Jump to content

radioworld

Members
  • Мнения

    275
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    22

Всичко публикувано от radioworld

  1. Допълнение към тези които искат да теглят каравана или ремарке. Фабричния теглич на Great Wall позволява натоварване по хоризонтала 2000 кг. и натоварване по вертикала(на теглича) 120 кг.
  2. За 5 години каране установения разход на газ е 12/14 на 100км. С малки изключения зависещи от качеството на газта и начина на каране, когато се вдига разхода.
  3. Здравейте ! Аз съм един от първите "форумци" който много време не се беше появявал тук. Дано не са ме изключили за несериозност . Реших да видя какво става във форума, защото скоро попаднах на едно изказване за китайските "таралясници" както беше наречен Н5...и много се натварих. Само да кажа, че моят стана вече на 5 год. и 115000 км. и не мога да се оплача. Не съжалявам за избора, даже обмислям да го сменя със същия нов. Единственото е, че не мога да намеря ниво star. Останали са само one. Но на всички хейтъри искам да им пратя поздрави и да им пожелая да съберат пари и да си купят Н5....
  4. Хм, при мен смениха бутилката кампанийно, после сдаде помпата, но този номер с превключването когато си поиска и независимо от количеството започна да го прави след смяната на софтуера. Убеден съм !
  5. За да го казвате означава, че разликата е осезателна. Но не ми се вярва трансмисионното масло което се слага в началото да е в пъти по-гъсто от това което са сменили сега и да се отразява на инерционното движение на автомобил тежащ тон, тон и двеста. Не споря, просто ми стана любопитно. И аз при първа смяна си мислих четейки различни мнения, че разликата ще е голяма, но сега като се замисля всъщност освен смяна на шумовете с които бях свикнал, май друга промяна не намерих...... Но и това не е най-важното. Най-важното е на вас да ви харесва, да я карате със здраве и да не ви създава проблеми.
  6. Мисля, че първа смяна на масло леко се отразява по-скоро върху шума и работата на двигателя отколкото на ускорение и други такива. Но пък чак и на инерцията да се отрази.......
  7. Мисля, че доста колеги се притесняват абсолютно излишно за разни ръждиви петънца - какво да кажат собствениците на Опел тогава ? Я си гледайте кефа, тези петънца по тази дебела рама ще станат дупки най-рано след 25 години. Нали не смятате да ги карате толкова ?
  8. Споко, бе хора - това си е чиста рекламна кампания която се практикува в цял свят ! По този начин караш голяма група хора да се запознаят с продукта. И няма никакво значение каква ще е крайната цена - важното е възможно най-много хора да прочетат повече за автомобила, защото там се крият потенциалните клиенти. Така, че тази стратегия е добра...с изключение на това, че сайта е труден за посещение.
  9. Съвет: я всички дето се чудят около ГИ, да вземат да прочетат мненията на форумци с газови ! Така ще съберете реална информация от тези които вече изминахме по 50-60.000 ким. на газ.Има толкова много мнения и наблюдения. Старата БГ поговорка: не питай старило, питай патило !
  10. Гарантирано при скорост до 90 км, плавно потегляне и каране по сравнително равен терен на 5-та, колата гори около и малко под 10/100 газ. Скорост над 100 км. и нещата се променят в плюс 2 - 3 литра на 100 км. Изпробвам го вече 53.000 км и резултата е почти един и същ....
  11. Всичко ще е наред ! Няма автомобил който се кара и да не покаже някакъв проблем, малък или по-голям. И който ти каже, че само кара и нищо не се налага да прави - не му вярвай ! Няма такава кола. Все нещо се обажда. Важното е да е по-рядко.
  12. .....номера на обувката, номера на обувката....може и 10/100 може и 18/100......
  13. Да, ако може снимка или модел. Аз сега си търся Н3 лед. Смятам да ги сложа на фаровете за мъгла - така и така ги ползвам като дневни, поне да сменям по-рядко, че и там смяната си е незабравимо изживяване. Миналата седмица смених и двете и след като ги смених обърнах внимание, че са ми дали не 55 а 100 ватови - греят та се късат. Идеше ми да си разбия главата в картера, играх си да ги сменя близо час......поне си припомних всички псувни които знам. Както беше отбелязал г-н Видев, проблем за инсталацията няма проблема е за рефлектора. За това реших да търся ЛЕД крушки - намерих едни за 16 лв - http://www.avto.bim.bg/Diodna-krushka-H3-s-9-SMD_pr45333.html. То пък сега падна сняг и не ми се занимава. Но смятам да си ги поръчам, и при първа възможност - ЛЕД на допълнителните!
