Jump to content

snipi

Members
  • Мнения

    123
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    4

Мнения публикувано от snipi

  1. Вчера на моя Жип ,   Н 5  ,най нагло и брутално му " остъргах" един  МД тунинг.Резултата се усеща веднага в посока +++.По добра тяга на ниски обороти ...до към 2500-3000,бърза реакция на педала на газта,Изчезна "замислянето" ,по бодро и уверено разгонване,потегляне с по малко газ и въобще  трябва да се усети и почувства....И това с рошави гуми 32 -ки.,и при положение  че успях да мина само 30-тина километра  в София.За икономия на гориво още не мога да кажа има ли няма ли,като издухам 3-4 бутилки газ ще пиша.                                                                                                       

    пп !!!!!!Аз лично съм премахнал отоплението на дросела.....но трябвя да се внимава да не се пробие,простърже стената между  въздуховода(ДРОСЕЛА) и антифриза, или ОЩЕ ПО ЛОШО  да се изтъни много,много което да доведе до последващо,внезапно,неочаквано и непредвидено пробиване протичане......при което водния удар на мотора е гарантиран + основния ремонт....

  2. Абе гледам капе нещо отдолу....антифриз

    В задната част на двигателя ,някъде по от горе,имало пластмасова ,тапа,капачка,заглушка......която от жегата и времето просълзявала леко и маслото капе на маркуча,който излиза от термостата(под дебелия маркуч,който отива в радиатора), влиза в метална тръба,от лявата страна на двигателя (посока на движението),която тръба води антифриза в задната страна на двигателя,към парното, където свършва и от там пак маркуч,които влиза в парното.Именно там се омаслява и маркуча се скапва,Достъпа е 99% невъзможен.

    Купува се 1.5 м маркуч Ф-16 мм,маслоустоичив и се прокарва от термостата до парното,по път по избор, но да не е много висико ,че ще прави въздушна възглавница.Старата антифризна магистрала, също по желание,,,,,,моята си виси там и само се вози...

     

  3. На 3.01.2019 г. at 18:56, Krasimirr написа:

    Предполагам хладно като въздух който духа в купето , а не като температура на двигателя.

    Да не би да е зацапан датчика в централния въздуховод и от там да не ти чете вярно инфото за клапите на климатроника и да вкарва много студен въздух.

    Някъде имаше тема за този ефект.

    Аз съм с клима и зимата използвам само парното.

    След "разтоварването" на стотния метър започва да духа топло на стъклата и прехвърля на газ , а на дълъг път съм на половин кран топло/студено - голяма жега.

    Правилно предполагаш,двигател горещ,тръби на вход и изход на парното също горещи,а парното не....по точно,духа леко топло,хладко и не от всички посоки.

    Купих го на 72 000 км., смених тррмостата с 88 градусов,промих парното с каналин, като ахтифриза си беше чист и преди промивката.Общо взето изтече съвсем малко кафеникаво при промивката.Изчетох всичко руско за клапите.Гледах ги ,отарят, затварят,откачвах, закачвах.Датчика ,който е вътре,само го продухвах с въздух......все същото.(А и защо този клима датчик работи(уж) при не включен климат...)

  4. Преди 6 часа, zhelev_48 написа:

    Краси съгласен съм с това което си написъл. Не искам никого да убеждавам относно 50Ккм и политрона. Всички ми се смеят и категорично заключват",нема такова животно".Подобна е и ситуацията със свещите,ползвам денсо вече на три мои коли. Доказано до 100Ккм се държат прекрасно,след това започва кола да пали трудно,дави се,като ги сваля няма никакъв елактрод. Значи работи. За казармата нищо особенно,просто в бутилките за поемане на отката при гаубицата  мазилната течност е спирт. Та думата ми беше че всичко може да бъде мазилна течност.За турбините на самолетите се използва олио от тиквени семки,защо не мие ясно,но явно има много добри мазилни свойства при големи скорости и температури.

    Не е спирт. Тосол- руски военен антифриз,специално за откатни системи на оръдия. Спирта го пиеха.......

  5. Въпроса е решен при мен по следния начин

    Купих си кабелчета от Алиекспрес,смених си ги и придърпването изчезна-17-18 евра

    Купих си кабелчета за Зил 130 с медно жило от Ботевградско шосе бл 2,за 30лв,8бр,т е два комплекта 

    Старите си кабели ги подмениха с Зиловските и има едни на колата,едни резерва комплект и още едни разперва само кабел

     

     

  6. Купуваш си "квадратна" тръба 5 Х5,3х4 см ,или нещо подобно.Трябват ти две парчета по 15,20 см и го заватявашдиректно на рамата,отпред,така че да може да се сваля бронята,ако се наложи. Аз така си сложих на моя,само че е само,дъгообразна тръба(с форма на лък)',от край до край,т.е.от гума до гума,почти.Тръбата е безшевна,ф-60мм,дебелина на стената 6 мм.Яко.По натам предстои и отзад такава тръба(дъга) и силови прагове...

  7. Пускам отделна тема за прегледност и по лесна ориентация.

    Та значи,аз като предвидлив водач, на горски Жип,си купих от Алиекспрес,"оригинална"бобина ,на ДЕЛФИ,щото ако наличната плякнеоставаш на място И ето появи се едно прекъсване и придърпване,хълцане на мотора,на ниски обороти.Диагностика- изгоряла вторична намотка на бобината . Слагам си новата резерва и колата тръгва.Тръгва но само за два дни,трас,бум,трас,бум,на тъмно свети като северно сияние........

    От руските форуми

    1 от Газела Бизнес, едно към едно става,като а закрепват само на един болт,ако не ти се преправя мястото .Каталожен Н 48.3705 или. 408.3705

    2 От Лада 2111 (10.…..) Само поради езиковата бариера не разбрах точно за малкото странично,щепселче,щекерче,букса или там как се нарича,нещо с контактите му се бае,без да съм сигурен. 

    Обърнах нета да търся бобина  Газела Бизнес и няма и няма. Ако някой знае да помага моля.

     

    ПП сложих си старатА,за сега колата още върви

     

     

     

     

     

  8. Моста е свален,със стоманени подложки Ф-45мм ,ЦО-15мм,дебелина- ПРЕДНИ-20мм, ЗАДНИ -17 мм.Задна дясна ,по посока движението влиза с клизма.....Болтове  М 14 х1,5мм,дължина 100мм ,10,9 якост.При завиването ги мазнах с фиксатор локтайт - син.Почти опря(моста) в напречната гредичка на рамата и профилактично я пилнах малко по предния ръб,както и долното ребро на прасето на моста.Заспа.

×
×
  • Създай нов...