Работа в Литекс Моторс
Публикувано 18 март 2011 - 12:43
1. Специалист техническа поддръжка – електрическа:
http://www.jobs.bg/f1094903
2. Специалист техническа поддръжка - механична:
http://www.jobs.bg/f1094905
Всички обяви за работа на Литекс Моторс АД могат да се видят тук:
http://www.jobs.bg/c124724
По НЕОФИЦИАЛНА информация от вк Стандарт, заплатите там ще варират между 900лв и 1200лв за започващ инжинер, но не е ясно дали обявите по-горе са същите, за които са споменава във вк Стандарт. Статията от вестника може да видите тук:
http://paper.standar...&article=353697
Нека ако някой прати CV и получи отговор (позитивен или отрицателен) да сподели опита си.
Публикувано 24 март 2011 - 20:14
Тези 3 обяви ги бях видял преди 6 дена, но никакви нови няма, засега.
Случайно намерих този форум. Поне тук ще следя работните места и случващото се.
Публикувано 04 април 2011 - 14:54
Мотокарист:
http://www.jobs.bg/f1096227
Водач на товарач за контейнери:
http://www.jobs.bg/f1096235
Крайният срок за добавяне на документите е 15ти Април.
Публикувано 04 април 2011 - 15:11
интересувам се от позиции в отдел маркетинг, реклама и ПР. Къде мога да си изпратя CV?
Благодаря предварително за отговора.
Публикувано 04 април 2011 - 16:12
Открити са две нови позиции в завода.
Мотокарист:
http://www.jobs.bg/f1096227
Водач на товарач за контейнери:
http://www.jobs.bg/f1096235
Крайният срок за добавяне на документите е 15ти Април.
Тези са стари, защото съм ги виждал преди няколко седмици.
Дата: 18.03.2011 13:28
За месец април 2011 все още няма нищо обявено.
Публикувано 04 април 2011 - 18:16
Здравейте,
интересувам се от позиции в отдел маркетинг, реклама и ПР. Къде мога да си изпратя CV?
Благодаря предварително за отговора.
Това тук е фен форум. Официална вътрешна информация няма никой от нас.
Моето лично мнение е, че такива позиции ще има, чак когато завода стане почти готов. Винаги можеш да опиташ с формата за другите обяви.
@Rusenche - може и да си ги виждал, но когато е пусната темата (18ти март) ги нямаше - пуснах всички, които по това време бяха обявени.
Публикувано 08 април 2011 - 16:37
SALES MANAGER POSITION
LItex Motors in cooperation with the biggest private Chinese automotive manufacturer Great Wall Motors is setting up a 50,000 motor vehicles capacity assembly plant and distribution business covering the Bulgarian and other East European Markets.
For the further development of the company we are looking for a creative professional to fulfil the position of Sales Manager Position.
Main responsibilities:
• Vehicle sales and direct marketing
• Vehicle orders and order planning
• Vehicle stock
• Sales promotions
• Fleet discounts, tenders
• Customer satisfaction surveys
• Sales staff training and sales men performance monitoring
• Communication with dealers in connection with sales aspects and vehicle orders
• Preparing management reports
• Consolidating data from all the markets
• Others
Requirements:
• Related business education
• Minimum of 5 years relevant work experience
• Fluent English including automobile technicalities
• Expert level MS Office – Excel, Power Point
• Excellent communication and negotiation skills
• Logical and innovative thinking
• Driving licence
Company offers:
• Competitive remuneration package
• Good working conditions
• The challenge to join new dynamic company
• Responsible position with development opportunities
Application package:
• Cover Letter in English;
• CV in English with picture;
• Recommendations, certificates, etc.
Публикувано 21 май 2011 - 15:48
ОПЕРАТОР ЛОГИСТИКА
Ref.No: 2-LO
Описание и
Изисквания: Литекс Моторс АД набира специалисти за завода за автомобили в гр. Ловеч :
Месторабота : гр.Ловеч
Референтен № 2 - LO - Оператор логистика;
Доставки, контрол, складове, пратки, окомплектоване и дистрибуция на компоненти.