  14. Честито ! Най-хубавата кола е новата кола !
  15. Аз също лятото смених помпата. Но за бутилката тогава нищо не казаха. Както написах, смяна на бутилка е кампанийно. Т.е, ако не искаш да смениш, отпада гаранцията. Е, верно, че някой сервизи не го правят, но други са много стриктни. Когато ми спря помпата, беше време и за смяна на масло и филтри. Отидох в сервиза, и ми казаха - смяна на газовата помпа гаранционно минава през смяна на азбестовите гарнитури с нови. И исках не исках - смених ги. В програмата на компютъра е въведена всяка кола, какво е правено и какво предстои да се прави по гаранционното обслужване. Всичко което предстоеше светеше в червено и не пускаше да се влезе и въведе примерно, че е сменено маслото докато не се извърши смяна на гарнитурите. А като не се въведе означава, че съм пропуснал срока за смяна и гаранцията отпада. Не, че не може да се пише примерно - сменил гарнитурите, а те да не са. Никой няма да проверява. За това казах, че някой сервизи са стриктни, а други не толкова. Все пак, заинтересувайте се за тази кампания дори и да нямате проблем в момента.
  16. Пак интересен момент с газовото ! Миналата седмица смених газовия бойлер ! Ходих до София и на връщане от останали 3 черти на индикатора на газовото обърна изведнъж на бензин ? Помислих си, че нещо не съм заредил като хората или, че газта не е добра. Заредих до горе, бутилката взе 25 литра. Означава, че е имала още около 20 в нея. Както и да е, тръгнах и в момента който изгасна първата чертичка колата пак обърна на бензин - бях изминал 134 км. И не иска да се върне на газ. Пак заредих до горе - взе 15 литра. И пак след 130 км - обърна на бензин. Прибрах се в Бургас, и на другия ден отивам в сервиза - още докато кажа какви проблеми имам и ми казаха, че ще ми сменят бутилката с нова. Оказа се, че това е кампания на Литекс, тъй като бойлерите не били добре обработени отвътре и след време ръждясват. Заменят ги с нови (казват добре направени този път) в рамките на гаранцията, като ти зареждат и 30 лв. газ за причиненото неудобство !!! И така беше - оставих я, след 4 часа отидох да си я взема с нова бутилка и газ за 30 лв. Та заинтересувайте се за вашите автомобили ! Брех, има надежда и ние да заработим както хората по света......
  17. Всяка смяна на крушка си е филм в тази кола.....макар и да си призная как се изложих пред една мацка решавайки да и сменя крушката за къси/дълги на една Форд Фиестаичка. Ми, не можах даже да намеря от къде се сменя...... Срам не срам закарах я в сервиз където разглобиха сума ти неща за една крушка.Аз нямаше да се справя ! Та в сравнение с това, Ховъра е направо песен. Единствено неудобно е, че няма много място за бъркане и също толкова видимост към това което правиш. Иначе като смениш по един път се научаваш и е по-лесно Много се чудих как се сменя крушка на задния номер - оказа се, че се сменя отвън с отверчица. Просто подпъхваш във външния край на габаритчето и внимателно натискаш за да излезе.
  18. Цитат от днес: ........Информациите гласяха още, че промяната ще засегне 800 000 шофьори, които ще трябва да платят около 300-400 лева, за да получат протокол, според който колата им е проверена в КАТ. Само през вчерашния ден заради плъзналите слухове близо 400 автомобила, снабдени с метанови и газови уредби, са били пререгистрирани в КАТ-София. Такова изискване все пак ще има, но то ще е само за возила, на които бъде сложена бутилка след 1 март 2014 година, гласи наредба Н-3 на транспортното министерство, съобщиха пред "Труд" от ДАИ. От КАТ пък обявиха, че няма да глобяват собствениците на автомобили, в чиито талони не е упоменато, че возилото е преоборудвано на газ или метан дори и след 1 март догодина. Достатъчно е колата да е преминала през технически преглед и изправността на бутилката да е установено при него, допълват от "Пътна полиция"....... Дали това е последно ?
