме кара да си мисля,че не е нормално за този пробег да има толкова проблеми.Дано само при мен да е така.Мислех по Коледа да взема още една,но май трябва да помисля по-сериозно.Дали това,че е по-евтина е достатъчно.Ами когато изтече гаранцията!? Не знам. Не искам да изглежда като антиреклама,но бях обещал да пиша всичко,което се получава с автомобила. Правя го и ще продължавам да го правя,макар и рядко.Поздрави на всички четящи и пишещи колеги,горди и не толкова горди собственици на "Волекс С10".
  12. ОК! Приемам го.А и след по-малко от 500км. съвсем ще ми стане ясно.
  13. gss

    Моят Волекс (учебен)

    Благодаря за честитките! Колата вече е на 4553км. Не създава никакви проблеми.На ден изминава 150-170км. градско.Не е трудна за управление и се приема много добре от курсистите.Все още ми се стува малко "тромава" ,но за обучение това е плюс. Скоростите влизат лесно с изключение на задна. Там нещата не са доизгладени и се изисква доста усилие за да бъде включена. Воланът не е много лек, но все пак може да се завърти дори на място, без да те заболят ръцете.Неприятното (поне за мен) е , че след завъртане ,самостоятелното "развиване" не е до изправено положение на колелата, а се налага корекция от водача. Пластмасите все още удържат и не тропат натрапчиво.Само леко поскърцват,но се търпи.Регулирахме в дилъра багажната врата.В началото се затваряше ,като капака на боклукчийски контейнер.Сега е по-добре ,но звука продължава да събира околните погледи.Все пак колата предизвиква доста интерес.Мненията общо взето са като за покойник - или добро ,или нищо. Сменихме и перата на чистачките. Наложи се,въпреки че те ловяха капките дъжд още във въздуха ,но каквото минеше и капнеше на стъклото ,там си оставаше! Долях си и стъкломиеща течност(чиста вода) ,тъй като нямаше въобще. Пиша го защото един колега в друга тема се очудваше ,как може да не е достатъчен фриона в климатика?! Май може! Сега да напиша и няколко думи и за табелките. Автомобилът за да получи разрешително за учебна дейност преминава освен редовния преглед и технотест , както и обстоен оглед от комисия към ДАИ. Така,че колега kearny стандарти има , компетентните хора ги спазват и на тяхна база издават протоколи за годност и разрешителни за работа.Що се отнася до това, дали пречат на светлините- не пречат.Отзад обаче е изключено едното "око" на парктроника.Накрая нека попитам нещо! Може ли да се регулира силата на осветеност на арматурното табло? При включване на фарове започва да свети съвсем "барово".Поне на другите ми автомобили има копче за реглаж,но тук нещо не го намирам! Май няма и да го намеря, но все пак да попитам! Това е за сега. Поздрави на всички колеги!
  14. Смяна на масло в скоростите!!! На 5000км. !!? Едва ли! Това е синтетика ,която трябва да изкара поне 50000км.Дори минералните двигателни масла имат по-голям пробег.
  15. gss

    Моят Волекс (учебен)

    Благодаря на всички за пожеланията! Автомобилът ще бъде сериозно експлоатиран (по 150-200км. на ден в градски условия).Това предполага,че за кратко време ще се натрупа голям пробег,поне за нашите стандарти.Надявам се проблемите от техническо естество да са възможно най-малко. Но каквото и да възникне,ще Ви информирам. Позволявам си да кача и няколко снимки.
  16. gss

    Моят Волекс (учебен)

    Поздрави на всички форумци! Досега бях от четящите участници.Четох,четох,четох,мислих (дано е било достатъчно) и резултата е една рожба на българо-китайската дружба в моя гараж! Само на 110км. е ,но първите впечатления са относително добри. Екстрички има достатъчно.Вози прилично дори и на лош паваж.Въпреки нискокачествените материали ,пластмасите (все още) не тропат.Двигателят работи достатъчно тихо.Лесен за управление.Все положителни неща! Но за мен най-важно е здравината.Автомобилът ще е учебен и дано не стои повече в сервиза,отколкото на пътя.Затова бих си позволил да помоля тези колеги,които имат повече изминали километри да споделят отново ,какви проблеми са имали?
×
×
  • Създай нов...