Jump to content

SoulBadGuy

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

SoulBadGuy last won the day on March 22 2016

SoulBadGuy had the most liked content!

Community Reputation

2 Neutral

About SoulBadGuy

 • Rank
  Newbie

Profile Information

 • Карам:
  Пеша.

Recent Profile Visitors

426 profile views
 1. Здравейте, Шумоизолацията беше направена при тези хора: http://aval-bg.com Както колегата по горе: Не съм свързан по никакъв начин с въпросните майстори и по никакъв начин не гарантирам за тях. Никой не ми ги е препоръчвал, намерих ги в нет-а и просто рискувах. Доволен съм от резултата от работата им. Моля не считайте поста като реклама, а просто като обмяна на опит. Намерих няколко снимки на телефона си, които прикачвам. Надявам се да са от полза Поздрави на всички
 2. Здравейте, Ще се опитам да отговоря на колегата @dry-ice. Сам ли я направи или в сервиз?Направена беше в сервиз, който се занимава с шумоизолации. 2. Не се ли засяга гаранцията при такава манипулация на автомобила? Преди да направя изолацията,зададох същия въпрос в един от оторизираните сервизи на great-wall, отговорът беше, че стига да не се разглобява таблото или нещо друго по двигателя гаранцията си остава валидна. Казаха че свалянето и слагането на корите на вратите също не е проблем, стига да е направено както трябва. Всякакви наранявания и щети нанесени при демонтажа и обратния монтаж на пластмасовите кори на вратите, разбира се, попадат извън гаранцията. Моята (лична) препоръка е отново да се допитате до представител на great-wall за всеки случай. 3. Какво точно използва за материал за изолация? Тук, честно казано не помня. Направена беше преди година и половина, почти две. Зная, че е използван вибро и върху него допълнителен шумо-изолационен материал, или поне така си спомням. Не съм участвал в практическото изпълнение, и за това бързо съм забравил какво ми обясниха хората от сервиза. Ще се опитам да намеря договора за изпълнение, там имаше подробно разписани, колко и какви материали са използвани. Съжалявам, че не мога да дам по подробна информация. Ако намеря списъка с материалите ще пиша Поздрави на всички.
 3. Здравейте, Миналата година направих допълнителна шумоизолация на купето на моя C10. Карам колата си, повече извънградско, на дълги разстояния. При скорости между 120 и 140 км/ч в купето си ставаше доста шумно. На практика не можеш да си говориш с пасажера на задната седалка без да повишаваш тон (леко да викаш). След като се порових из нета си свалих любителско приложение за андроид, което ползва микрофона на телефона, за да измери шума в купето. Приложението отчете ниво на шум от около 85db при скорост от 140 км/ч и около 82db при скорост от 120 км/ч. (За по-точно измерване на нивото на шум се ползва специализирана техника, с която не разполагам ) За шумоизолацията: Направих: допълнителна шумоизолация на предната заддвигателна стена от вътрешната страна, без да се сваля или разглобява таблото. шумоизолация на четирите врати. шумоизолация на пода под краката на водача и пасажера до него, която включва и кубетата на предните колела. шумоизолация на багажника и кубетата на задните колела. Като резултат общото ниво на шум падна с около 6db до 79-80db при скорост от 140 км/ч В момента можеш да водиш разговор с пасажера отзад без да повишаваш тон. Като цяло комфортът при шофиране се повиши и имаше ясно изразен ефект. Цената на това удоволствие беше около 800 - 850лв. Допълнение: Скалата за нивото на шум е логаритмична и на всеки 3db шумът, който човешкия слух усеща, се удвоява. Осезаемо подобрение имаше след шумоизолацията на четирите врати и след шумоизолирането на предната заддвигателна стена. Останалите подобрения нямаха толкова ясно изразен ефект. Препоръка (лична): За всеки които желае да подобри комфорта при шофиране - Да се направи допълнителна шумоизолация на предните две врати и на предната заддвигателна стена . Това по мое лично мнение ще има най-добър ефект, спрямо вложените пари. Сумата би трябвало да е около 300 - 350лв. Ако трябва да избирате с кое да започнете, започнете от вратите за предпочитане четирите (ако имате възможност) и след това направете, до колкото е възможно, заддвигателната стена. Следващата ми цел е да си закупя нови летни гуми (когато му дойде времето) с по-ниско ниво на шум. Всичко описано по горе като усещания, за комфорт и т.н. е субективно! Поздрави на всички и се надявам информацията да е от полза.
 4. Здравей @poroinik, Темата е стара, но да те питам отстраниха ли проблема с оборотите, който имаше? При мен се появи сходен проблем на газ колата си работи добре, но на бензин на празен ход оборотите играят. Понякога при първо палене, точно когато минава на газ колата гасне. След това няма повече проблеми. Ще съм ти благодарен ако споделиш опит почти 2 години по късно.
 5. Здравей те, Мисля да си взема нова кола и съм се спрял на волекса . Имам няколко въпроса, които ме интересуват и ще бъда много благодарен ако получа повече информация . 1. Защитното покритие и обработка на метала срещу корозия (ръжда). Знае ли се какви технологий ползват при волекса? 2.Има ли краш-тестове към момента C-NCAP например специално за С-10? 3. Някъде почетох че при волекса липсват пластмасовите подкалници и бих искал да знам, ако е така, може ли отделно да си поръчам такива. 4.Някой има ли някакви оплаквания от пластмасите (да скърцат когато се движите по павета например )?
×
×
 • Create New...