Jump to content

Моля за мнение за Hover H5 , 2.4 метан, 2008 г - плюсове , минуси, силни , слаби страни ?


stm

Recommended Posts

Здравейте , моля за мнение за Hover H5 , 2.4 метан, 2008 г

 

По информация от собственика е внесен 2013 или 2014 от Германия с монтиран метанов инжекцион на 70 000 км.В момента е на 120 000 км. Лошото е че в багажника на пода са наместени бутилките -побират общо около 19 кг метан , около тях е направена кутия и половината от багажника е неизползваем....

 

По данни от собственика с 19 кг метан изминава около 270 кг градско(варна) и 300 км извънградско . Реален ли е тоя разход според вас ?

 

Мотора проблемен ли е с газифициране ? Потъват и изгарят клапани или нещо подобно ?Толкова каране на метан дали го е съсипало вече ?

 

Слабби места на двигателя и ходовата част ?Скъпа ли е поддръжката на този модел- ремъци , ролки , масла и т.н. как са ?Части за модела има ли при всички вносители на рез. части ?

 

 

Системата 4х4 видях че се управлява от копче , а не от лост- надеждна ли е ?

 

Като плюс определям факта че е регистриран като товарен и е нисък данъка , голям минус за мен е тъмната тапицерия на тавана и гадния плюш по седлките 

 

 

Като цяло ми е ясно че колкото плащаш , толкова и получаваш , но ще съм благодарен за по-ценни съвети за силните и слабите страни на модела, хроничните проблеми ако има такива и т.н.

 

Благодаря 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ,тъй като гледах един в Русе преди време ,голям минус е това ,че бутилките 4 на бр. бяха заели целия багажник по ширина и почти до стъклата по височина,като имаше отгоре дървена лавица което го правеше почти неизползваем.Другото което е, тежеста на бутилките е голяма,постоянно возиш минимум 2 човека.Това е лично мнение,а и много зависи и от цената.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Метана не е проблем за двигателя,Шкодата ми 1.8 турбо,20 клапана ,вече измина 160000 х на метан и е в отлично здраве/продава се между другото/.Разходана метан, да реален е за джипа,въпреки че моя е на газ,изхождам от Шкодата.Бутилките за метан са въпрос на индувидуално решение и избор,пълно щастие няма.За другото не мога да кажа нищо,че моя го карам активно от 20-тина дена.Късмет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма проблем с метана има проблем с бутилките всяка тежи по....стици кила....а те тежат най-вече при паркиране вечер и без движение нагоре надоле при движението- хвърлят се ресьори и прочие окачващи механизми......Съдбата на давещите се е в тяхната  лична кауза....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...