Jump to content

BoykoYordanov

Members
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от BoykoYordanov

  1. Всички тестови автомобили са лизинговани от дилърите към лизингови компании на цена без ДДС, т.е. с ползване на данъчен кредит. Това че за някаква фирма с неопределен предмет на дейност (тук колегата да ме извини ако съм пропуснал но не видях никъе да се споменава такъв) е отказан данъчния кредит не означава автоматично че хомологацията N1, призната в целия Европейски съюз е химера в България. Аз подкрепям мнението на Поройник, че написаното от радиомир виси в пространстовото неподкрепено от никакви факти а само от твърденията му.

     

    ПП: Няма да е лошо някой от дилърите четящи тук да се намеси и да изясни - Е ли вярно това, че модела е хомологиран?

     

    Аз пък опровергавам - няма ДДС кредит за Voleex. Имам запитване към дилър още от края на 2011г. и от тогава чаках за N1 хомологация и данъчен кредит. Преди седмица получих следния мейл:

     

     

    Здравейте!

    Искам да Ви информира, че за всеобщо съжаление, ситуацията с N1 на Voleex C10 ще се проточи доста във времето. Имайте предвид тази информация, като фактор във вземането на решение за покупка на автомобил.

    Поздрави,

     

    Бойко Петров

    Мениджър „Продажби”

    МИТВАС ЕООД

     

  2. Колеги не разбрах (най-вероятно проблема е в мен) - на Voleex-a може ли да се прави компютърна диагностика? Ако може - къде в купето се намира буксата за връзка с компютър (това е по-скоро от любопитство)?

  3. Ако правилно съм разбрал, Voleex C10 има компютър който разполага с всичката тази информация, но няма интерфейс чрез който да я предостави на водача?

     

    Тази ISO стандартизация дали включва възможност за всеки автомобил да се тества с помощта на съответния кабел/интерфейс и софтуер и да изведе съответно грешки натрупани в паметта на компютъра, подобно на колите от VAG групата и всеизвестния vag-com интерфейс? Т.е. бърз и лесен начин за диагностика с компютър, а не "на око" от майстора или по метода "сменяй части докато се оправи".

     

    Ако има таква възможност то какъв е интерфейса и къде се намира куплунга на самия автомобил, за връзка с компютър - накой дали знае информация по темата?

  4. Абе друго си е термометъра да е на дисплея на километража...

     

    Иначе и за двете има решение - "Инфоборд" или разновидност на това устройство. Свързва се с интерфейса на автомобила и изкарва всичко - текущ разход, може да се ползва за трип, при настройка може да казва колко км остават до зареждане и куп други неща. Виждал съм монтирани такива на 10 годишни автомобили - в днешно време компютъра на колата знае всичко, дори да няма интерфейс на който да го показва. Такива устройства има много, трябва да се помисли къде най-красиво да се интегрира с колата. Има такива с тъч-скрийн, цветни дисплеи, монохромни, малки, големи и тн и тн, на всякаква цена - ето пример.

     

    http://www.telwis.pl...4f7085aaa8f1629

     

    Чудно, сега остава някой дистрибутор да предложи монтаж на подобно устройство като запазва гаранцията :)

  5. Колите само с черния салон ли се предлагат? Ако може някоя снимка на седалките и разстоянието за задните крака. Дистрибутора в София ме записа за тестдрайв след 08.01, нямало кола сега. Да не са продали китайските вече..

     

    Салона е тъмен и светъл - черен и бежов, като черното е поне в два варианта на шарката, понеже тестовия и изложения автомобил бяха с различна шарка ако не греша.

     

    Кой е дистрибутора? Митвас имат наличен за тест драйв по всяко време, освен ако не му се е случило нещо.

     

    Снимки: http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3&adv=11324044008863971&avto=Great-Wall_Voleex-C10

  6. Към собственика:

    Колега, каква ти е била предишната кола? Питам защото съм се навил да си продам моята и да купя един Voleex, чудех се как ти се струва спрямо предишната. Даже уговорих тестдрайв догодина, колата съм я виждал/пипал на автосалона в Интер експо центъра лятото.

     

    А твоята кола каква е колега?

     

    Накратко ще споделя лични впечатления - онзи ден бях на тест драйв на Voleex C10, а иначе карам Ауди А4 2003г., бензиново 1.8 турбо и служебно Пежо 207 2010г. - дизел. Не претендирам че тази информация е 100% коректна, карах Voleex-а само към 15-20 минути.

