Sign in to follow this  
Followers 0
atp

Превози и дистрибуция

2 posts in this topic

Здравейте, някой знае ли за къде ще се превозват автомобили, когато започне да функционира завода? Ще има ли износ, вътрешна дистрибуция ли ще се извършва?  :rolleyes:  Очаква ли се създаване на друг техен завод в Европа?

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имаше информация, че в началото почти цялото производство ще се изнесе за Русия. Също имаше информация, че има договор за износ на 25 000 пикапа за Италия за срок от 5 години.

 

Говори се, че от идната година вече ще се продават колите у нас като се изградят представителства. Докато завода не заработи всичко това са предположения.

 

Друг завод на този етап ми се струва крайно малко вероятно да правят другаде. България предлага по-евтина ръботна ръка от почти всички други ЕУ страни, а производството тук пак е със същия статут - произведено в ЕУ. По-скоро китайците биха разширили вече разработения завод ако капацитета му не достига - много по-изгодно ще им е да направят още две халета там където вече имат подготвен терен, обучен персонал, изграден канал за внос на части и дистрибуция на автомобили и да увеличат капацитета с 50% от колкото да почнат 2 халета от нулата в друга държава. За което можем само да се радваме.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0