Jump to content

white shark

Members
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от white shark

  1. :-) Здравейте, колеги! Вече близо година, откакто колите са на пазара. Пускам тази тема в раздела за Волекс, тъй като карам такъв, но тя е актуална и за останалите два модела, които са на BG пазар. Ще се радвам да споделите Вашите впечатления от сроковете за доставка на резервни части - гаранционни и такива, които не се покриват от гаранционното обслужване и евентуални проблеми, които сте имали с доставките.
  2. :-) adminе, разбира се, че няма нормален таксиметров шофьор, който да кара колата на бензин! Тук не коментираме предимствата на автомобила и предлаганата газова уредба - явно е добра, нямам впечатления, т.к. не съм привърженик нито на газа, нито на дизела, но това е друга тема. Тироидалната бутилка е ясна, само не ми е ясно къде отива резервната гума, а след това пътниците и багажът ;-) :-) Просто автомобилът не е подходящ за такси - много малко багажно пространство, това е! А за такситата в София - една от фирмите-операторки използваше и Tico, Tata и подобни аналози, но мисля, че тези автомобили постепенно отпаднаха (отпадат). Както съм писал по други теми, в багажника на С10 няма място за повече от един сак за тенис или един среден по размер куфар. :-) Дори и да не пътувам за летището/гара/автогара, винаги бих предпочел от стоянката да взема Sonata или Caddy - така и така плащам ;-) :-)
  3. :-) Тук не въпросът за цвета, а въпросът за Voleex C10 е несериозен.! Не вярвам някой да е склонен да кара такси на бензин, а и дори да е така, т.е. без газова уредба - къде ще сложите багажа на пътниците? Може би в ремаркето?!?
  4. Отново ми се наложи да ходя до сервиз (заради разлепена лайсна) и отново много добра реакция от "Митвас" (София)! :-)
  5. white shark

    Трудно палене

    Не знам дали в случая има отношение към трудното запалване, но като цяло не е добър вариант да палиш на включено радио. Аналогично - на включени фарове. Дано проблемът да е от калпав бензин. За Rompetrol съм чувал добри отзиви, особено за дизела - по-рядко се налага смяната на дюзи :-)))))))))))))
  6. Статията като цяло казва верни неща, според мен. Имам удоволствието да карам както волекс-а, така и ярис (модел 2010, 1,33 бензин) - няма да повтарям нещата, които са изведени в отделна тема. Напълно съгласен съм, че липсата на 6-та предавка се усеща осезаемо. Отделно от това - поради по-комфортните седалки на волекса (сравнени с тези на ярис са по-широки и обемни), скоростния лост на втора предавка почти опира в седалката (тази на шофьора) :-)))) За информационното табло (скоростомер и оборотомер) - когато взех яриса, се чудех как могат да измислят това табло, "пльоснато" посредата. Тогава бях чел, че е установено, че е по-удобно да гледаш информацията с периферно зрение, отколкото да "забиваш" поглед под волана. Не ми се варваше много, но сега, когато сравнявам двете табла, разбирам, че има логика в информацията, която бях чел. Последният ярис (2012) вече е с класическото табло с два дисплея. А иначе, липсата на борд-компютър, а и инфо за станциите на радиото са минуси, които не мога да си обясня, предвид нивото на оборудване на волекса. Отделно - подлакътника на страничната врата е неудобен или поне не толкова, колкото на яриса. Воланът наистина е по-твърд на волекса - въпрос на предпочитание, на мен лично ми харесва повече този на тойотата - по-мек, значително по-добро обратно развъртане, след завой (колегата с учебната кола беше писал за този проблем). Относно разхода - при много разумно шофиране, засега съм го усреднил на 7,8 л./100 км., а при извънградско - 6,8 л./100 км. (бензин). За разхода на яриса съм писал вече подробно :-) За таксиметрови коли - не става въпрос за цената - не очаквайте такси- волекс - практически няма багажник, дори и без газова уредба - тази сутрин карах приятел до летището - точно един сак се събра, за куфари не може и да се мисли :-))))) И накрая - мисля, че се "навъртяха" достатъчно километри с волексите - ако може модераторите да направят една тема за по-общи проблеми (по двигател, ходова част, спирачна уредба, купе и др. под.), които са изникнали досега с колите и тяхното решаване - мисля, че ще е полезно на всички. За мен, засега, най-големият минус е шумоизолацията или по-точно недобрата такава. :-)
  7. white shark

