Jump to content

PPetkov

Members
  • Мнения

    28
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Мнения публикувано от PPetkov

  1. Дизеловия мотор на Дъстър е мъртвец! Карам служебни Логани и Сандера, 1.5ДЦи, ами за нищо не стават! Пък и при 2.60-2.70 нафта, газта определено си е оферта! Дъстъра в града зимата гори 10-11/100, в София! Проверено. Ховера не знам колко гори зимата градско, но ме съмнява да е 22/100... КАкто и да е. И моето мнение е, да изчака да види H6. Според мен ще е голям хит... Но тук идва въпроса, къде ще го кара повече и за какво ще го ползва, защото H6 определено няма да става за офф-роуд колкото H5. Да поясни малко за какво ще го ползва и какво му е харесало в Дъстър, защото наистин не мога да разбера. Освен цената, в Дъстър няма нищо, ама нищо хубаво и полезно!

  2. Здравей,

     

    Понеже съм се возил няколко пъти в Дъстър, а също така и в Ховер, та според мен няма нищо общо между тях. Ховера е мнооого по-добре отвсякъде, но това си е лично мое мнение. Зависи ти какво очакваш, какви нужди имаш и за какво ще го използваш. Та съвсем приятелски и без да се заяждам те питам - какво точно ти хареса и какво те привлече в Дъстър? Чак ми е чудно... Освен цената де :)

  3. Във вчерашния брой на българския "Ауто Билд" има статия за Литекс Моторс, това видях на първата му страница...утре ще си го купя и ще видя какво пишат, колко е подробен материала и как е отразен. Мога да го сканирам и да го кача тук. Дано да е подробна статия и позитивна, и да пишат кога ще правят тестове и подробни сравнения!

     

    http://www.speed-press.com/%D0%A1%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B1%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-AUTO-BILD-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F/?pageId=20527

  4. Изгледах клипчетата и прочетох статиите. Само на мен ли ми прави впечатление, че чужденците са отразили откриването по-подробно и професионално, отколкото нашите медии? Направо се чудя защо е така?!! даже "Ауто Билд", който си купувам често и има тестове и сравнения на много марки и модели коли, та и те нищо не споменават, а трябваше вече да са пуснали подробни тестове и сравнения на всичките модели!!! Защо е така?

  5. Тази статия от е озаглавена :"Great Wall залага на 30-годишен двигател"!!!! Плюя на такива "журналисти", без извинение! Може двигателя да е всякакъв, може колите да са всякакви, но в тази статия е категорично платена от "конкуренти" за да бъде оплют Литекс и Грейт Уол! Само вижте, че са извадили САМО негативните мнения, и то от офф-роуд форума. Защо не се споменава този форум? Защо няма поне едно от стотиците положителни мнения и впечатления? Това не са обективни журналисти, а платени подлоги! Автомобилите си имат плюсве и минусти, които ще бъдат разсисквани много, но да пишеш само минуси, и то по този меко казано "анти" начин, то това не може и не трябва да бъде наричано "журналистика" и "статия"! Това е моето мнение!

  6. Базов H6 може и да му докарат цена 25-26 000 лева, защо не. Но да не забравяме, че би трябвало да има и дизелови двигатели и автоматик, т.е. според мен диапазаона на цените ще е много по-голям от при H5 и ще има много варианти. Според мен може да варират от 25 000 до 35 000 примерно за дизел, автоматик и топ оборудване. При тази цена на дизела, не знам до колко ще е търсен, ама пък и газта и бензина не отстъпват :(. Та нека изчакаме до края на годината, надявам се тогава да има по-ясна информация. Иначе на мен много ми харесва H6 на първо четене :)

    • Upvote 1
  7. radioworld, нещо не смятате правилно :)

    Ако на Xhizors му гори Бургас-София бутилка от 70л + още 7-8 то си излиза направо 20/100 разход :)

    Такъв съм виждал на Cl55 AMG, дето е бензин над 500 коня :)

    За да е 13/100 Бургас-София, то е изгорил около 50 литра... което по днешни цени си е 50*1.44 вече = 72 лева! Напълно нормално.

  8. Гледам тук, че взе да става дискусията кой бил скрит дилър от конкуренцията и кой бил скрит дилър от Литекс. Според мен едва ли има толкова изпаднали хора, които да работят за Литекс или за Дачия примерно, и да пишат тук под разни никове уж са клиенти или наблюдатели и да се опитват да хвалят или плюят колите. Надявам се да няма де...

