Sign in to follow this  
Followers 0
dr_ivo

Неволя с Great Wall H6

5 posts in this topic

Та значи колеги пътувам си аз от София за Пампорово и след Чепеларе тръгвам да изпреварвам, опаланкааа колата няма мощност и ееедваааам изпреварих. Поглеждам таблото с уредите и виждам че стрелката на температурата е една чертичка и половина над средата. Веднага спирам гася колата, отварям капака ,гледам мотора целоя олят с антифриз вентилаторите на радиатора духат яко. Като се поогледах забелязах че маркуча който влиза в радиатора /горе до акумулатора/ се е извадил. Хайде разтоварвай багажа и ските.

Викам пътна помощ от СБА - дойдоха много бързо и транспортираха мен и колата до най-близкия сервиз - в Пловдив. Услугата беше безплатна с картата която имам от Great Wall.

Хората от сервиза на Great Wall в Пловдив любезни приеха колата в края на работното им време. На другия ден се обаждат и ми казват заповядайте,колата ви е готова. Отивам да я взема и питам какъв беше проблема?

Разказаха ми следното: Огледахме маркуча-напълно здрав. Напълнихме колата с вода и закачихме маркуча. Последва каране като колата недаде никакъв проблем. Източихме водата наляхме антифриз и обезвъздушихме и пак каране, отново без проблеми. Нямаме техническо обяснение защо се е извадил маркуча. Ремонта беше извършен безплатно по гаранция.

Взех колата и се прибрах до София без проблеми. Върви си както обикновено.

Колата в момента е на 50 000км 2.0 Дизел , Премиум.

Използвам момента да благодаря на хората от сервиза на Great Wall в Пловдив за отзивчивостта професионализма и бързото обслужване.

Та така колеги с мойте приключения. Споделям случилото ми се за да се знае.

Поздрави и безаварийно.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Някой не е стегнал добре скобата, друго обяснение нямам, вероятно фабричен проблем

0

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, Geoponos said:

Някой не е стегнал добре скобата, друго обяснение нямам, вероятно фабричен проблем

Скобата е от тези самозатягащите се. Няма винт за стягане.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да Ви кажа и аз имах същия проблем само че в мол Сердика изпадна маркуча. Иначе натам същото, СБА, МИТВАС тест и нямаше външен проблем (нещо да надува маркуча). Според мен  не са ги поставили добре тези водни съединения в завода. И Колкото и да се пъчат нашите сглобените коли в Китай са по надеждни от тези в Баховица. Не ми се раздува темата и за други дефекти от некадърна сглобка като скърцащо каре поради липса на смазка и боклук между шлиците, както и дрънчене при пускане на съединителя по рязко и то само при топло време и загрял автомобил. Преди да прочета този пост си мислех че само моята кола е некадърно сглобена от някой дето се е учил но явно проблема си е made in bulgaria.

Edited by Ventsi Petrov
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дано причината да е некачествена сглобка а не нещо да надува...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0