Sign in to follow this  
Followers 0
Ginfisss

Защо на всяка бензиностанция "газ до горе" е различно?

5 posts in this topic

Какво ме подтикна да питам за нещо, което сигурно е коментирно хиляди пъти.

Миналата Събота си взех кола (от оказиона) от плевенския дилър. Газовата беше почти пълна едно деление под максимума. Навръщане малко преди джъмбото газта свърши и карах малко на бензин. Спрях на едно OMW и им казах да пълнят газ до горе. Сипаха 16 литра съответно датчика отчете, че бутилката не е пълна отново беше едно деление по-малко. Карах така през седмицата, без да правя опит да зареждам отново.

Вчера реших да покарам колата на по-дълъг път тъкмо да видя горе долу какъв разход дава тръгнах към Ямбол, на гости. По пътя пак свършва газта карам на бензин няколкко километра до следващата бензиностанция - пак OMW - съответно поръчвам газ до горе... наляха ми малко повече от 24 литра... с това количество вече и светлинната индикация беше пълна и аз бях доволен. Днес, като тръгнах на обратно пак изчаках газта да свърши, заредих до горе в Петрол за тях това бяха 20,5 литра - бях озадачен 4 литра разлика, но това, което ме застреля беше последното зареждане. Бензиностанция Лукойл - за тях до горе беше 27,91 литра?

Аз от автомобили, пак да кажа, не разбирам, но все пак мисля, че проблема не е в автомобила, ГУ или в мен?

Предполагам, че всеки се е сблъсквал с това нелепо "пълнене до горе" А сега ако някой може да ми каже как да засека разхода с наливане "до горе" 100 км и доливане "до горе"?

Edited by Ginfisss
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Разхода се засича най-добре след като си навъртял поне няколко хиляди км. С 3-4 зареждания няма да е толкова точно. Иначе е нормално на различните бензиностанции колонката да изключва различно. От това се получава и разликата. По-интересното е, че при мен има случай на зареждане с 48л. газ при капацитет на бутилката 51л. Куриозното е, че до бензиностанцията все още си карах на газ и си светеше една чертичка, така че дори не бях останал без газ. Общо взето за газта май май всички лъжат...

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Че лъжат-лъжат !Зависи и от темпрературата навън,от това помпата на колко атмосфери пълни,и някой чуват ,че вече е пълна и продължават да наливат до кръгла сума !!Най-култови са във Враца -при бутилка 32 ( да кажем да събере едвам-едвам 25-6,те пълнят до 34 -магьосници !)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ясно, че при различни атмосверни условия, различно налягане с което се нагнетява газта и т.н. са възможни някакви отклонения... ама тия хора наистина са магьосници и понякога сипват повече от колкото бутилката събира. Днес дилърите ми върнаха сервизните книжки и отворих тази на газовата, за да видя какъв е полезния обем, там пишеше, че на самата бутилка има табелка с тези данни. Съответно отидох до колата, огледах хубаво табелката на бутилката, не се ориентирах и в крайна сметко проверих в интернет - пълния обема е 44 литра, от което би следвало да може да се зареждат не повече от 34 - 35 литра (80%), което някак ме успокоява.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Go to the nearest service... :)

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0