    Радвам се, че има становище от Литекс. Добре е, че се обосновават, но ми се струва недостатъчно. На мен все пак този монтаж от снимките на първа страница ми изглежда ГРОЗЕН и ОПАСЕН. Това си е моето мнение. Което го и поддържам от това, че до сега не съм виждал така монтирани фабрични бутилки, и нефабрични де Както и да е. Бих искал да видя монтирани газови уредби на Хувър от Италия...Опитах се да намеря в нета, но не успях. Ако някой може да намери, моля да ги постне тук. Също така и на други марки такъв тип монтаж Би било интересно да се сравни нагледно, но аз до сега наистина не съм виждал друг такъв монтаж.

  9. Само да попитам, като е съвсем ясно, че при Хувър, а и не само, тороидална бутилка е най-удачното решение, защо въобще е нужно да се коментира даже монтаж на бутилка "бойлер"? Нека запознати да кажат, какво предимство може да има "бойлера"? Освен може би малко по-голяма вместимост, но на фона на негативите не мисля, че е нужна... Остава ли резервната гума при "бойлера"? Въобще какво налага монтажа на "бойлер", вместо да се изчака примерно месец-два за тороидална? Или тороидални за Хувър ще има тия дни по Коледа? :)

  10. Xerth, Тук има регистрирани и редовно посещават този форум и дилъри, и служители на Литекс Моторс. Сигурен съм ,че всички мнения и въпроси вече са им известни. Защо няма коментари от дилърите, не знам... Защо няма официално становище от Литекс Моторс, не знам... Както е видно, всички чакаме с голям интерес развитието на този тревожен и сериозен въпрос, и се надяваме за бързо разрешение и адекватна реакция. Това наистина може да се превърне в сериозен препъни-камък, а и идва дюшеш за конкуренцията...жалко наистина... Такъв монтаж на газова бутилка никога не съм виждал понашите улици, камо ли да е фабричен! Това направо като саботаж ми изглежда...

  11. Като обобщя всички мнения и положението като цяло с тези бутилки, за мен наистина положението е много тревожно и сериозно!

    Настроенията на потенциалните клиенти ще са много негативни. И се чудя как се стига до тази ситуация?

    Само си представете разговор между двама потенциални клиенти:

    А: Абе харесах си джипчето на тези ловешките коли, какво ще кажеш, виждал ли си го?

    Б: Аааа видях едни снимки във форума им, не е истина къде е газовата бутилка, ела да ти покажа, хем изглежда опасно, хем е много грозно и непрактично за SUV!!!

     

    В този ред на мисли отворих сайта на Дачия и там видях какво пишат за Дъстъра, защото се сетих, че и на него му предлагат фабрична газ:

    * LPG (АГУ) – Фабрично монтирана газова уредба с бутилка на мястото на резервната гума със срок на гаранция 3 години или 100 000 км.

    Това е!

    Пак казвам, надявам се всичко да е едно страшно недоразумение и някакво объркване и да се реши бързо и благоприятно! Стискам палци всичко да се оправи и да не стане голям проблем и анти-реклама от това нещо...трябва да действат бързо и адекватно! Това е моето мнение!

  12.  

    Предполагам че не ме е лъгал а и няма за какво да го прави (май е някакъв шеф), досега имах някаква надежда че това ще се оправи по някакъв начин ама ...., другото което ми каза е че уредбите са сертифицирани и може да издържат на удари

     

    Остави дали могат или не могат да издържат удари. Това са 70 литра газ на 22-23см от земята, които са сложени на SUV! Това е безумно както и да го погледнеш, друг момент е, че е много неестетично и грозно. Лично за мен това е достатъчна предпоставка да не си купя тази кола! А съм сигурен, че това ще окаже влияние на голям процент от потенциалните клиенти. От тук следва загуба на доверие и интерес и спад в реномето на прохождащ бранд на нашия пазар. Така ги виждам нещата. Пак казвам, това е мое мнение и ми се иска да не се развият така нещата.

  13. Ginoo, ако този служител е казал истината, то не знам какво да кажа...

    Ако всички Хувъри ще излизат в този вид, няма значение гоелмината на бутилката, едва ли с 10-15 литра по-малка бутилка положението ше е по-добро, то наистина нямам коментар.

    Ако това е вярно, то за мен това е пример за супер анти-рекламна кампания и съм сигурен, че много голям процент потенциални клиенти на Хувър ще се откажат именно като видят как и къде е монтирана газовата бутилка!

    Пак казвам, това място на бутлката ми се вижда безумно грозно, опасно и максимално непрактично, и то явно не само на мен. Искрено се надявам отговорните за газовите уредби да измислят нещо и всичко да е било само едно недоразумение и грешка... Не виждам как ще има продажби в този вид? Иска ми се всичко да е наистина някакво абсурдно объркване и да бъде решено максимално бързо!

    • Upvote 1
  14. Fernando, така е, но може да го използват за оправдание. Иначе не си го обяснявам, както и че сайта им не се отваря?

