Jump to content

kriss1

Members
  • Мнения

    152
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    7

Мнения публикувано от kriss1

  1. Амортисьорите обаче ми ги изпратиха без тампоните от горната страна за шпилката и се наложи да ползвам старите.Долу ухото е с малко по голям диаметър от шпилката в която влиза.Четох ,че няко не слагат нищо ,просто стягат и разчитат на голямата шайба,аз поръчах на стругар фтулки,но не мога да тидам размера ,тъй като той си е вземал мярката.

  2. преди 25 минути, Mitaka75 написа:

    А защо казват че са несъвместими с great Wall Hover5

    Колега,аз тези амортисьори съм ги слагал на личен Ховър 5, не зная за друго какво стават.Имам номер на задни ,но са малко по дълги ,тъй като сменях и пружини заради люлеенето  и за малък лифт.Ще снимам и номера на пружините и на амортисьорите малко по късно.

  3. Здравей колега,имах същия проблем и си поръчах от Алито,пристигна,монтирах и проблем.Когато всички врати са заключени,шофьорската ба която смених елемента е отключена и обратно.Всичко бе сглобено както трябва ,буксата няма как да я объркаш.Реших проблема ,като срязах двата кабела задвижващи ел.моторчето (в снопа са четири) и ги превързахна кръст и готово всичко се оправи.Може на теб да не се случи и да дойде всичко да е наред.

  4. Здравейте, и при мен  се появи проблем със сензора за дъжд и автоматично включване на фаровете в тъмната част на денонощието.Бърза проверка в представителството показа ,че цената му е 280 лв. което ме накара да потърся в Алиекспресс.Там цената е около 40 лв. ,по интересното е ,че този сензор има номер с букви и цифри както и код които е само от букви.Докато търсех с мойте обозначения открих още три сензора с различни номера и кодове.Ако търсите да си купите трябва първо да проверите вашия с какво обозначение е и да търсите същия.За по бързо ориентиране ще прикача линкове към намерените видове които не зная все пак до кога ще са наличчни.Надявам се да съм бил полезен.

    https://www.aliexpress.com/item/33014120012.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.65ca4c4dTjOsou

    https://www.aliexpress.com/item/4001029379214.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.4dfa2e0enE53k5

  5. Здравей,,при мен има разлика,втулката на тампона е Ф 19мм,а болта на амортисьора е 14мм.Мислех да ползвам готово ноухау,от руските сайтове препоръчват избиването на оригиналните тампони и поставянето на такива от Волга,но аз ще пробвам с метални втулки по размер които ще набия в оригиналните.

  6. Колега,може и да има някакъв чалъм.Азлично го настроих възможно най надолу и навън и се откриха пластмасови крачета като щипки.Разбира се не всичките,но като леко и внимателно откопчаеш една се получава по добър достъп ,а и другите лесно тръгват.След като го махнах,има две буксички за подгрева които се свалят.За поставянето го наложих на мястото където трябва да бъде и леко притиснах докато щракнаха крачетата .

    • Like 1
  7. Няма го  като резервна част в представителството ,няма го и като номер на скицата.Тампон или (втулка) на ухото на амортисьора,но за мен е по скоро тампон защото  е отлят със тръбичка по средата.Прочетох доста от руските сайтове,днес ще експериментирам по техен образец.Има два варианта,единия е с определен модел тампони от Лада Нива  за заден амортисьор , но не тези често срещаните от две части.оказа Тампона е цял с тръбичка и е едно към едно с китайския ,лошото е,че в Монтана не го предлагат никъде ,а го има в сайт и магазин който е в Пловдив.Там условието за онлайн покупка е мин 20 лв. ,а тампоните к-кт са 5лв.Втория вариант е с тампони от ресьор на Москвич 408-412 и тръбички за тампони за Лада.Днес ще пробвам втория ,защото това го намерих налично.

  8. Здравейте колеги,появи се едно леко чукане отпред и след преглед се установи ,че са тампони на предните амортисьори от долу.Не се предлагат в обслужващия сервиз като резервна част .Ако някой е сменял или знае от какво ще станат да пише .Не ми се дават пари за амортисьори.Благодаря предварително.

  9. Здравейте колеги,от няколко дни и аз имам скъсан тампон,но ще се окаже ,че в представитвлството е по евтин отколкото в алито.Невероятно ,но в понеделник ще ми бъде доставен за 21 лв.

  10. Колега ,цената е добра,но никъде не е посочено да е 4x4,да не забравяме ,че има модели само със задно предаване.Може би този е такъв и затова е такава цената,гледам ,че няма снимки от интериора,Не вярвам търговеца да го е пропуснал да се похвали, че е 4X4,по скоро  е спестил,че не е .Надявам се да греша и това да е твоя автомобил ,успех.

  11. Благодаря колега , по принцип замених заводските свещи с Денсо Иридиум IК 20 които ги похвалиха в магазина,че били много добри (то и цената им е добра ) и се сменяли на 100 000 км. , но не работи колата добре. В ниските има прекъсване,двигателя глъхне.Мислех ,че е от кабелите на свещите,след смяна ефекта е същия,има някоя свещ та не рабори добре ,но не мога да я засека на кой цилиндър,вдигна се и разхода.Поради тази причина търся да си закупя обикновенни свещи ,нищо,че се сменят по често.Колата съм я карал за чип тунинг при колегата Ники Аврамов така,че не е съвсем куц кон,но явно е лош избор на свещи.Върти ми се идея да сменя и бобината ,но ще почна от свещите, по евтино е ,а и проблемите започнаха след смяната им.

  12. Колега ,търси по обяви в сайтовете за части,няма да ти пиша тук колко струва нов преден капак ,че търговците ще вдигнат цените,но определено няма да си купиш от представителството.Ако имаш късмет може дори да ги купиш и с твоя цвят и да не боядисваш.

×
×
  • Създай нов...