Jump to content

bobsen

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About bobsen

 • Rank
  Newbie
 1. Честита кола със здраве да си я караш
 2. Нормално е когато има повишено потребление на ел. енергия особено ако е пиково да паднат. Колкото повече ток хабим толкова повече алетернатора се товари от там и мотора. По принцип електрониката на колата е така направена, че да компенсира със стъпковото моторче тези колебания. Като в зависимост от това колко е прецизна системата за коригиране и в каква изправност е зависи колко ще са колебанията на оборотите. При карането на газ е нормално колебанията да са по-големи, разбира се без гаснене тресене и тем подобни.
 3. Колега за да ти махат главата трея да имаш някой симптоми. 1.Губиш антифриз 2.Пуши бяло 3.Има неспокойна работа тресене на празен ход и на двете горива. 4.Маркучите на охладителната система са прекалено твърди. 5.По капачката на маслото има бели отлагания Не е задължително тези неща да ги имаш всичките,но пък ако имаш не е здължително проблема да е в главата. Не знам мотор който да е разработен за газ така, че всеки с газово ще трябва да преглътне някой несъвършенства и проблеми стига да са в нормални граници. Моята кола е минала 300к км на газ и все още се движи, но течната фаза е много чувствителна на качеството на горивото.
 4. Честита придобивка със здраве да си караш хубавата кола и много да те слуша. Като каза, че е Китайска в Ловеч не почнаха ли да правят и ц30?
 5. Тези, които ще ходят после да разкажат подробно какво са видели ако може и снимки.
 6. Колеги, не се дърпайте излишно. Препоръчва се да се минава в режим 4х при спряло положение или ниска скорост движейки се направо.При изключване няма ограничение.При движение в режим 4х няма ограничение в скоростта, стига да се движите по хлъзгав път.Но идеята за ограничението от 70км е, че в режим 4х разхода се покачва, натоварването на мотора също.А и при положение, че се ползва за лоши условия няма логика да се кара бързо.Защо не се кара в режим 4х по настилка със сцепление.По същество раздатката е редуктор който осъществява твърда механична връзка между двата моста.Когато завиете предна дясна и лява задна гума изминават различен път и ако не е хлъзгаво няма кой да обере разликата в оборотите. Бавните се включват задължително и само когато не се движите а изключването може и в движение, но не при висока скорост. По нагоре в темата някой бе писал, че има проблем при включване на скорости.Нормално е особено зимата да имате подобни проблеми,нормално е дори при напълно включен лост за 4х да не светне индикатора за пуснат преден мост.Това се получава заради маслото и специфиакта на самите зъбни колела.В такъв случай леко потегляне напред или назад помага за безпроблемното включване на моста.Хубаво е когато усетите, че не влиза лоста за скорсотите или за предния мост може да се позлава двойно амбриране и междинна газ. Към колегата най-лесното правило, което може да спазва жена ти е когато вали независимо какво може да кара в режим 4х4 като това условие е не валидно при дъжд и натоварен автомобил например на 50%. Карам Хайлукс а преди години Уаз и 2 те с еднакви системи 4х4, ох стана дълго дано не съм досадил.
 7. Така чакания дизел ако го има като опция за лятото ще е много добре.Бях чел някъде, че за 2013г. ще се предлага дизеловия мотор дано по-рано стане инак автомата и сега го има като опция.
 8. Колега много да те радва колата и да ни правиш съпричастни късмет.
 9. Честито количката изглежда страхотно с радост да си я ползваш.
×
×
 • Create New...