    Хубаво ще е тук да се включат и някой от дилърите, които посещават форума, примерно Митвас или Грейт Ауто. Да изкажат мнение, не им ли се е сторило, че като се направи такъв монтаж на бутилката, хората ще пощуреят и то с право?! Как се е допуснало въобще да излизат коли с така монтирана бутилка? Интересно ми е, защото наистина всичко изглежда безумно... поне такова е мойто мнение, след като видях снимките...

  15. SteeD, все пак се надявам всичко да е едно голямо недоразумение и пропуск. Това ще си проличи от отношението им към въпроса и последващото поведение.

    Днес може да не вдигат, защото е официалното им откриване в Ловеч, с Бойко Борисов и т.н. :)

    Та може да им е натоварено.

    От 2-3 часа и сайта им не се отваря...

  16. Admin, надявам се да се отнесат сериозно към проблема и да реагират бързо и адекватно! Все пак това касае сигурността и реномето на марката! Чудя се, защо клиентите са си взели колите в този вид? Аз щях да споря на място и да търся обяснение. Всички трябва да си знаем правата и да ги отстояваме докрай. Както и преди казах, това е тест колко са лоялни и сериозни, така, че мисля всички ще сме ти благодарни, ако ни държиш в течение на този меко казано кофти проблем. Аз смятам, че ако са достатъчно сериозни, не само ще отзоват всички такива уредби и ще си сменят безплатно с нормални, ами и ще компенсират клиентите примерно с една безплатна смяна на масло и филтри. С интерес ще чакам отговор и развитие...

  17. Това като го видях и се оцъклих! Не е истина как може такова решение за мястото на бутилката! Съветвам всички с такива бутилки да отидете при дилърите и да искате безплатна смяна с такава, която е кръгла и на мястото на резервната гума. Веднага! Ако са сериозна компания трябва да реагират на момента. Не виждам друго решение. 10-15 литра по-малко не мисля, че имат значение пред безопаснотта. Умът ми не го побира как са взели такова решение? КАкто и да е, станала е грешката, но мисля, че трябва да се оправи по възможно най-бързия начин и то БЕЗПЛАТНО за клиентите. Моля всички колеги с такива газови уредби да пишат какъв е резултата след като отидат в представителствата - какво са им отговорили и ще им ги сменят ли веднага и пари ще им искат ли някакви! Това е много важен така да се каже тест за отговорността на този производител! Още не мога да повярвам какво виждам на тези снимки?!

  18. Здравеите , казвам се Тихомир Цветков , живея в Италиа , Тоскана , располагаме с помещение от 300м2 спициализирано за продажба на коли , на идиално миасто с добра реклама , има ли вероиатнос да станеме ваши представители за региона на ареззо , ако имате интерес ми писете на timistav@abv.bg

     

    Това някакъв майтап ли е?

    1-во в Италия Грейт Уол си имат представител от доста време с изградена мрежа от търговци, сервизи и т.н. Предлагат се и малко по-различни модели от нашите. Не се сглабят там, но определено е разработен пазара според вижданията на китайците. Не виждам какво общо може да имаш с Литекс Моторс? Какво тяхно може да предлагаш в Италия?

    2-ро - може да си в Италия и да нямаш кирилица уж и да се оправдаеш, че си писал с някакъв онлайн кирилизатор, но толкова неграмотен пост не съм виждал с години!! Не ми се брои колко грешки имаш, но са над 15!! За 3 реда! Даже на аватара ти имаш грешки. Не знам как правиш бизнес, но с такова писане поста ти изглежда по-скоро на някакъв майтап!

  19. Извинявам се, не съм видял, че вече е обсъждано. Просто ми направ впечатление, че е наистина изгодно. Все пак за Волекса оскъпяването е 1500 лева реално, и то платимо чак след 5 години като остатъчна стойност. Това ми звучи мнго добре. За Ховера оскъпяването реално е не повече от 2500 лева, при по-голямата първоначална вноска, т.е. пак колкото горе-долу остатъчната стойност. Гледал съм лизингите на други марки автомобили и определено не са толкова изгодни! Ако е проблем, че съм пуснал нова тема, моля да бъде изтрита.

  20. Здравейте колеги,

     

    Сега видях, че са пуснали лизингови схеми на greatwall.bg.

    Пиша конкретно за Волекса, но и за останалите модели са аналогични.

    Та за Волекса какво излиза - ако платя 40% първоначална вноска (7207 лева), което включва регистрация, една вноска каско, данък и всички обслужващи таксички, после имам 60 вноски по 164 лева, и накрая като сметна излиза, че ще платя 18637лева с остатъчната стойност, т.е. 2600 лева повече от цената в брой, но тук ми се включват каско, данък и разходи по регистрация в КАТ, което мисля е около 1000 лева. Та ако правилно разсъждавам, то лизинга им за 5 години, при 40% първоначална вноска, е само с около 1500 лева оскъпяване и то платимо накрая като остатъчна стойност, нали?

