Jump to content

dursek

Members
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от dursek

  1. Здравейте, Имам следния проблем. Когато напълня бутилката с газ до горе , през първите 100км пробег колата има проблем с преминаването от бензин на газ. Това нещо е от скоро ,но забелязах тази тенденция. Запалвам колата и датчика започва да мига в синьо , след минута спира да мига и остава на изцяло синя светлина т.е. успешно превключва на газ. Да но след няколко километра равномерно каране(без някакви рязки тръгвания) датчика започва да мига в синьо и оранжевата лампа за бензин също мига (в този момент реално колата се движи на бензин). Правя рестартиране , изкл. и включвам двигателя , но пак след кратко време се случва това премигване. Това се повтаря докато не измина около 100км (основно градско) , след това няма този проблем. Имате ли някакви идеи, случвал ли ви се е този проблем? Колата е все още гаранционна, за сега не съм правил никаква профилактика по газовата, защото не съм имал проблеми.
  2. Мъките с палането продължават. След като ми бе обяснено ,че паленето на колата става чрез натискане и на съединителя - в главата ми стана тотална каша и се почувствах като полуидиот. Замислих се дали знаех това и колко често го правя при палене. Тръгнах си и наблегнах на това да паля и да натискам съединител. Всичко вървеше добре... до 3 ден когато и това не помогна. Обадих се пак в сервиза /митвас-дружба/ и дойде човек , закачи компютър , поигра си , накрая запали и каза ,че е открил проблем в някакъв датчик. Ок колата отиде в сервиза , оправиха този и другия ми проблем при студено палене , оказа се че ми е време и за смяна на консумативи. бтв по книжка пише какво трябва да сменя ,но са ми сменили и трансмисионното масло , въпреки че миналата година го смених , а това уж трябва да се прави през година. Не е нещо кой знае какво едни към 60лв , но големия проблем е ,че пак не пали нормално. Случва се да пали от раз , но и някой път върта по 3-4 пъти и не иска. Забелязах на няколко пъти ,че пали когато задържа ключа в крайна фаза на въртене и след около 10сек. в това положение пали. Сега чакам пак да ме изостави някъде и пак да се обадя в сервиза и пак ходене по мъките
  3. Закона на Мърфи. След като 3седмици всеки ден ми правеше номера с незапалване , оставих колата 2дни и казаха ,че е палела многократно без проблеми . Взех я и след 3 дни пак ми направи същия номер Поне откриха проблема при студено палене , ще ми направят регулаж на клапани или нещо подобно , само чакам одобрения от Литекс за гаранционен сервиз и чакам тази седмица да се обадят.
  4. Това с бързото въртене на ключа ми го казаха и на мен днес в сервиза, ами явно и моя е натрупал грешки , оставил съм колата и чакам.
  5. От около 3 седмици колата не пали като хората, въртя ключа и на таблото свети жълтия ключ. Чува се 'чък' и греда , все едно клемите са зацапани , прочистих ги но файда няма. Все едно не си разпознава ключа. Лошото е ,че вече съм го правил това с двата ключа и ето сега няколко месеца по-късно пак. Иначе колата пали когато иска. Схемата е ако не запали леко да я бутна и пали веднага. В понеделник имам час в сервиза пък ще видим.
  6. Това което ми казаха е ,че от гарнитурата на мотора има теч. Не бяха подробни , казаха нещо от сорта ,че имало външна намеса , т.е. някой нещо е сменял/работил и от там е тръгнало , иначе нямало как да стане. Това не знам как да си го обясна , като никой не е пипал там. Или поне не ми е казвано.
  7. Взех колата , за сега всичко изглежда нормално и както преди. Беше спаднал пак антифриза долях и ще го следя. От сервиза не ми казаха нищо смислено за сервиза и защо се е стигнало до тук. "Гарай си и си настъпвай газта , имаш си гаранция"
  8. Забравил съм да ъпдейтна инфото . Оказа се ,че не е рейка а някакъв луфт във волана , сменена е някаква си кормилна.. нещо си не разбрах. Определено има разлика във волана по време на движение , по-здраво стой и не потрепва при преминаване по дупки. И сега новата новина , която за мен е шокираща и леко казано ужасяваща. В последните дни докато карах колата датчика за температура на двигателя показваше леко повишаване на температурата , първоначално помислих ,че е заради жега и нещо подобно. Но бях доста изненадах когато това ми се случи в 7ч сутринта и дори перката се вкл. за да охлажда. Реших да отида в Митвас за да хвърлят един поглед. И шок оказа се ,че има теч от гарнитурата на главата. Това както може да се сетите означава ремонт на глава и т.н. А колата е само на 29 000км. Това стана вчера , сега чакам да ми се обадят от Митвас защото искат второ мнение и от хората от Литекс. По принцип ми казаха ,че са говорили с Литекс и всичко ще мине по гаранция , но все пак .. WTF?!