    Трудно палене

    На мен ми се случи тази сутрин. При първоначалното запалване нямах проблем - колата не беше карана от вчера след обяд, подгрях двигателя 5 мин., след което го изгасих. При повторното запалване, след около 10 мин. не запали от първия път. Трябва да отбележа, че при проблемното запалване радиото беше включено! За подобно изпълнение инструктурът ми "сгряваше" вратове навремето :-)))))
  8. Два пъти за една седмица - много е, откъдето и да го погледнеш! :-( Аз също имах проблем с карето, засега не са го сменяли, само набиваха някакви шлици, но проблемът при мен беше изначало - още откакто взех колата - беше на 16 км. Успех, бързо и окончателно решаване на проблема! :-)
  9. USB-то да им е проблемът на нашите коли! ;-) :-)))) Това при тойота е екстра, която получавате само срещу 480 лв. :-)))))
  10. Дори и да си паркирал неправилно, не е това начинът - с надраскване! Кофти, наистина! :-(
  11. Неприятно, наистина! На колко килиметра се появи? Защото при мен беше буквално от първия километър (колата я взех на 16 км.) На мен ми казаха, че засега са затегнали шлиците - проблемът изчезна, дано не се появи пак!
  12. Хлопането се проявяваше само при движение по павета. Луфтът се усещаше на място, при запален двигател (когато усилвателят на волана действа). Имах подобен проблем навремето с едно пежо - разбито каре на кормилната колона, но пежото беше без хидравлика или усилвател, а и в случая говорим за нова кола. Колега от форума също има подобен проблем (не знам на колко километра му се е появил), но при него, доколкото разбрах, ще му сменят каре.
  13. един капак на колана се откопчаваше и имаше някакъв луфт във волана - първото казаха, че се дължи на някакви кабели, които подпирали, а второто - шлици на кормилната колона, които са затегнали. И двата проблема са отстранени! :-)
  14. Днес закарах колата в "Митвас" - София за два проблема, които се бяха появили. Момчетата реагираха много адекватно и бързо! :-) Оставих колата в 12 (предварително записан час) и към 14,25 ми се обадиха, че проблемите са отстранени и мога да си взема колата.
  15. Дано да е от флашката, но надали ;-) :-) И двете, с които пробвах, са качествени. Но по- ме притеснява луфтът в кормилната колона - другата седмица, така или иначе, влиза в бокса, а е само на 106 км. :-( Проблемът е във флашките! (happy) :-)
  16. :-) Колега, снимки не мога да кача, просто защото нямам такива - нямам навика да правя подобни неща - колата за мен е средство за придвижване, а и нямам тунинг - всичко е фабрично и нищо по-различно от всички останали автомобили. В темата, която започнах и която от админа май е отделена, се (и ще се) опитвам да споделям моите впечатления от автомобила - доколкото е възможно обективно. Сравнявам двата автомобила, защото имам преки впечатления от единия, а отскоро и от втория. Купето на GW мисля, че е по-близо до това на ярис 2009 (има разлика с модел 2010 във височината, а мисля и в междуосовото разстояние), но това са подробности и няколко мм. разлика едва ли са уловими от любителите, какъвто, впрочем, съм и аз. По-горе споменах за по-малкия (сравнен с яриса) багажник. Още нещо по въпроса - при яриса разстоянието м/у задните седалки и кората на багажника е "компенсирано" с едни мокетени парчета (свалят се и се залепят) - нещо, което при GW го няма. Смисълът (ползата) от тези неща е, че не се вижда какво има в багажника, не дай Боже някой "любопитен" да се изкуши да "проверява" ;-) :-)))) Относно разхода на гориво и смяната на масла: При яриса най-нисък разход ми даваше, докато беше нова - тогава постигнах 4,9 на дълъг път - разбира се, щадящо каране. Оттогава, дори и след първо обслужване, което направих на 8300 км., разходът "залепна" на нивата, които съм описал