Jump to content

ivanrudnik

Members
  • Мнения

    19
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Profile Information

  • Адрес:
    Бургас
  • Карам:
    Voleex С10

Последни посетители

734 профилни разглеждания

ivanrudnik's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравей,колега. И в Бургас същият проблем с гаранционния сервиз . На 20.12.2013 ходих в сервиз ,,Алианц" Бургас за смяна на кормилна рейка (от 9,30 до 17,30).Оплаках се, че колата гасне когато я изключа от скорост (не винаги) и могат ли да направят нещо по проблема.Представителят на сервиза г-н Кокаланов веднага диагностицира и заключи: 1.Цепим двигателя. 2.Пращаме главата в София. 3.Ремонтират я. Целия ремонт минимум 10 дена. Цялата тази диагноза бе направена при изключен двигател,без качване на стенд и никаква друга диагностика- без дори да чуе как работи двигателя. А бе общо взето наизуст.Попитах защо ми се налага такъв сложен ремонт за кола която няма още 30 000 км , и ми отговориха , че двигателя не бил пригоден за работа на газ .На следващият въпрос защо ми я продадоха със заводско газово ми отговори , че това е търговски трик и че газовото не е заводско , щом го слагат тук в България , а самата кола е била без газово при вноса. Писах на официалният сайт на callcentre@greatwall.bg , но нямам официален отговор все още - явно ще трябва да сменям сервиза , но най-близкия гаранционен сервиз е във Варна - а това са разходи и ми е далече . Като купувах колата гаранционният сервиз беше Спекта Ауто - Тойота Бургас и нямах никакви проблеми - докато сега е под всякаква критика.
  2. На тръгване каза ,че имало нов софтуер за газовото - да им напомня следващия път да го качат?? АЗ да им напомня
  3. Господа Днес ходих до сервиз ,,Алианц" Бургас за смяна на кормилна рейка (от 9,30 до 17,30).Оплаках се, че колата гасне когато я изключа от скорост (не винаги) и могат ли да направят нещо по проблема.Представителят на сервиза г-н Кокаланов веднага диагностицира и заключи: 1.Цепим двигателя. 2.Пращаме главата в София. 3.Ремонтират я. Целия ремонт минимум 10 дена. Цялата тази диагноза бе направена при изключен двигател,без качване на стенд и никаква друга диагностика- без дори да чуе как работи двигателя. А бе общо взето наизуст.Попитах защо ми се налага такъв сложен ремонт за кола която няма още 30 000 км , и ми отговориха , че двигателя не бил пригоден за работа на газ .На следващият въпрос защо ми я продадоха със заводско газово ми отговори , че това е търговси трик и че газовото не е заводско , щом го слагат тук в България , а самата кола е била без газово при вноса.Колеги някой имал ли е подобни проблеми и как да постъпя ... Колата нито губи мощност , нито гори масло
  4. А при мен е; 1. Изминати километри след поставяне на ГИ:4760 км. 2. Изразходвана газ:423 л. 3. Изразходен бензин:13,4 л. 4. Среден разход на газ:8,88 л. В последните към 2000 км.карам почти само на климатик, затова разхода взе да се вдига и е около 9,2л./100км..Преди това беше около 8,2 л./100км.
  5. Много благодаря.При мен прехода го прибрах в багажника. Според мен това с завиването и развиването да не е добра идея.
  6. Момчета ,можели някой да снима как пълнят газта(от къде,навиват ли се допълнителни преходи)че при мен се получи малко "КОФТИ" начина на зареждане. Извинявайте за отклонението.
  7. И с цялото ми уважение към "Инженерите" - Китайски и Български ,защо сте ми дали "фуния" за газ която всеки път за да заредя трябва да навивам и развивам? Утре ще го снимам това чудо на инженерната мисъл ,за да му търсим по добро решение.
  8. Монтирана днес. Вместимост на бутилката 54л. Форма - тороид. Разход - ще видим?
  9. Като я взема ще приказвам повече, А дотогава поне четете от край до край. Предарително се извинявам - Само за хора поне виждали колата. ...................................................................................................................... Бих се радвал на всички отзиви на хора каращи този автомобил. И на мен ми е ясно че е риск (работя в България на Българска заплата) .За това търся отговори.
×
×
  • Създай нов...