Jump to content

Niki.A.

Members
  • Мнения

    138
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    15

Всичко публикувано от Niki.A.

  1. Сменяно е. дисплея е 9" с Андроид 8.Заменя се 1към 1 с оригинала. Има навигация и всичко каквото си инсталираш от гугъл магазина. Имам и с 8" дисплей с Андроид 7. И двата ги продавам тъй като ми удариха Ховъра и го бракувах.
  2. Става. Аз съм с такъв панел от няколко години на HOVER H5 2011г. Този панел не ти го препоръчвам,понеже няма копче за подгрева на задното стъкло. Копчето е празно от дясната страна-долу. Така, че потърси друг панел или пиши на котаеца да намери с подгрев.
  3. Niki.A.

    МД тунинг

    Здравей Краси, След малкото премеждие което се получи ,радвам се че си останал доволен. Със здраве да си я караш и много безаварийни километри.
  4. Моля, радвам се да помогна.
  5. Аз ползвам определени марки сигорно ще забележите както и наклатките и дисковете които взех са: TRW - DF4029 спирачен диск предна ос за ABS боядисан черен вентилиран TRW - DF4030 спирачен диск задна ос боядисан черен
  6. Здравей, аз вече втори път слагам TRW - доста са меки и спират много добре , Карам доста градско и доста ги товаря , не скрибуцат и не износват дисковете, единствения недостатък е че правят джантите много черни, но мисля че е нормално за хубавите накладки . Номерата са: Накладки Предни TRW GDB3466 Накладки Задни TRW GDB1187 ПС. Не са от най евтините , така че като напишеш по сайтовете за части номерата ще ти излязат и други алтернативи.
  7. Здравей, моята я изключих софтуерно като качих нова програма писана от руска тунинг фирма. Аз купих целия пакет последни програми за Hover H2 , H3 , H5. Ако ми пратиш снимка на номера на ЕКУ-то мога да видя дали имам и за твоито ЕКУ. Програматора и програмата съм ги купил легално за доста пари ,така че няма опасност от повреждане на ЕКУ-то. Преди да запиша новата програма ,свалям старата и се записва и ако нещо не ти хареса се връща старата. Аз,писах на няколко тунинг фирми в БГ но нямат нищо за нашите автомобили. И си купих от русия всичко. Понеже махнах катализаторите ми светна втората ламбда ,качих програма която изключи втората ламбда и подобри вървенето при ниските обороти,вече няма придърпване и замисляне на ниски обороти,разхода си е същия в зависимост от стилът на каране. Номера на ЕКУ-то се намира под него и трябва да развиеш четири болта за да го обърнеш към теб. Прикачам снимка за да се види как изглежда номера.
  8. Здравей, най вероятно е влезнала вода в оста на чистачките и с времето почва да корозира, като завали дъжд влиза вода и тя играе на ролята на смазка и за това е по добре. Същото ми се е случвало на голф 4 , вътре втулката е от месинг за да се движи по лесно и месинга се беше залепил за оста на чистачките. Решението е разглобяване , почистване, ако е необходимо зашкурване,слагаш хубава и дълготрайна грес и сглобяваш. Така при мен след манипулацията си работят вече 8 години.
  9. Здравей, да сондите са две ,едната може да я видиш като вдигнеш капака и погледнеш изпускателния колектор точно където се събират четирите тръби в една. Тази сонда е важна да работи както трябва, тя следи гориво-въздушната смес . Втората сонда е под колата точно след катализатора , тя следи дали ти е наред катализатора.Ако втората ламда ти е прецакана може да доведе до грешно подаване на данни и от там до загуба на мощност,висок разход и др. Може да я изключиш софтуерно и да не ти дава ядове въобще.
  10. Здравей, на мен също ми се е случвало да заяде съчмата и то на път за Гърция и 1000км карах на бензин. На една газосанция в Гърция я оставихме по дълго да се мъчи и успя да тръгне. Като се прибрах в София пръснах вътре в накрайника силиконова смазка и от тогава нямам проблеми вече 2 години.
  11. Да ,се похваля аз се "ЧИПОСАХ" сам. След като писах на няколко фирми за тунниг в БГ и казаха ,че за това ЕКУ нямат нищо и не могат да ми помогнат . Си поръчах платена програма и платен софтуер и си качих последната разработка от Руснаците. Минах преди да сложа чипа на Диностенд и показа 122кс, предполагам толкоз малко заради по тежките гуми и джанти 20" с които съм. Сега , ще ходя пак на Дино някъде към средата на Юни. Четох по руските форуми ,че и Ламда сондите давали проблем без да свети чек на таблото просто не мерели вярно. И естествено реших да я сменя и нея, за 70лв си струваше опита. След двете манипулации сега колата върви много допре изчезна глъхненето при ускорение.Тръгва много добре още от ниски обороти. Сега ще ходим на далеко и ще засека и разхода на къде се е променил. Като събера повече инфо ще пиша.