  19. Проблема е, че оригиналния талон се съхранява в лизинговата компания. Те трябва да извършат смяната и те определят колко струва това. Може да поискат и 500 лева, и аз няма какво да направя. Към договора за закупуване се предлага оферта от страна на фирмата която изброяват куп неща : а това е договора възоснова на офертата: според офертата и договора, аз съм поръчал и платил автомобил с фабрична газова уредба която не е вписана в талона, защото е нямало такива изисквания. и на края добавям какво получава лизинговата компания от доставчика на автомобила : съответно аз получавам същото от лизинга ! Сега като катаджия, би трябвало да попитам: И ко' праим ся ?
  20. Здравейте ! Отварям нова тема за тези които имат лизингови автомобили с газова уредба която не е вписана в талона ! Днес разговарях с моята лизингова компания, след което затвърдих мнението, че живеем в идиотска държава и революционното в мен все повече назрява. От компанията ми бе разяснено, че услугата по смяна на талона, тъй като наемат външна фирма за тази услуга, по договор ще ми струва 300 лева + 20 лева за талона !!! Това е таксата при смяна на талон. Но ! Това става ако аз пожелая да сменя талона или изтече лизинга. В случая смяната е принудителна от страна на държавата. Още повече, че купувам автомобил с фабрична газова уредба по оферта на продавача. Това, че автомобила е бил по-късно оборудван а не в момента на регистрацията също не е по моя вина. В момента поради запитвания на клиенти, централата разсъждава дали не може тази такса да бъде намалена на 150 - 160 лева + 20 лева талон!!! Та въпроса ми е: аз ли съм ненормален или има нещо сбъркано в географското място на което живеем ? Как за нещо което струва 20 лева ще ми вземат такса 300 лева ? Моля да се заинтересувате от вашите компании и условия на лизинга и ако имате информация да пишете, защото според мен това е поредната гавра с индивид от вида хомо сапиенс живеещ под законодателството на абсурдистанията носеща името България !
  21. Да върна малко темата към гумите - всъщност колко трябва да е налягането ? На различни места различно ми казват, различни са манометрите и скалите по бензиностанциите, ..... А колкото до въртенето на гумите - аз моите ги завъртях един път, без да включа резервната която и без това не нося. Вече съм на 49.000 км. и виждам, че износването им е равномерно и могат да изкарат спокойно без да са станали "галоши" поне още 10.000 - 15.000 км.
  22. Има отделна тема с контакти и визитки - аз съм от Бургас ! Относно газта - на мен ми смениха помпата (гаранционно) защото колата започна да придърпва много на газ. Сега се прибирам От Италия - разход със скорост 130-140 - 14/100 км. като 1700 км ги изминах за 17 часа. Пробвах известно време да поддържам скоростта на снимката и разхода отиде на 16-17/100 км. Иначе проблеми никакви - върви си машинката.
  23. Точно така. Има няколко функции които може да се включат - за името на станцията, за автоматично прехвърляне на една и съща станция в различните региони, за трафик информация - RDS,TA,TP
  24. Ако това е къмпинг Градина, правих го и аз. До някъде на 4Н после дозаравяне на 4L. С оригиналните гуми. Но лесно успях да изляза. Малко по навътре има път през пясъка който минава край палатките. Тъй като много коли са минавали (и много са закъсвали) пясъка е добре разоран и на коловози. Скоро минах покрай група палаткаджии (около 15-16 човека), които се бяха подредили като на тенис мач със столчета около един такъв проблемен участък. Обзалагаха се кой ще мине и кой ще закъса. Не бяха избрали най-доброто забавление тъй като който закъсаше викаше тях да бутат. Еееее, аз подготвен предварително на 4х4 преминах край тях гордо вдигайки облак прах и пясък без дори да намаля. По погледите разбрах, че повечето от тях бяха заложили на това, че ще мина без проблем. Явно отстрани джипа вдъхва доверие....
  25. Трябва да има филтър. Когато ходих на втора смяна на масло, ми казаха, че филтъра на климатика е чист и ще го сменят на следващо влизане за сервизно обслужване. Не вярвам да са ми го казали просто така....скоро отново идва време за смяна така, че ще питам.
×
×
  • Създай нов...