  9. Скоро не съм писал , най-вероятно защото си карам с кеф и нямам проблеми. Но имах една лека щета и по каско ме пратиха в Литекс Моторс на Ботевградско. Бях за пребоядисване на врата и праг. В понеделник я оставих ,а я взех в петък/днес/. Доволен съм от работата и особенно от обслужването. Най-важното за мен е ,че ми се обадиха веднага след като оставих колата , да ми кажат, че имам луфт и тропане във волана , което се оказа рейка. Ще мине по гаранция. На мен ми правеше впечатление , но не бях обърнал особенно внимание на това . Приятно съм изненадан от тази им намеса. Колата е вече на 27500км
  10. Имам на предвид ,че имам газова , а и все пак е 97к.с.
  11. И аз съм доволен. За тези пари караш чисто нова кола,перфектна за градски условия,икономична и с 5г. гаранция. Разбира се не може да се сравнява с лидерите в автомобилостроенето , но на за тези пари толкова.
  12. Наистина смяната е бърза и лесна , особенно ако знаеш къде да пипаш. Аз взех две обикновенни Осрам , които се оказаха 1:1 с фабричните и работата заспа. Търсих Osram coolblue , но нямаше.
  13. имам тъп въпрос. изгоря ми фар на късите светлини , да се занимавам ли със сервиз-а или сам да се оправям. Смисъл дали има някакви специални крушки и т.е.
  14. Да така е, в сервизната книжка си е описано какво кога се сменя и на този етап всички тези неща трябва да се сменят
  15. оказа се ,че няма да мина само с 120лв. На 24-ти месец се сменя освен масло и маслен филтър още и 4бр свещи , възд.филтър,горивен филтър,филтър за купето и трансмисионно масло. Отидох на 260лв и + работата общо 360лв . Цената за труд е 39лв/ч. Провериха ми и антифриза за зимния сезон, оказа се ,че има някакъв теч на една от сглобките , но всичко там е оправено гаранционно. Не се поинтересувах какво точно е.
  16. Днес бях за смяна на моторчета за пръскане на вода за чистачките. Беше изгоряло. Питах за смяна на консумативи защото другия месец съм 24 месец . Сменя се само масло и маслен филтър - всичко ще е 120лв.
  17. Другия месец и аз съм за техническо обслужване - 24-ти месец. Някой знае ли колко горе-долу излиза смяната на масла , филтри и т.н.
  18. Осезаем проблем няма. Единствено това ,че имам чувството ,че скоростите влизат малко по-трудно на моменти. От сервиза ми казаха ,че съединителя е консуматив и трябва да си го платя с лични средства. Карам си я спокойно вече 4000 км , а първите 16 000 км са били навъртяни като Тест-драйв кола. Този от митвас така поклати глава сякаш ''да нормално е като е била тест драйв кола да и е за смяна съединителя'' . Все пак на този етап съм далеч от това да го правя
  19. Защо , какви ядове имаш? Питам защото всеки път като отида в Митвас и ми казват ,че проблемите на тези коли са едни и същи. Един вид какво да очаквам. Другото което ме изненада е ,че един от Митвас ми каза ,че в скоро време ще се наложи да правя съединител. Изненадан съм , все пак съм на едва 20 000км
  20. Днес бях в Митвас , оправиха ми затварянето на багажника , вече е по-леко и не е нужно блъскане за затварянето му. Имах проблем с пръскачките за предно стъкло, оказа се че някакъв маркуч се е прегънал и някаква пластмаса се е счупила. Сега пръска силно и нормално. Има шум който се чува от газовата уредба , нещо като свирене , но ми казаха ,че това е нормално и го имало при доста коли. Скоростите ми не влизат много лесно , но обяснението беше ,че като че ли стелката ми се качва много на горе и не позволява свободен ход на педала на съединителя и затова влизат по-трудно. Изместих я по-надолу и като че ли имаше леко подобрение , но пак не е безпроблемно. Казаха ми ,че октомври месец съм за консумативи , и това допълнително може да оправи нещата. Ремонта беше бърз и безпроблемен и всичко мина гаранционно.
  21. При мен това пътуване от София до Бургас и обратно ми погълна съответно -40литра с климатик 130-150км/ч и -34литра отвреме на време с климатик 110-130км/ч , 370км е разстоянието. Другото което ме изненада е ,че се чува някакъв шум като свирене от газовата бутилка. Свири постоянно когато е вкл. колата. Не мирише на газ , няма някакъв усезаем преразход. Изненадан съм и ще се обадя да си запиша час да я погледнат.
  22. Върнатите вървят на стандартна цена , около 12 000 - 13 000лв
  23. Както предположи се оказа датчика , смениха ми го за 30мин и сега работи нормално
  24. Благодаря ви и мерси за съветите
  25. Здравейте колеги , след известен период на размисли реших да се обзаведа с мъника на Грейт уол. Волекс ц10. Взех го като върнат автомобил от Литекс на 15 000км с газова , спортна решетка , цвят Blue ocean и т.н. с две смени на маслото и общо взето разработена кола. Направих първите 1000км вече и съм много доволен ,че за тези пари може да се качиш в нов автомобил с гаранция (остават 3години и 6 месеца) Като цяло автомобила ми харесва много и го препоръчвам на хората които се чудят. Тепърва ще му намирам косури. Засега от познатите проблеми имам затварянето на багажника със сила и нахапаната гумичка на оплътнението на багажника. Днес на два пъти не ми се включи парктроника и ако продължава така ще отида да го видят. Веднъж вече бях в Митвас за някакво свистене от двигателя когато съм на 2000 оборота. Оказа се някаква ламарина която се е кривнала и се закача някъде си. Оправиха ми я за 5мин. И така до скоро ..
×
×
  • Създай нов...