по-горе. Първото обслужване при тойота е стандартно на 15 000 км./една година - което настъпи първо. В отделената от админа тема за маслата прочетох, че при GW се сменя или поне проверява маслото и на скоростна кутия - при тойота не се извършва такова - само двигателно масло и филтри, а филтърът на климатика само се проверява и при необходимост (по преценка на сервиза) се сменя. :-( USB-то не работи, само AUX. Или аз не се справям с някакви специални настройки на USB-то?!? Дано да е последното, макар че не ми се вярва - телефонът през кабела подава сигнал, но флашките (пробвах с две) не ги разпознава - дори не светват, когато ги вкарвам в USB- входа. Моля накой да сподели, ако е имал подобен проблем!
  17. :-) Още нещо по темата: сигурност - GW - два ербега срещу 9 (девет) при яриса. Да не дава Господ да ви се налага да ви спасяват - и при двата автомобила!!! Тази сутрин, при 70 км./ч. по Цариградско ми се наложи да намаля по-рязко - доста по-зле спира GW - усещането при натискане на педала (доста "мек") е все едно, че има въздух в системата, добре, че спазвам дистанция! закрепане на пластмаси - щипките на един капак в купето не държат и постоянно се отваря - неприятно, ще трябва да се вкара в сервиз!
  18. Благодаря за линка - наистина интересен сайт! Специално за разхода на гориво, както споменах и по-горе - от пълен до пълен (резервоар) - заредените литри делиш на изминатите километри и полученото умножаваш по 100 ;-) :-)
  19. :-) Може би пропуснах един съществен момент - при съпоставими екстри, БГ-китайчето е на около 70% от цената на японката.
  20. Здравейте на всички! Ще представя и моите впечатления от автомобила, който карам отскоро и ще направя сравнение с Toyota Yaris Luna, 2010, VVTI, 1,33 petrol. Външен вид - поне на мен външно Voleex-a ми харесва повече, но не това е най-важното. ;-) Интериор - седалките на GW са значително по-удобни, контролното табло и централната конзола - също. Неприятна е липсата на компютър - температура, среден разход, моментен разход... Пластмасата на GW не е добра, но след втория ден се свиква и не прави впечатление. Воланът е пласмасов и неприятен за шофиране, няма управление на радиото. При Тойота коженият волан, управлението на радиото и кожената топка за скоростния лост са опции, но за мен е странно наличието на едни екстри при GW (4 ел. стъкла, USB, прибиране на огледала) и липса на описаните по-горе. Багажник - изключително малък, може би с 15-20% по-малък от този на тойотата. Побира един сак за тенис - нищо повече! Скорости - влизат лесно, задната е до 4-та, докато при тойотата е с жило, при 1-ва. Лично аз предпочитам варианта с жило. Тойотата е с 6 скорости - по-добър вариант, според мен. Затваряне на врати и др. подобни - в полза на тойота. Шумът в купето при GW е повече от силен - още при 2500 оборота!!! Неприятно! Шумът от вентилатора и климатика - също! Като цяло - явно доста е спестено от шумоизолацията, ако въобще има такава. Возене и управление - возията е прилична, но доколкото усещам, предницата на GW е доста по-слаба и вероятно ще създава проблеми, предвид нашите пътища. Спирачките- тойотата спира доста по-бързо, независимо, че GW e с дискове и на задните колела. Разход на гориво - при тойота - зимно време - 8,6 л. градско (средна скорост 21 км./ч, с подгряване на двигателя 5 мин.), лятно време - 8,2 - 8,4 л./100 км., извънградско - 5,6 - 6,2 - в зависимост от карането и включването на климатика. При 90 км./ч. съм стигал до 5.0 л./100 км., но това е без климатик, сам човек, с един сак в багажника. За GW - като свърша резервоара ще пиша - от пълен до пълен - няма да има грешка в компютъра :-)))) Това са накратко първите ми впечатления :-)
  21. При Voleex-а го няма - за радост! :-)
×
×
  • Създай нов...