Изисквания :
- Минимум средно образование / техническо училище е предимство /;
- Математически познания;
- Отговорност, интелигентност, ентусиазъм и умения за работа в екип;
Кандидатстване:
Посочете референтния номер и позицията , за които кандидатствате
и изпратете следните документи :
- Мотивационно писмо на АНГЛИЙСКИ ЕЗИК;
- CV на АНГЛИЙСКИ ЕЗИК с актуална снимка;
И те почнаха вече с изискванията ... в България сме, на БЪЛГАРСКИ не може ли да подадем автобиография и мотивационно писмо ....
Ако някой реши да ме обори, да види, че в обявата в изискванията няма написан английски език.
Публикувано 22 май 2011 - 13:33
Имайки предвид, че за обща позиция за работа се получават стотици CV-та, дори хиляди в рамките на 2 седмици, така лесно отсяваш голяма част от тях.
Публикувано 25 май 2011 - 18:10
И аз мисля така. А освен това и документацията понякога е на английски и китайски. Работил съм на подобна длъжност преди години. Кандидатствах и за тази и дано имам късмет!Редно е да е на английски, ако позицията го изисква. Тоест, ако ще кумуникираш с други хора на английски (което ми се струва нормално, ще има работници и специалисти от Китай, Германия, Италия, интернационалния език е Английски) най-добрия начин да проверят дали можеш да кумуникираш свободно е като си напишеш мотивационното писмо и CV на въпросния език. Ако и толкова не можеш да нарпавиш, значи как ще проведеш нормален разговор с човек от друга държава отсреща?
Имайки предвид, че за обща позиция за работа се получават стотици CV-та, дори хиляди в рамките на 2 седмици, така лесно отсяваш голяма част от тях.
Публикувано 25 май 2011 - 20:19
Публикувано 26 май 2011 - 08:46
Публикувано 26 май 2011 - 15:27
В изискванията няма задължително условие за английски език. От това тръгнете да разсъждавате.
Когато и ако в изискванията има задължително условие, ясно изразено и написано, че това е английски език, тогава грешка няма. Това е като една математическа задача с условие. След като няма задължително условие в изискванията да присъства английски език, то свободното съчинение, което всеки написа, е невярно.
Редно е да е на английски, ако позицията го изисква.
Точно така, тук несигурното идва от "ако", а в условието т.е. в изискванията няма упоменат задължителен елемент.
Няма как написването на автобиография и мотивационно писмо да е показател или мерило за познанията на всеки по въпросния чужд език. Най-малкото това може да го напише приятел, брат, сестра и т.н.
Това в никакъв случай не е заяждане, а важно уточнение, защото като нищо може да се окаже, че пусналият обявата е пропуснал да понапише важни неща.
Публикувано 26 май 2011 - 16:28
А да са поставили това изискване за автобиография и мотивационно писмо на английски просто да го види някой от китайска страна...
Не знам каква им е структурата.
Публикувано 26 май 2011 - 21:36
Не внимавахте в коя посока насочих въпроса ....
В изискванията няма задължително условие за английски език. От това тръгнете да разсъждавате.
Rusenche, подбора на персонал е доста комплексна работа и това е частна фирма. Правила няма - наскоро побаднах на забавна обява за програмисти, която беше кодирана в base64 формат. Като разкодираш нещото виждаш, че се търси уеб програмист (без никъде да е опоменато, че се иска кандита да знае какво е base64, макар че няма как да е стигнал до текста без да знае base64), а за заинтересованите от позицията пише да се свържете с някой от телефоните на фирмата, като телефоните са в двуичен код изписани (отново никъде не пише, че трябва програмиста да знае как да обърне двуичен код в десетичен).
Това което казвам е, че правила за тези работи няма - след като искат резюме на английски език, значи английският език е задължителен по условие. Никой няма да тръгне да търси зидаромазач или чистачка, която да прати CV на английски, но ще се гледат други работи.
В смисъл, все тая е как са го написали. Може и да не е задължителен. Знанието на високо ниво на английски и правилното изразяване с езика би показало, че дадения кандидат е трудолюбив и ученолюбив и иска да се развива (не е лесно да научиш на високо ниво чужд език, а Сульо и Пульо дето ги е мързяло домашното в училище да си направят, обикновено са мързеливи и в истинския живот, докато човек, който е ученолюбив и дава всичко от себе си и в образованието, обикновено е ученолюбив и дава всичко от себе си цял живот, в работата и другите неща).