  12. Здравей, аз сложих пружини KYB K-Flex RD5081 доверих се на руските форуми и не сбърках . Изчезна страничното клатене на задницата другото си е същото. Прътът е с дебелина 16мм , заради дебелината колата се вдигна с 2см което мен специално не ме устройва и ги подкастрих малко, те са с повече витки и вози по добре. Амове сложих KYB Premium №: 444083 маслени,тях ги сложих преди 2 години и съм доволен заместват 1 към едно оригиналните, имат малка разлика в дебелината на ухото но се оправя като сложиш и шайбите от стария амортисьор.
  13. Здравей, нарочно ли менюто е само на английски!!?
  14. Здравей, не знам дали ще мога да ти помогна понеже не съм виждал буксата на Н6, ако е същата като на Н5 ще мога. По принцип цветовете на кабелите трябва да са стандартни на всички коли. За USB-то ако си с такава мултимедия с каквато предполагам, трябва да имаш преход в комплекта които се включва и пъха в USB порта на мултимедията. Но това са само предположения, ако можеш прати снимка на медията която си взел за да можа да се ориентирам. Ако бутоните на волана работят половината ,другите би трябвало само да ги обучиш от мултимедията. Понеже са на един кабел. Но това пак на Н5.
  15. Здравей, явно не си търсил достатъчно в руските форуми. Просто казано, сваля се вентилатора и филтъра се набутва нагоре в канала. Мисля че не е фабрично измислен да е така, а е до-измислен от някой китаец. Аз като го сложих моя, вътре нямаше стар и в перката на вентилатора имаше една камара листа (заради което бучеше и тресеше вентилатора). За да не съм голословен ето ти темичка с снимки. https://www.drive2.ru/l/4490405/. Определено е по добре с филтъра от колкото без него.
  16. Аз съм имал няколко OBDII четци, 3 бяха bluetooth ,а сега съм с WI-FI четец , подкарвал съм ги на няколко бензинови и дизелови коли и винаги работят, минимума е обороти,скорост вакум, температура на двигателя, CO2 емисии.Останалото зависи какви датчици има колата. И грешките които са откривали са били винаги верни. Ползвам Torqe Pro и съм го пробвал на телефон и мултимедията на колата която е с андроид.
  17. Миро 3, аз честно казано нищо не разбрах от последния ви пост. По скоро не схващам смисъла и логиката, и мисля че фактите които споделяте нямат и 1% истина. 1во, нормално е g.genov да има вече доста резерви към закупения от него автомобил ,ако сте чел всичко което му се е случило.Както и на много други с различни модели от марката.В това число и аз. То не бяха дефекти от всякакъв характер, некачествени материали и некачествени ремонти,некомпетентни майстори които се учат на нашите автомобили. Бяхме убеждавани ,че за толкоз пари толкоз-Какво повече сме искали.Да ама колите не са никак евтини. 2ро, ПТП не стават заради карането по АМ с 140км , а от некомпетентни,разсеяни и неопитни водители.Също така от неподдържани и неизправни автомобили. (Тук всеки има право да си има собствено мнение) 3то, В много европейски страни ограничението по магистралите е 160км/ч като няма никакъв проблем да караш и 20г автомобил стига да отговаря на законите в дадената държава. А в тази тема се обсъжда много важен въпрос, за мен не е важно дали потърпевшия ще успее да осъди Great Wall, а как ще постъпят с случилото се. Дали ще се опитат да замажат положението (като ,че някой се опитва да ги клевети,че няма нищо вярно) или ще направят качествена и цялостна проверка на случая (качествена проверка,тестове и всичко необходимо да разнищят случилото се) и ако има проблем да се вземат мерки това да не се случва на други нови или вече закупени автомобили.Все пак от това зависи дали ще преуспява марката или не. (хубавото е че , няма жертви при случилото се)
  18. Почти нормално, около тази сума се въртат цените зависи в кой сервис се ориентираш. Ние платихме 48лв за Hover-a , а за голф 4 43лв и то защото преглеждаха и газовата бутилка и взеха допълнително. Но ГТП няма нищо общо с данак МПС него тряба да си го платиш отделно!!!
  19. Niki.A.

