Jump to content

jeko33

Members
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от jeko33

  1. https://www.drive2.ru/l/456770116600726682/
  2. jeko33

    Покупка на H6

    Вярно че автомобила е китайски ама скоростите са най китайски.Бързо превключване от 1 на 2 предавка при студена кутия без прехъркване е невъзможно трябва да се изчака малко за безпроблемнно вкючване, когато кутията загрее предавките стават горе доло нормални моятат е на 23000км и от сервиза все ме обеждават че ще става по добре след още изминали километри.
  3. Според мен няма проблем.Моята H6 е на две години и половина на 22000км и педала работи по същия начин карам също и служебен Hyndai ix35 на две години и вече на 43000км и при него педала пропада по същия начин.Явно така трябва да бъде другия месец ще сменям маслото на Hyndai и ще питам в сервиза.
  4. Крайно време беше то лимозини и джипове товарни......
  5. Колега Канчо хубаво сте обяснили Но пишете за автомобили произвеждани в миналия век а можеби са разработвани в по предишния сега сме 2017г. Нямам нищо против в сервизните обслужвания а в интервалите и по конкретно в второто обслужване 12 месеца от старт гаранцията при положение че преди 6 месеца пак си правил сервизно обслужване.Имал съм и други нови автомобили но такава сервизна книжка за първи път чета.Преди 5 години се бях запътил за един GW Volexx отиваме със съпругата до магазина колата бива малка компактна цената горе долу конкурентна спрямо другите марки. Седнахме с дилъра да поговорим и се стигна до сервизното обслужване цените доста завишени спрямо други марки викам си е по скъпо ама произведено в България но в момента в които иначе много любезен дилър ми каза че и маслото на скоростите трябва да се сменя на определен период много бързо ме отказа.Автомобила който след това закупих и въобще не съжалявам обслужванията са на 12 месеца от последното обслужване и за 5 години или 150000 км нито веднъж не се налага смяна масло скоростна кутия а скоростите от първия ден до днес се превключват все така меко и леко "същото е при сегашния ми автомобил H6". Незнам дали ако ми бяха казали че трябва да направя две обслужвания за 12 месеца бих взел точно този автомобил.
  6. След няколко разменени мейла с Българска Автомобилна Индустрия получих най абсурдния отговор от тяхна страна : Здравейте,Разработения график за обслужвания от Great Wall Motors e изцяло съобразен със запазване в най-дълъг период на надеждността, ефективността и сервизния живот на двигателя. Затова, първоначално и в етап на сработване на неговите вътреши компоненти се предписват 2 обслужвания - на 6 и 12 месеца от дата старт гаранция. Извършвайки ги, се елиминират възможностите от влошаване качествата на смазващите двигателя течности и повреда на неговите вътрешни конструктивни елементи.При допълнителни въпроси оставаме на разположение,С уважение,Great Wall Team Сега ще пиша до ТОТАЛ и щеги попитам дали е вярно че техните продукти един път на 6 мес се "влошаване качествата" след това на 12мес се влошават качеството.
  7. Е точно в тази втората смяна според мен е проблема.Това го разбрах в деня на получаване на автомобила и в сервизната книжка пише че обслужването се извършва на 12 месеца или 15000км от датата на закупуване на автомобила.Тези дни като ми остане малко време смятам да попитам Българска Автомобилна Индустрия за логично обяснение.
  8. Няма проблем в първата смяна на маслото. Според мен проблема е че втората смяна трябва да се извърши 12 месеца след последното обслужване а не от датата на закупуване на автомобила. Реално да 12 месеца трябва два пъти да обслужиш автомобила при положение че нямаш километри.
  9. Е точно за това стареене на маслото става въпрос.След първото обслужване на 6 месеца нали слагат ново масло и то има ресурса да изкара 12 месеца или километрите(12 месеца са 12 месеца дали са в календарна или в две години по 6 месеца мисля че на маслото му е все тая).Извода е че ме карат да сменям напълно годно за употреба масло и филтри.Това от страна на great wall е изключително не коректно и е лоша практика за което може да им се потърси логично обяснение.
  10. Здравейте на всички . Имам малко странен въпрос от скоро съм собственик на H6 днес преглеждах сервизната книжка и за мое голямо учудване прочетох че първото сервизно обслужване е на шест месеца или 5000 км.До тук нищо не обичайно но следващото е на дванадесет месеца или 15000км но не от последното обслужване а от покупката на автомобила.По този начин излиза че за една година трябва да направя две обслужвания като след първата година продължавам през дванадесет месеца или 15000 км.Къде е логиката един път маслото се сменя на шест месеца после на дванадесет месеца ако не си направил километри разбира се.
×
×
  • Създай нов...