Не ми се сърди за горните изказвания - казвам ги като човек, който макар и годините си е участвал в подбор на персонал. Когато обявата ти е дадена по някакъв начин, никога не критикуваш съдържанието й, а се опитваш да впечатлиш потенциалния работодател. Ако изискването за позиция "оператор логистика" е мотивационно писмо на английски - ако има много кандидати, ще я спечели такъв, който има опит в позицията, добри референции и е написал на добър английски, че фирмата адски много му харесва, че мечтае да работи там, че иска да се развива точно в този сектор, точно заради идеята, че в България се правят коли и иска да е част от това.
А може и наистина пусналия обявата да е забравил да напише разни неща. Но пак едва ли ще променят обявата, най-много заради пропуска да дойдат няколко CV-та повече, позицията ще се заеме от хора, които отговарят на това, за което от LMC са си мислели, за това недейте да правите пропуски
Публикувано 01 юни 2011 - 12:02
Колкото до обявите .... срещах откровена гавра от "работодатели" с пуснати обяви ...
Примерно: Търси се хигиенистка и като изисквания е написано да владее английски език, да има минимум 2 години опит и забележете ..... "Фирмата предлага заплащане според заслугите".
Подадох оплакване срещу тази обява, която смятам за гавра и беше свалена.
Много са такива обяви, които са ***************.
Все още чакам да видя кога ще пуснат обява за работна позиция, за която стаж не се изисква. Това беше поднесено много широко в медиите. Дали е било само PR масова акция затова или ще е истина ...
ИНЖЕНЕР - ТЕХНОЛОГ
Литекс Моторс АД набира специалисти за завода за автомобили в гр. Ловеч :
Референтен № 3 - PE - Инженер - технолог;
Поддръжка и подобряване на инженерните стандарти в областта на монтажа в процеса
на финалното сглобяване;
Изисквания :
- Висше образование, специалност Машинно инженерство;
- Минимум три години стаж в производство;
- Познания при изготвянето на документации и материали,свързани с частите;
- Разчитане на инженерни чертежи;
- Компютърни умения;
Месторабота : гр. Ловеч
Кандидатстване:
- CV на АНГЛИЙСКИ ЕЗИК с приложена актуална снимка;
- Минимум три години стаж в производство;
Ето, дори за инженер се изисква минимум 3 години стаж. С това изискване се разминават с онези гръмки изявления, че ще наемат инженери без стаж по специалността.
Този завод не само, че не спазва срокове за пускане на автомобили в експлоатация от миналогодишно обявеното, ами вече ми пада в очите с тези изисквания. Обещават едно, а после съвсем друго търсят и предлагат. Като политиците, Литекс Моторс са същите!
Кога ще ги наемат тези инженери без стаж ? ..... Засега само за работници не искат стаж .....
ОПЕРАТОР МОНТАЖ
Литекс Моторс АД набира специалисти за завода за автомобили в гр. Ловеч :
Референтен № 4 - AO - Оператор монтаж;
Монтаж на моторни превозни средства, работа на станция на движеща се линия за сглобяване.
Изисквания:
- Минимум средно образование / техническо училище е предимство /;
- Математически познания;
- Отговорност, интелигентност, ентусиазъм и умения за работа в екип;
- Да притежава сръчност и умения за работа на бързи обороти;
- Не се изисква от кандидата да е имал трудов стаж до момента;
Месторабота : гр. Ловеч
Кандидатстване:
- CV на АНГЛИЙСКИ ЕЗИК с приложена актуална снимка;
А да са поставили това изискване за автобиография и мотивационно писмо на английски просто да го види някой от китайска страна...
Като го видях това за английския и при "ОПЕРАТОР МОНТАЖ", което на български си е работник .......
Все ми е на ума, че точно за работници ще занимават китасйкия благодетел.
Този наш български език, само в училище и вкъщи ли ще го ползваме вече ?
Докъде я докараха работодателите вече ... работник да пише на английски в собствената си страна.
Не мога да го приема това. Не!
Публикувано 01 юни 2011 - 12:53
Ето, дори за инженер се изисква минимум 3 години стаж. С това изискване се разминават с онези гръмки изявления, че ще наемат инженери без стаж по специалността.
