Jump to content

sergi

Members
  • Мнения

    36
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

sergi last won the day on Март 12 2020

sergi had the most liked content!

Profile Information

  • Адрес:
    София
  • Карам:
    Грейт Уол Хувър Къв(Х3);2,4

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

sergi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Това с карането на бензин ще го направя,когато имам път до село по магистралата ще го изюркам с 140 км/ч.Разтоянието до там в двете посоки се събира около 110 км.,надявам се че са достатъчни.По лошото е че пак ми светна чека на двигателя.А съм минал едва около 300 км.Но сега смятам да не ходя в официалния сервиз а да си търся сервиз в квартала ми.Да видиме какво ще покаже.Жалко само,че не си направих веднага труда да отида до сервиза на "BRC" в Пловдив.
  2. Колега forteuropa,на мен първо ми смениха датчика на коляновия вал, но подобрение не видях,а старият ми датчик който ми дадоха бе с блокирало цъкало.А след смяната с новия започнаха да ми играят оборотите на двигателя на празен ход.Сега ми смениха и ламбда сондата и вече няма никакви светещи чекове по двигателя.Но въпреки всичко все още не ми е паднал разхода на гориво и при първоначално палене на бензин все още губи мощност.Преди поне като го изфорсирам на място се оправяше и можеше да потегля веднага,докато сега си е мъка поне 1 км.Сега му давам газ до дупка,но двигателя глъхне и колата не се движи и стои на място.Така че след толкова много пари-резултат нулев(даже отрицателен).
  3. Колега Краси,утре ще ми слагат ламбда сондата и ако тогава всичко е наред,ще продалжа с газовата.
  4. колеги,гледам че в руските форуми пише за регулатор на оборотите на празен ход.Ние такъв имаме ли?
  5. ами нали ми е сложен нов датчик,все пак колата си палеше без проблем и не менеше обороти при положение че стария датчик който ми го дадоха е с блокирано цъкало.
  6. Колега Nork,ако е до средата на Август пак добре.Ти от "Али Експрес" ли го поръча?Поне ще ти излезне по евтино спрямо моя..Аз моята ламбда сонда ем ще я плащам на 'хубава цена',ем още малко ще станат 40 дена от както съм я поръчал при вносителя.По повод на датчика за коляновия вал се сетих,че преди да взема моя джип гледах още един.Него съм го палил 2 пъти и една проба в двора на автокъщата.На него също му светеше чека.След като купих моя го засякох същия в друга автокъща но вече с регистрация..Но вече при палене на него му играеха оборотите на празен ход,но много повече от на мен сега.Някъде между 200-300 оборота.И съотвеетно беше много по зле.Продавача каза,че му е сменяван датчика на коляновия вал.Сега аз ли си въобразявам,че и на двата джипа след смяна на датчика започнаха да им играят оборотите или причината за тази игра е друга. Това вече вие ще кажете,които сте по знаещи.
  7. Колега Nork,а ти какво направи със твоя датчик?
  8. Краси,след смяната подобрение не видях.Динамиката си е същата.Разхода поне засега съм го карал само 2 пъти,но не виждам да ми се намалява.При първото каране не усетих при първоначално тръгване да придърпва,но при второто го усетих пак.Има промяна в знак минус по отношение на оборотите на празен ход.Преди държеше около 800 оборота и много рядко ми гаснеше на празен ход.Докато сега при празен ход оборотите започнаха да играят и обикновенно варират между 500-600,при което колата гасне много по често.В някой случай оборотите са межу 600-700 и тогава въпреки варирането не гасне.Но още не мога да хвана кога точно и защо един път е на 600-700 оборота а друг път 500-600 оборота.
  9. Колега Nork днеска го смених датчика в сервиза.Датчика е от Митцубиши,но на кутията са лепнали етиkет със сигнатура на GW с надпис SMW250129G.Ще се опитам да отлепя етикета на GW,за да видя евентуално какъв е надписа на етикета под него на Митцубиши.На стария ми датчик беше блокирало цъкалото.Взеха ми 38 лв. за смяна,диагностика и пътен тест.Сега вече ми остана грешката само за ламбда сондата.Между другото монтиора ми каза,че били 2 бр. ламбда сонди на нашия модел.Доколкото разбрах от обясненията му едната е някъде горе при двигателя,а другата е отдолу.На мен ми е отишла тази отдолу.
  10. Това е си е фабрична настройка.И на мен първоначално ми беше кофти когато имам работа по колата вратите да ми се заключват постоянно и аз да цъкам нонстоп на дистанционното за да си ги отключа.Но понеже при мен батерията ми е слаба и не винаги ми отключва от раз,то по случайност установих,че когато вместо с дистанционното да си отключа джипа,то отида до колата пъхна ключа в ключалката и си го отключа.Тогава вече колатата не се заключва докато не натиснеш копчето за заключване от дистационното.
  11. Колега "Nork",в Понеделник нямя да ми е късно,тъй като записаният час е чак за Сряда.Ти от коя фирма го взе?За да видя дали имат и офис в София.А пък аз ще потърся в кой сервиз да ми го монтират,за да не е в сервиза на официалния представител.Колегата " Краси" ми беше споменал,че трябвало да се обучи.Предполагам да се настрой кога точно вала да натиска цъкалото на датчика.Така че сервиза ще трябва да може и да ми чете диагностиката,за да ми изчисти тази грешка 1336 свързана с вала.
  12. Колега Краси като разбираш какво правиш е така.Поздравления и за биалетките.мене ме изръсиха 3 пъти по скъпо от "Евросервиз Тандер".За съжаление с това ограничение на снимките не мога да пусна поотделни снимки на отделните части,в момента имам остатък от 2.53 МБ и мога да пускам единствено снимката с фактурата ми.Не знам дали тези номенклатурни номера които ги има във фактурата могат да са полезни със нещо на колегите,но поне видях,че номерата които са написани на новите съвпадат с номера на свалените ми части и станаха за джипа ми.При мен единствено левия къс накрайник,който е най отдолу на фактурата се оказа малко по-къс от стария,но майстора каза,че няма проблеми.
  13. Ами Кънчо,нали вчера точно при тях минах лично с джипа и ми казаха,че не могат да ми помогнат,занимават се само с "BRC" и ми казаха да се обадя в офиса им в Пловдив.Там казаха,че евентуално управителя ще може но ще е яко дебнене за пролука,защото се занимават само с тяхната марка.Но първо да си сменя датчика на коляновия вал и ламбда сондата и тогава да им се обаждам.
  14. Вчера майстора ми ги смени частите,оказа се че тези номенклатурни номера който са дадени са написани и на старите части.И частите които ми дадоха от "Евросервиз Тандер" стават за този модел.Единствено накрайника е малко по къс от стария,но все пак стана.За съжаление с тези ограничения за снимки не мога да кача да ги видят колегите.
×
×
  • Създай нов...