     

    В сравнение с Пежото:

     

    - Возене - Voleex-a вози в пъти по добре.. т.е. самата возия е по-приятна, не тропа и не друса като минава през неравности. Пежото е 2010г. и доста повече подрусва от малка дупка или неравност по пътя. Възможно е да е от разликата в гумите - Voleex-a беше с 15-ки високи, а Пежото е със 16-ки които са по-ниски. Но разликата във возенето е мега осезаема - тук съм наистина впечатлен, не го очаквах.

     

    - Материалите във Voleex-a изглеждат по-некачествени от тези в Пежото, но като пипнеш и "щракнеш" бутоните по вратите или таблото се оказва, че само дизайна е опростен т.е. нещата не изглеждат луксозно, засукано и "барнато", но са напълно функционални и наистина изглежда, че ще издържат 5 години щракане. Например пластмасата по вратите не е като кофичка от кисело мляко - същата е като на Пежото, даже се дере по същия начин.. имаше одраскано в единия ъгъл. За справка Пежото струва 35 000лв и материала по вратите е същия. Дизайна на вратата отвътре е друг - при Пежото изглежда много по изпипано, има вдлъбнатина за ръката (да си подпреш лакътя), лоста за отваряне на вратата е в ъгъла в специална ниша и т.н.

     

    - Шумове - Voleex-a е тих в ниските обороти - под 2000 оборота трудно ще му чуеш двигателя. При по-високи обороти обаче е доста шумен, особено като се натисне педала. На празен ход е като изгасен. Тестовия беше на 650км, такаче това са впечатления от неразработен мотор. За шумове от гумите не мога да кажа - карах го много малко и до 50км/ч, и не ми направи впечатление. Пежото е доста по-шумно ама все пак е дизел :)

     

    - Екстри - има някой неща, които в Пежото ги няма като екстра - примерно ел. прибиране на огледалата. На пежака му ги прибирам "ръчно".. Обаче пък липсват неща, които поне за мен са "стандарт" за всеки нормален автомобил - няма термометър да показва външната температура - много е кофти, и на Пежото и на Аудито съм свикнал да гледам температурата навън..

     

    - Разход - дилъра каза, че тестовия автомобил гори "8-9" на 100. Да кажем че е ръчкан за да му се проверят възможностите, но пак си е доста за това купе. Но пък има възможност за газова уредба, такаче не е проблем.

     

    - Спирачките са в пъти по-слаби от тези на Пежото - направо не ще да спира. Засилвам се с 50 и трябва отдалече да настъпя спирачката за да спра на светофар. Голям минус. Може да не са били "разработени", накладките да са дървета и т.н., ама спирането си е зор.

     

    - Сглобка - отвън ръбове и луфтове - всичко е добре напаснато при Voleex-a. Вътре има минуси - разминавания в ръбове между отделните компоненти и т.н. Вратите обаче са като хладилници - много добре се затварят и отварят. Само вратата на багажника се затваря малко дървено. Според мен вратите се затварят по-добре от на Пежото.

     

    В сравнение с Аудито:

     

    - Возене - горе долу същото возене като на Аудито. Само да кажа, че Аудито е с два носача на колело и вози мега добре. Абе голям плюс за Voleex-a.

     

    - Материали - макар и на 8-9 години, Аудито има по-качествени материали и по-добър дизайн отвътре - нищо ново, премиум марка е. Навремето е струвало баси цифрата на първия собственик, не го е взел за 16 000 със сигурност :)

     

    - Шумове - под 2000 оборота и двата автомобила са доста тихи. Над 2000 оборота Voleex-а става по-шумен от Аудито, мотора реве повече. Не е нещо с което не бих свикнал.

     

    - Спирачки - на Аудито спирачките също са слаба работа, ама са по-добри от тези на Voleex-a, които хич ги няма.

     

    Ето това са впечатления и сравнения ако идваш от по-стар автомобил и от по-нов, и искаш да вземеш Voleex. Много зависи какъв сегмент е стария ти автомобил - премиум или някоя стара калинка. Във всеки случай 5 години гаранция и "новото си е ново" играят водеща роля при избора. Първи собственик не е като да я е юркал някой италианец като за последно..

     

    Поздрави!

×
×
  • Създай нов...