    Ето и таблицата:

    http://www.greatwall.bg/models/details/c10

    • Upvote 1
  21. Извинявам се предварително, че питането ми не е много по темата. Видях снимката и се зачудих къде е снимана? Всъщност къде им е централния офис на литекс моторс? До колкото виждам от интернет все още е на гарата, но до колкото знам там е временно... Къде ще им бъде окончателно централата? На Цар Борис 3-ти ли? Или там е само шоурум? Няма ли да се преместят в Литекс Тауър, гледам че вече е готова и според мен най би им прилягало в този доста модерен офис да са :). Моля ако някой знае да каже, питам чсто информативно и от любопитство :)

     

    Относно C30, смятам че ако го конфигурират по европейски, т.е. с дизелови двигатели и хубав автоматик, както и качествени материали вътре и добра шумоизолация, то би бил супер успешен модел в този клас! Но да видим! А и Хувър Н6 като дойде ще е много атрактивен според мен, в класа на Кашкай и с много добър дизел 150 коня с автоматик. Ако реализират тези два модела успешно, то следващата година се очертава много интересна :)

  22. Вижте официалната статистика за продажби на нови автомобили в България от АСОЦИАЦИЯ НА АВТОМОБИЛНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.

    http://www.speed-press.com/?go=stat

    Гледайте данните за юли тази година, защото за Август са объркани, а още нямат за септември.

    Та спред тези данни изглежда, че Ратола е продала 5 (пет!!!) бройки за 7 месеца!!!!

    Дали ще могат да бъдат конкуренция на каквото и да е :) ?

    За миналата цялата година имат 21 продажби!

    Според мен те са трагедия от където и да се погледне.

    За 2009 38 продажби :)

    За 2008-ма имат 249 продажби и после тотален крах! Чудя се как не са фалирали още?!?

     

    Вярно, че всички имат много голям спад спрямо 2008-ма, но той се изразява с примерно 30-40%, рядко 50-60%. Ратола имат спад от 90% спрямо 2008-ма, та смятайте за какво става на въпрос!

  23. Сега прегледах италианския грейт уол и се убедих, че нашите са много добре ценово позиционирани за Хувър Н5 и Стийд 5! Впечатлен съм.

    При еднакви конфигурации и за SUV-а и за пикапа се получиха разлики от поне 3500 евро в наша полза! Поздравления! Интересното е, че там не се предлагат никакви автомобили, нито C10, нито C30! Ще почакаме до нова година за да видим на къде отиват нещата. Смятам, че на първо четене и сравняване на цени и оборудване, ХУвъра и Стийда нямат конкуренция, още повече, че почетох по чуждите форуми, където има на английски де :), и определено италианците са доволни от тях! Ще потърся данни за продажби за миналата или тази година и ако намеря ще пиша.

  24. Обобщавам си мнението от предните ми два поста. За да не бъда разбран неправилно ще кажа, че най-искренно желая успех на Литекс и с удоволствие бих си купил кола от тях, но ще изчакам са Хувър Н6 да го видя как е :)

    Така, критиките ми бяха основно не за качество, а за пазарна стратегия. Това разбира се е мое мнение. Обобщавам - за мен не виждам никакво атрактивно предложение относно малки и средни фирми за служебни коли. Нямат дизел, двигателя не изгелжда да е икономичен, пълни с екстри, но едва ли някой ще се интересува дали има USB радиото на служебната кола! Така мисля аз! Не е ясно и положението с фирмен лизинг, само по дилърите, но на страницата на Литекс няма нищо. В този ред мога да кажа, че не виждам и за държавни поръчки как ще са атрактивни... Според мен, ако разчитат само на крайни клиенти частни лица, то ще продават по 30-40-50 коли максимум на месец от всички видове в България! Все пак лидера Фолксваген продава по 150-160 коли на месец и то има представители във всички сегменти, и то много атрактивни! Примерно продадоха 120 Кадита на О'Кей. Затова се чудя каква ще им е пазарната стратегия. Също така времето минава, а не виждам да се разботи с държавата и да се измисли стратегия като с ваучерите в Румъния, в предния ми пост съм дал пример и ми се струва супер ефективно и полезно! Пак казвам, това са си мои разсъждение като потенциален клиент и не ангажирам никого.

    Относно Хувър Н5 и Стийда мисля, че положението е добро, само ми липсва дизел и автоматик на Хувъра, но май няма и да има за него, щом се очаква догодина Хувър Н6 с дизел и автоматик!

×
×
  • Създай нов...