Jump to content

Защо на всяка бензиностанция "газ до горе" е различно?


Ginfisss

Recommended Posts

Какво ме подтикна да питам за нещо, което сигурно е коментирно хиляди пъти.

Миналата Събота си взех кола (от оказиона) от плевенския дилър. Газовата беше почти пълна едно деление под максимума. Навръщане малко преди джъмбото газта свърши и карах малко на бензин. Спрях на едно OMW и им казах да пълнят газ до горе. Сипаха 16 литра съответно датчика отчете, че бутилката не е пълна отново беше едно деление по-малко. Карах така през седмицата, без да правя опит да зареждам отново.

Вчера реших да покарам колата на по-дълъг път тъкмо да видя горе долу какъв разход дава тръгнах към Ямбол, на гости. По пътя пак свършва газта карам на бензин няколкко километра до следващата бензиностанция - пак OMW - съответно поръчвам газ до горе... наляха ми малко повече от 24 литра... с това количество вече и светлинната индикация беше пълна и аз бях доволен. Днес, като тръгнах на обратно пак изчаках газта да свърши, заредих до горе в Петрол за тях това бяха 20,5 литра - бях озадачен 4 литра разлика, но това, което ме застреля беше последното зареждане. Бензиностанция Лукойл - за тях до горе беше 27,91 литра?

Аз от автомобили, пак да кажа, не разбирам, но все пак мисля, че проблема не е в автомобила, ГУ или в мен?

Предполагам, че всеки се е сблъсквал с това нелепо "пълнене до горе" А сега ако някой може да ми каже как да засека разхода с наливане "до горе" 100 км и доливане "до горе"?

Редактирано от Ginfisss
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разхода се засича най-добре след като си навъртял поне няколко хиляди км. С 3-4 зареждания няма да е толкова точно. Иначе е нормално на различните бензиностанции колонката да изключва различно. От това се получава и разликата. По-интересното е, че при мен има случай на зареждане с 48л. газ при капацитет на бутилката 51л. Куриозното е, че до бензиностанцията все още си карах на газ и си светеше една чертичка, така че дори не бях останал без газ. Общо взето за газта май май всички лъжат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Че лъжат-лъжат !Зависи и от темпрературата навън,от това помпата на колко атмосфери пълни,и някой чуват ,че вече е пълна и продължават да наливат до кръгла сума !!Най-култови са във Враца -при бутилка 32 ( да кажем да събере едвам-едвам 25-6,те пълнят до 34 -магьосници !)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно, че при различни атмосверни условия, различно налягане с което се нагнетява газта и т.н. са възможни някакви отклонения... ама тия хора наистина са магьосници и понякога сипват повече от колкото бутилката събира. Днес дилърите ми върнаха сервизните книжки и отворих тази на газовата, за да видя какъв е полезния обем, там пишеше, че на самата бутилка има табелка с тези данни. Съответно отидох до колата, огледах хубаво табелката на бутилката, не се ориентирах и в крайна сметко проверих в интернет - пълния обема е 44 литра, от което би следвало да може да се зареждат не повече от 34 - 35 литра (80%), което някак ме успокоява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...