Това, че търсят инжинери със стаж (в каквото и да е производство), не значи че няма да наемат инжинери без какъвто и да е стаж! Означава, че първоначално, в момента търсят хора с опит. Отговори ми как очакваш качество без специалисти с опит? Нали искаме хубави автомобили да излизат от тях - ако не подберат добър персонал, който за една година да стане още по-добър и да обучава нови кадри, дори началното производство ще е със съмнителни резултати.
Обещават едно, а после съвсем друго търсят и предлагат. Като политиците, Литекс Моторс са същите!
Кой къде е обещал какво? Аз следя завода от края на 2008ма година. Видях куп медии, които преразказват слухове и писаници на ляво и на дясно (подписа ми не е случаен, някои хора започнаха да приемат неща, които споделям че съм чул от същите тези медии за "обещания"). Не съм видял обаче интервю, в което някой от инициаторите на завода да е дал изявление за това какви хора ще се наемат, че да казваш, че са ти обещали и са те излъгали.
Като го видях това за английския и при "ОПЕРАТОР МОНТАЖ", което на български си е работник .......
Работник е прекалено общо понятие - всички, които работят са "работници". Дадения "работник" ще получи трудова характеристика на длъжност "Оператор монтаж" и там ще са изтъкнати специфичните особености на длъжността. Колкото до английския - основния инвеститор е чужденец, английският е интернационален език, не виждам нищо нередно.
Този наш български език, само в училище и вкъщи ли ще го ползваме вече ?
Българският със сигурност е изискване, но след като обявата е на български и кандидатстващ по нея от български сайт, се предполага, че си българин. Английският е изискване, защото в чуждестранна фирма от такъв мащаб вероятно ще общуваш с много от чуждите началници и координатори на английски, ще получаваш документация за работата на английски, може би ще работиш с компютърни програми, които са на английски.
Не мога да го приема това. Не!
Недей го приема - те ще наемат хората, които им вършат работа и ни най-малко няма да им пука за това кой е недоволен от изискванията. Ще има достатъчно квалифицирани кандидати, които да се появят, а ако няма ще наемат и най-добрите, които нямат всички квалификации - било то стаж, добър английски или образование, което не е точно посоченото, но има общо с изисканото. Това е и правилния подход - казваш какви хора търсиш, пращат CV-та 500 човека, от тях 15 отговарят на изискванията други 25 имат умения и стаж близки до въпросните изисквания и биват извикани тези 40 човека. Най-мотивираните от тях (и куп други субективни изисквания) получават работата.
В производствения сектор има безработица и всеки се бори за работа или за по-добра работа.
Нека спрем с офтопика и продължим да публикуваме новите позиции и да ги обсъждаме с по-малко негативизъм. Да не забравяме, че от България си тръгват специалисти заради липса на работа по образованието им, а това е фирма, която предстои да наеме много персонал.
Guest_illegal_*
Публикувано 08 юни 2011 - 10:59
Някои нямат никакъв опит, професионален! Имат частен опит, ако мога така да се изразя! Вече не може и да се говори с някои, полетяха, но това е манталитета ни, като нация!
Частника определя правилата! Ти работиш за собственика и спазваш правилата! Капитализъм му викат. Друг е въпроса, че Ганчев прави жест към Ловеч, независимо, какви са парите му.
Проблема е, че не се оценява от местните. Ето аз нямам нищо общо със завода, няма и да имам понеже ми е друго образованието, но доскоро бях единствения , който правеше снимки и разпространяваше в интернет! И то от интерес, че нещо се прави в почти загиналия ни градец, нещо толкова мащабно. Повечето хора не вярваха, че се строи и смятаха, че това е политически ход! Не, че виждам смисъла от подобни изказвания, смешни са, но народа вече съвсем го промиха
Публикувано 08 юни 2011 - 16:51
По какво можеш да познаеш българин на работа на полето. ... не се мъчете знам че начините са много но най-лесния е да останете встрани 4-5 минути и да видите кой се изправя на всеки 5 минути и се оглежда как да скатае малко време. Това е нашего брата /за съжаление/.
Публикувано 08 юни 2011 - 16:53
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни