Jump to content

JetLi

Members
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

JetLi last won the day on Юни 7 2012

JetLi had the most liked content!

Profile Information

  • Адрес:
    Sofia
  • Карам:
    Steed 5

JetLi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

3

Обществена Репутация

  1. Уважаеми колеги, искам да споделя с вас моите впечатления от кола на GW. На 24.01.2012 си купих Steed 5 с дизеловия двигател. Първо, на колегата, който писа относно пластмасите, миризмите и прочие. Пластмасите на пикапа изглеждат добре, напаснати са добре и миризмата е като на нова кола. Мога да го заявя съвсем отговорно. На всеки 3 години си купувам чисто нова кола (към момента Пежо Партнер и Опел Зафира) и всяка от тях имаше специфична миризма. Колата към момента е на 2000 км като за това време разхода падна от 10 литра на 8 литра смесено каране (80% градско в София). Не съм имал никакви проблеми с проходимост. С включено 4х4 минава през 50 см сняг без никакъв проблем. При работа на място двгателя е по тих от двигателя на Зафирата (1.9, HDI). При ускоряване се чува по силен звук и то по скоро от изпускателната система. При скорост между 90 и 120 км се чува само шум от вятъра и гумите. Двигателя се чува дотолкова, колкото да знаеш, че работи. Музика и говор със спътниците се чуват съвсем нормално. 110 км в час ги поддържа на 2000 оборота, на равен терен. На 5 скорост еластичноста на двигателя е много добра и няма проблеми при изпреварване. Возенето е нормално за пикап, подрусва, но на хубав път е като лимузина. Волана се върти съвсем леко и управлението е удоволствие. Мога да заявя, че колата е идеална за парите си. Аз закупих Стар модификацията с кожен салон, електрически огледала и прочее за 32800 лв. Същата конфигурация с логото на Тойота ми бе оферирана за 64000 лв. Изчисленията са лесни. На мен ми трябваше кола за пренасяне на товари и дърпане на каравана (1600 кг). Мисля, че засега Steed 5 отговаря на всички изисквания.
  2. Уважаеми колеги, искам да ви информирам за проблема с моя пикап. Проблема се оказа някъде в стартера и специалистите от Митвас решиха проблема за един ден. На колегата Toshoxs искам да кажа, че аз купих пикапа чрез Митвас и съм очарован от отношението. На моят въпрос за тест, получих същия незабавно. Искам да също така малко информация за разхода. В момента имам 500 км навъртяни и средния разход е около 10 литра. Искам да добавя, че само 200 км са извънградско, останалите са градско и то в най-големия сняг, през повечето време с включено предно. Искам да благодаря на всички колеги, които взеха отношение по моя проблем. Приятен ден.
  3. Здравейте колеги, На 24.01.2012 си закупих нов Steed 5 с дизелов двигател. Искам да изразя своите съвсем начални впечатления. Придобиването на пикапа съвпадна с големия сняг, който отново ни свари неподготвени. Мога само да кажа, че пикапа се държа перфектно. Карам с оригиналните гуми, които се водят всесезонни, но практически са летни. Само на задно предаване не можех да потегля изобщо. При включено 4х4 (4Н) нямах абсолютно никакви проблеми с потеглянето и карането. Проблема е спирането на хлъзгав път . Мога да кажа още, че като оборудване и удобства нямам никакви забележки. Все пак това е пикап , а не лимузина. За ускоряване и високи скорости не мога да кажа нищо, тъй като колата е на 300 км. Но шума в купето е съвсем нормален (засега при скорост до 80 км). Имам Опел Зафира със същия двигател (имам предвид като кубатура и мощност), и мога да кажа, че шума от двигателя е същия. За возенето: На времето имах Трабант. Всеки който е карал Трабант ще се чувства като у дома си. Друсането е същото. Сравнение с други пикапи не мога да направя. Сега за проблемите: Преди два дни при първото палене за деня, при завъртане на ключа и след изчакване да угасне сигнала за нагревателните свещи, давам на контакт, чува се само едно “цък“ и дотам. Първия път повторих тази процедура около 5 пъти и тогава внезапно запали от четвърт оборот. На следващия ден никакъв проблем. На по следващия отново същият проблем. Опитах да стартирам няколко пъти, слязох, гледах дълго под капака (не че имам представа какво виждам), влязох, дадох на контакт и запали. Веднъж запалеше ли, повече през деня нямах никакви проблеми. Сега колата е в сервиза и чакам присъдата. Повече след това.
×
×
  • Създай нов...