    Тониране на стъкла

    Здравей,всичките коли които съм имал съм затъмнявал стъклата и то с хубаво фолио, само първата ми кола беше с ефтиничко което исветля на 3тия месец (стана лилаво и почна да прозира след година не си личеше че има фолио вече). На голфа на жената ,след много мрънкане от нейна страна сложих малко по светло на 60% затъмняване за да можела да вижда уж по добре!!!! После пак трябваше да се слагат щори за да не севети на бебещора. За това винаги слагам най тъмното,като е истинско си се вижда первектно през него и не се драска. За предно и предни странични си има по специални (предполагам си чел) затъмняват само 5% но са със слой който спира UV! Лъчите. Моето мнение ,че комфорта се подобрява на 100% + още много предимства. За недостатъци от личен опит не се сещам. И на Hover-a ще ги дозатъмня нищо ,че са тъмни само чакам да го оправят от градушката.
  20. Качвам снимки на малко оптичен виртуален тунинг !!!!!!!!! Които ако не беше намачкана колата от градушката щеше да се е случил вече. Това не е окончателния вариант още събирам идеи и мнения!!! Но на някъде на там съм се насочил. Джантите са истински не са виртуално поставени,другото е фото-шоп . Реално смяната на цвета ще се изпълни с фолио, за да може да се махне при необходимост или за възможна друга промяна.За сега фолиото е планувано черно гланц(без металик) за да се слее максимално с тъмните стъкла,които ще бъдат затъмнени още малко. За предна и задна броня ще се ползва фолио драскана стомана.
  21. Здравей,режи капачките,най лесно и седи хубаво,едва ли някога ще размислиш да сваляш хъбовете. А и да ти се наложи капачките не са скъпи!!!! Аз ги рязах с боркорона с най близкия по малък размер и след това доизпилих с пила от всякъде по малко за да бъде максимално точно.
  22. Здравейте, някой да се похвали с изчукана и пребоядисана кола или да сподели кога ще му се случи удоволствието. Аз когато и да се чуя с сервиза все ми обясняват,че има 3 коли пред мен и виждаш ли още малко остава и след 6 месеца ще я вкарат за боя.А защо 6 месеца защото за един автомобил било нужно 2 месеца да се оправи дъ-ъ-ъ-ъ-ъ!!! Любопитно ми е при вас как е с чакането, то за качестовто се разбра от малкото колеги които са успели да се уредят бързо ,че е под всякаква критика.
  23. Ми аде сега да споделиш какъв ти е усилвателя, какъв ти е буфера,каква изолация са сложили и кой по точно. Ще се радвам да споделиш. Като гледам не си жалил пари за хубава предна линия,значи предполагам и стъпалото ти е хубаво. Ще ми е интересно да кажеш и как се държи ламарината на предните врати от външната страна, предполагам са и сложили виброизолация,но при тея 60W дали не вибрира много. Може и малко снимкии ако не съм нахален разбира се. Аз моя проект ще го реализирам някаде около праниците по Коледа, за сега бях сложил един буфер малък със слаб усилвател само да допълни изгибения бас, но след като сложих, новата 9" DVD,NAVI,TV,Аndroid-система звукът е отвратителен (некой китаец осте го сърби г_за дет е сложил калпаво стъпало), и ще сменям предна и задна линия, и стъпало за буфера,като няма да слагам по голям от 10" за да имам място в багажника. Изолацията е задължителна, за това изкам инфо, че ме притесняват големите предни врати, да не дрънчат. Аз също ще заложа на говорители Pionneer.
  24. Ми то хубаво 47% ама това е повече от площа на България най вероятно ,демек целата да я напрявят в Х-асфалт. Не ги мисли ,тех кадет им трябват пътища са си направили, ние да му мислим ,едни дупки не можем да запълним. Иначе на Север в Русия в тея блата и да искаш трудно се правят пътища, за това редят бетонени плити,и като пропаднат само ги вадят и ги наместват, тука чакъл няма и е много скъп по скъп от петрола. За това не се набляга на тях, а и зимата не ти трябва път, Перкаш кадето ти падне. Пресен пример - в едно градче има само два светофара, но на шофиора с Училищния автобус не му се чака по светфарите (нали са много 2бр) .Зимата за по напряко минава през езерото и излиза директно 100м след втория светофар,барабар с децата вътре (ама кво му дреме леда е дебел около 3метра). Много ми беше весело като го видях :toothy9: :toothy9:!!!
×
×
  • Създай нов...